Hallongrottor



Ugn: 200 C-grader, ca 10 minuter. Ca 22 stycken

 4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200gr smör/margarin

ca 1 dl hallonsylt (fast)
muffinsformar

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär margarinet i mindre bitar och arbeta ihop snabbt.
Låt vila i kylen en stund.
Placera ut muffinsformarna på en bakplåt. Forma valnötsstora bollar och lägg i formarna. Gör en fördjupning i bollen och klicka i sylten.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna på galler.

Omdöme: Dessa är sååå goda. Tips: hallonsylten sjunker ihop så man kan ta i lite mer än man tror behövs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0