Ragnar, den vingklippte...

Bekki hör väl inte direkt till Ragnars fanclub, men tillochmed hon tyckte synd om honom när han kom hem från veterinären idag. Och jag håller med, han hänger med huvudet och försöker putsa vingpennor som inte längre finns. Samtidigt så är det en nödvändighet så här på sommaren. Jag vet att om nån dag eller två, när han får vara utomhus och vant sig vid sina stympade vingar, så blir hans liv så mycket roligare. Skulle vi inte vingklippa honom så skulle han få sitta i voljären inne eller i en liten bur på trappan, för han är en så god flygare att han snabbt skulle kunna ge sig av... och så nyfiken och godtrogen som han är så vore det en tidsfråga innan han blev katt- eller rovfågelmat. Förra sommaren trivdes han med oss, han fick vara med så gott som hela tiden när vi var ute. Nu behöver vi inte oroa oss för öppna fönster och dörrar...  Och framåt hösten så har vingpennorna växt ut igen och han kan flyga inomhus hela vintern. 


                                    

Han har varit ute redan och testflugit... och jag tror vi får ta tillbaka honom till veterinären för han flyger lite för bra ännu för att jag ska vara helt lugn. En bra vindpust och han får fart upp i träden. När man vingklipper är det bara meningen att fågeln ska kunna glidflyga neråt och inte kunna ta sats att flyga upp och iväg. Den veterinär vi anlitar har samma inställning som jag, hon klipper hellre lite för lite tillattbörjamed istället för att klippa för mycket och begränsa fågelns liv för mycket i onödan. Jag är rätt lugn när det gäller Ragnar, han är tam och tillgiven, men skulle fara hota och han får fart iväg, då vete17 vad som skulle hända, jag vill inte testa! På somrarna får han vara Ragnar - den vingklippte, så han kan leva fullt ut med sina människor utomhus oxå.



Esmeralda fick sin näbb slipad. Det är nåt fel som gör att den växer fortare än hon kan hålla ordning på den själv. Hela veterinärbesöket tog mindre än en kvart och det känns skönt att såna saker går att åtgärda så fort och lätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0