Choklad cupcakes
Med Bekkis konstnärliga frihet efter ett recept av Leila Lindholm (a piece of cake)
ca 12 cupcakes Ugn 175 grader
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100gr mörk blockchoklad
* Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
* Smält smöret, häll i gräddfil och kaffe. Blanda med äggsmeten.
* Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner det i smeten.
* Hacka den mörka chokladen grovt, eller bryt den i små delar. Smält den i vattenbad. Blanda försiktigt ner i smeten.
* Placera ut pappersformar på en plåt och fyll formarna till ca 2/3 med smet.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Chokladglasyr:
60 gr smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gr Philadelfiaost
1 msk varmt kaffe
Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadefiaost krämigt. Sist kaffet. Bred glasyren på cupcakesen och dekorera. Dessa är med After Eight, kiwi, vindruvor och dekorationskörsbär.