Choklad cupcakes

Med Bekkis konstnärliga frihet efter ett recept av Leila Lindholm (a piece of cake)



ca 12 cupcakes                    Ugn 175 grader

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100gr mörk blockchoklad

* Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
.
* Smält smöret, häll i gräddfil och kaffe. Blanda med äggsmeten.
* Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner det i smeten.
* Hacka den mörka chokladen grovt, eller bryt den i små delar. Smält den i vattenbad. Blanda försiktigt ner i smeten.
* Placera ut pappersformar på en plåt och fyll formarna till ca 2/3 med smet.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Chokladglasyr:
60 gr smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gr Philadelfiaost
1 msk varmt kaffe

Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadefiaost krämigt. Sist kaffet. Bred glasyren på cupcakesen och dekorera. Dessa är med After Eight, kiwi, vindruvor och dekorationskörsbär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0