Terapi och mammografi

Så har dagen sett ut och det räcker mer än väl för tant Guggelutt just nu. Seg morgon, ville inte ta bilen så jag tog buss och pendeltåg. Kom tidigt och stapplade mig fram genom en snödriva så jag kunde sitta på en bänk i solen nästan en halvtimme innan klockan var terapidax. Sen gick jag flåsande upp för backen till nästa sjukhus för att gå på mammografi vilket är en beklämmande historia (nu var jag ordvitsig ;O) Man har aldrig så stora tuttar som när man klämt in sig i den där tuttscreeningen...eller långa och platta tuttar kanske man ska säga. I mammografi-väntrummet höll jag på att svimma av så när jag kom in till undersökningen var jag lite borta. "Först ska jag titta på dina bröst", säger sköterskan... "Jaha", säger jag och går fram till henne... så står vi och tittar på varandra ett kort ögonblick innan hon generat säger att "... du ska kanske ta av dig tröjan..."

Världen fortsatte snurra ända till jag kom ut från sjukhuset, då blev det lite bättre. Bestämde mig för att ta bussen till Skanstull istället för att promenera i solen. Tänkte gå av i Högdalen och hoppas på en buss som kunde ta mig ända hem, men så ringde Janne och han sa att han skulle hämta mig från Hagsätra när han hörde hur dåligt jag mådde. Vilade en stund och stekte sen kyckling som jag blandade i färdig sötsur sås.

Janne har plockat ner min sköna säng från vardagsrummet och ställt in i "ångestrummet/gästrummet" där Monica ska få bo ett tag. Jag kallar det "ångestrummet" pga min skräck och ovilja att börja röja därinne. Det är bara för mycket, som ett rum av ångest och måsten. Båtdynorna ligger numera bakom ryggen på mig (när jag sitter vid datorn alltså). Det betyder att TV:n i undervåningen är obrukbar tillsvidare. Jag är sjukskriven 3 veckor till så vi får se om Monica och jag kan småpula* lite om inte hon får jobb på momangen. Lite händer i röran... bland annat har ytterligare 3 kassar böcker dykt upp... vete 17 var Janne hittat dem... Igår kom Emmaus och hämtade 4 kassar! Det är som Särimner, det tar aldrig slut!



Janne har åkt på personalfest och sen ska han jobba natt. Jens har jobbat idag och är nu hemma hos en kompis. Rebekka ska iväg och hämta upp en killkompis som ska vara här ikväll... Själv funderar jag på att ha en helkväll vid TV:n med "indianflickan och vargen". Kanske Ragnar får komma ut en extra sväng, men han har varit trött och inte ens velat komma ur voljären på kvällarna ett tag. Han sitter med ett rep under vingen och visar tydligt att han INTE tänker lämna sin plats! Undrar om det är nån sorts snuttefilt eller om han bara håller balansen? Det ser lustigt ut, men han sitter så varje kväll alltså!

      

Bra att veta om man åker till Norge... Pula betyder kort och gott att man har sex med varandra... bara så man använder ordet i rätt sammanhang, alltså...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0