Hu...

Vet inte hur jag ska bete mig med saker och ting. Fick tvinga mig ur sängen imorse igen, med våld. Huvudet är grått, kroppen vill inte lyda. Dessutom började ögonen rinna och klia och då kände jag mest för att hoppa ut ur nåt fönster... men vad hjälper det när man bor på markplan? Det ser bara löjligt ut! Istället tog jag en allergitablett, satte Ragnar på axeln och med Valpen i hasorna gick jag ut till skogskanten och plockade gräs, kärs och maskrosor till marsvinen.

11 juli. Bagheera, Drutten, Tova

Ringde mamma och frågade om jag kunde komma upp på mors dag. De har fått en ny hund, en 6-årig shetland sheepdog som tagits ur avel. Hagge är hemma och han piggnade till ordentligt när han fick bada i havet, busa och äta köttfärs. Tack gode Gud för det! Han ska tillbaka till sjukhuset och ta prover imorgon.

                      

Nu funderar jag på att kontakta öppenpsyk för jag undrar om jag behöver öka dosen på antidepressiva...? Jag menar, jag äter ju redan eländet så varför inte lika gärna försöka må bra då? Jag har ju lägsta dosen och om "den oändliga tröttheten" nu beror på depression så... varför inte. Sen började jag prata med sköterskan som tog blodproverna igår, hon hade opererat bort livmodern pga myom. Nu har jag träffat flera som gjort det och jag skulle nog vilja fråga om det oxå. Jag måste ju äta järn varje månad pga blodförlust och en del av mina bekymmer kan säkert härröras till klimakteriet. Jag tycker jag mått dåligt länge nog nu, JAG VILL LEVA och inte vandra på jorden som en zoombie! Jag kan inte säga att jag blir gråhårig över Försäkringskassans utredning av "mitt ärende", men det ligger nånstans och pickar iallafall. Arbetsträningen är givande på ett sätt, men känns samtidigt meningslös eftersom jag inte vet om jag hamnar i Faros i sommar... så även om jag känner mig lugn, om än oändligt trött, så finns det saker som ligger i nåt omedvetet hörn och oroar. FK-utredningen, framtiden, hundallergin, mina ev. fruktlösa ansträngningar inom arbetstupptrappningen .......och så allt roligt som jag vill delta i som barnens och barnbarnens liv mm...

En liten söt historia:
Barnbarnet hjälpte sin farmor att påta i trädgården. Hon var väldigt ivrig på rosorna och tänkte att hon ville hjälpa dem att öppna sig... så hon försökte försiktigt peta upp kronbladen. Men hur hon än gjorde så gick de sönder ... så hon frågade sin farmor: Men hur gör Gud när han öppnar rosenknopparna, varför går de inte sönder då? Farmodern svarade henne: Mitt barn, du förstår: Gud verkar inifrån.

                  

Jag önskar att flera kunde tänka så... inte bara att Gud verkar inifrån utan kanske allt. I synnerhet läkning. Om FK nu ska slita i mina kronblad så ligger det kanske mer på mig att värja mig. Jag vet ATT jag tar mig ur detta, det är en tidsfråga, men att få yttre krav och tvång hjälper inte en själslig läkningsprocess. Inte många sa nåt när jag slet ut min kropp i försöken att vara en duktig medarbetare, en duktig mamma, en duktig... allting... men i efterhand, när kroppen strejkar både fysiskt och psykiskt, då ska man minsann få känna sig som en samhällsparasit!

Kommentarer
Postat av: Clara Didriksson

HEJ, LÄSTE DIN ......, NÄR DET ÄR SOM VÄRST, IBLAND HJÄLPER ATT SKRIKA LITE,SÅ KOMMER DEN DÄR INNEIFRÅN, VISA DAGAR DET VARA SÅ PISS DÅLIG, MEN SEN TITTA MAN RUNTOKRING OCH SER VÅR BARNEN FAMILJEN, HUND, RAGNAR DJUR, OCH PAFFFF LIVET ÄR SOM EN FLASH BARA STUNDEN, OCH SÅNA SKA MAN TAG....HÄLSING CLARA

2010-05-27 @ 14:27:12
Postat av: lelleplutt

Kram kram kram kram kram kram kram på dig....

2010-05-27 @ 17:30:41
URL: http://[email protected]
Postat av: Marianne

Nej hoppa från markplan var ju ingen bra idé...

Angående att operera bort livmodern så har jag också hört från flera personer att de mått betydligt bättre efteråt. Min plastmamma (ja Kerstin du vet) gjorde det och hon står på levaxin också. Hon har sedan dess mått bra. Hon är ju en sån person som mer är som en struts och tror att "allt löser sig". Men nu har hon böjt på nacken och mår som sagt bra. Både från nedstämdheten, orkeslösheten och depressionen (som iofs hade med pappas död att göra).

Så jag tycker nog att du ska ta upp det när du ändå har kontakt med VC.

Jag vill inte belasta dig just nu...men jag mår skit. Ska väl heller inte skriva sånt här i din blogg. Men jag skriver ett mejl senare till dig.



Nu sitter jag och lyssnar på Anna-Lena Löfgren. Hon var inte bara min idol utan som den storasyster jag aldrig haft. Så jag sörjer verkligen hennes bortgång.

Här är "vår" sång: Gabriellas sång.



Det är nu som livet är mitt

jag har fått en stund här på jorden

och min längtan har fört mig hit

det jag saknat och det jag fått



Det är ändå vägen jag valt

min förtröstan långt bortom orden

som har visat en liten bit

av den himmel jag aldrig nått



Jag vill känna att jag lever

all den tid jag har

ska jag leva som jag vill

jag vill känna att jag lever

veta att jag räcker till



Jag har aldrig glömt vem jag var

jag har bara låtit det sova

kanske jag hade jag inget val

bara viljan att finnas kvar



Jag vill leva lycklig

för att jag är jag

kunna vara stark och fri

se hur natten går mot dag



Jag är här och mitt liv är bara mitt

och den himmel jag trodde fanns

ska jag hitta där nånstans



Jag vill känna att jag levt mitt liv.



Kramar!

2010-05-27 @ 18:04:49
Postat av: Linnea

Hoppas du snart mår bättre! Håller helt med om att man vill leva inte bara existera och kan antideppen få en att göra det så varför inte.... Även om jag inte vet om jag tycker att jag mår bättre av dem, men å andra sidan så vet jag inte hur jag mått utan......



KRAMAR

2010-05-27 @ 19:08:51
URL: http://www.metrobloggen.se/aennil
Postat av: Guggelutt

Tack alla rara!!!

2010-05-28 @ 00:08:14
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0