Våldsamt och hotfullt...

Trist med sant.

Jag var omåttligt trött imorse. Tog det lungt och åkte till jobbet vid 10.00. Janne hade jobbat em, sovit kvar på jobbet för att jobba dubbla pass idag - fm och em - han kommer hem vid midnatt. Bekki var ute sent och slarvade och sov över hos en kompis... och jag tog det förbajat lugnt imorse. Lite administration före lunch, jagar ff socialsekreterare, lunch ute med två kollegor och sen började jag förbereda för hembesök. Av en speciell anledning gick jag upp i kyrkan för att be en vaktmästare kolla till en grej efter jag gått iväg, men däruppe var det problem. En kraftigt påverkad person hade varit aggresiv, kunde inte stå på benen osv och mina kollegor hade ringt polis. Personen verkade lugna sig i min närvaro, medelålders runda kvinnor kan ju ha den effekten ibland ;O), så jag gick och ringde mitt hembesök om att jag skulle bli lite sen. Ett par utfall hann personen med innan denne somnade tungt. Det tog 1,5 timme och tre samtal till 112 innan polisen kom! Vid andra samtalet en timme efter det första sa 112 att polisen tittat in i kyrkan men att det var lugnt där... i helsike heller! Vid det laget hade jag hjälpt personen in på toa men personen hade ramlat och inte kunnat ta sig upp så vi hade hjälpt denne att komma ut på golvet och nu sov personen tungt utanför toadörren, eller om denne var medvetslös visste vi inte. Efter ytterligare 30 minuter ringde min kollega 112 för tredje gången, men då ringde jag 11414 till närpolisen samtidigt, då sa de att de hade en bil på väg ...sen ringde SOS alarm upp och frågade om vi ville ha en ambulans oxå men det tyckte vi polisen kunde få avgöra om de äntligen var på väg... och äntligen kom de, fick personen på fötter med en del hjälp och iväg till sjukhus.

                                                                     

Sen halvsprang jag iväg till mitt hembesök. Hon hade bjudit in en sjuk vän oxå så det blev trångt och gemytligt på balkonen i solen. Efter en dryg timme fick jag lätta igen och gå tillbaka till kyrkan för att hålla öppen dörr innan mässan halv 7. Det blev en lugn fikastund med bara tre gäster... men när vi sen hade mässa hände det saker. Precis före mässan kom en person och ville tända ett ljus vilket denne förstås fick, men sen kom vaktmästaren på personen att försöka pilla upp bössorna i kapphallen, bössorna för Hela Världen och den på bokbordet. Jag hörde konstiga ljud utifrån kapphallen där jag satt och när jag hörde ett brak var jag på väg att lätta och springa ut.... men då blev det tyst och jag trodde att vaktis antagligen bara tappat nåt, men sen fick vi veta vad som hänt. Eftersom personen hotat vaktis med att "ta hand om honom när han kom ut" så valde jag att larma kyrkan med honom och följa med till ett ställe där det fanns folk omkring honom på väg till bussen...



Spännade att jobba i kyrkan! Förra veckan var det ju dogfight och slagsmål!

Nej, nu ska jag plocka pajen ur ugnen och åka iväg till båtklubben för att släppa ut min son. Han har tappat bort bilnycklarna och kommer inte hem. Taskigt att låta honom sitta med låst bil och en liten båt i sjön hela natten...

Jaja.....

Kommentarer
Postat av: Snurran

det är roligt nästan jämt med andra ord... :-/

2011-07-28 @ 21:14:57
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Katarina

Men Hallelulja..:(

Gagrrrrrr

Det är ju förjävligt att ni inte fick hjälp, snabbare.Har till och med för kig att det finns nåt som heter närpolis ju.. Kanske kyrkan behöver ett vaktbolag? Eller Silvertejp och pirra att forsla ut fanskapet med..

2011-07-28 @ 21:29:32
URL: http://morsaneokay.blogg.se/
Postat av: Guggelutt

Roligt eller spännande... beror väl på daxformen hur man ser på saken :P

Mm, och det var när jag ringde Närpolisen som de sa att en bil var på väg och att de visste var kyrkan låg :S Ska lämta ut numret till Närpolisen till mina kollegor för de verkar vara effektivare än larmnumret! Silvertejoch pirra kan vi nog fixa, men det känns så... inhumant... ;O)

2011-07-28 @ 21:43:28
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0