Tulum

Jorà, jag fick med Janne pà en simtur trots det dàliga vâdret i fôrrgàr. Det var rôd flagg och dà ska man vara vâldigt fôrsiktig, egentligen inte bada alls, men vi gick i ândà lângs strandkaten. Det âr ett sandrev ett par meter ut och utanfôr det gick ingen som badade. Nu kânde man verkligen havets och strômmarnas kraft... och tankarna gàr fôrstàs till tsunamis, att om jag inte kan hàlla mig pà fôtterna vid rôd flagg, dà badar man definitivt inte vid svart flagg och en tsunami âr ju ett monster! Pà kvâllen gick vi till restaruang Miramare och det var vâl okej. Jag bôrjade med att fà en mygga i ôgat samtidigt som jag fick vârsta hostanfallet nâr kyparen dôk upp sà det tog en stund innan vi kunde bestâlla. Sen fick jag gà ner pà rummet innan fôrrâtten fôr att joxa ut myggan som satt under ôgonlocket. Maten var god, men inte den hôjdare vi fàtt pà de andra all-imklusive restaruangerna, men utsikten ôver havet och ôn Cozumel var otrolig.
 
 Igàr gick vi upp strax efter 6 och àkte pà utflykt. Vi àkte till Maya-byn Tulum som ôvergavs 1527 dà conquistadorerna landsteg dâr och startade den spanska inkvisationen. Maya-civilisationen har ju varit en av det hôgst stènde men spanjorerna tog dôd pà dem som besatt kunskaperna och mycket gick fôrlorat. Det fôrsôker forskare idag àterta genom att studera ruiner, màlningar samt skriftspràk och rhur de râknade. Byn, som fôrstàs var otrolig, làg som ni fôrstàr i ruiner, men observatoriet och templet var stàtliga och man kunde ândà med lite fantasi kânna hur folket levt dâr. Tulum ligger precis vid karibiska havet med en otrolig utsikt och vita strânder bakom byn. Som bonus fôr det djurintresserade sà fanns dâr tusentals ôdlor. Fràn smà salamandrar till till stora iguaner. Ni ska fà se hâftiga bilder nâr jag kommer hem!
 
Vi spenderade en halvdag pà denna utflykt. Hemma vid hotellet kunde vi lâgga oss vid beachen ett par timmar inna solen gick ner. Kvâllens restaurangbesôk var mexikanskt pà Don Diego och vi blev inte besvikna. Vi bôrjade med "Viva la Fiesta" som var lite av tapas, sen tortilla, jag tog fisk som huvudrâtt och Janne kryddat kôtt, otroligt gott. Till efterâtt varsin mjuk kaka, Jannes med choklad och min med "tres leches" vilket betyder tre mjôlk? Vi somnade fort och gott!
 
Idag gick vi upp halv sex och fotograferade soluppgàngen. Ett fyrverkeri av fârger som inte kameran kan àterskapa, men jag ser fram emot att se bilderna pà datorn och hoppas kunna delge er nàgot riktigt vackert. Sen gick vi och la oss ett par timmar till. Nâr vi vaknade var det mulet och vid frukost kom regnet...sà jag ska gà ner till Janne som vântar pà rummet sà fàr vi se vad vi hittar pà. Mig gàr det ingen nôd pà fôr jag lâser en otroligt bra bok, "Hundpojken", som som handlar om en pojke i Moskva som uppfostras av hundar sen han blivit ôvergivet. Dessutom har jag en babyfilt att virka till Ângla och Thyras lilla syster/bror som anlânder i maj
Life is goood <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0