Det är nära nu!

Har fortsatt jobba med tentamen. Det vill inte riktigt släppa och varenda mening har värkt fram. Nu börjar jag närma mig slutet i alla fall men jag vet redan nu att jag inte kommer känna mig nöjd när jag skickar in den. Jag konstaterar att det är en stor skillnad att plugga så här intensivt stötvis mot att plugga mer jämnt fördelat över en termin. När jag läste om keltisk och fornnordisk religion vårterminen 2012 så var det lektion ungefär varannan vecka och då levde man med asarna och kelterna hela terminen. Likaså när jag läste teologiska basåret, då var det föreläsningar kontinuerligt så man liksom levde med i ämnena och i studiekulturen. Kurserna i våras och nu i höst har varit några heldagar i klump och sen tentan flera veckor/månader senare. Det är praktiskt när det är långt att åka, men när jag nu suttit här med tentan så har tankarna varit på jobbet, på julen, hos mäklaren och olika bilfirmor ... att formulera diakoni då har inte varit lätt. Nu är det i alla fall skönt att ha kommit på varför det varit så svårt med koncentrationen de senaste tentorna, det gör att jag kan hitta en annan strategi till vårens studier.
 
 
Igår gjorde jag en liten avkopplande avstickare iallfall. Det var sista knypplingen för terminen i min lilla grupp på ABF i Strängnäs. Verksamhetsansvarig var med en stund och vi la upp vårens lektionstider och jag fick en liten julklapp.
 
 
Det kändes väl inte som jag förtjänat nån julklapp efter denna korta tid, men jag blev jätteglad förstås. Det är verkligen en fin gest. När verksamhetsansvarig gått öppnade jag paketet och kunde bjuda mina cirkeldeltagare på mycket goda marsipanhjärtan! Sen satt vi och knypplade och berättade om oss själva. Det blev en jättemysig kväll!

Nej, nu ska jag göra något annat en stund. Kanske härma Bamse som verkligen kan konsten att koppla av!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0