"Ledig" måndag

... i den bemärkelsen att jag inte har jobbat. Sysslolös har jag definitivt inte varit. Efter morgonsysslor började jag dagen kl. 10 i Stallarholmen på Drömfabriken där vi fortsatte prata om mitt tankeprojekt. Halv ett skulle jag vara ute på ett studiebesök på Äleby Gård så jag hade lite tid på mig, den tillbringade jag vid den makalösa utsikten från Gula Industrihusets brygga.
 
 
Eftersom jag hade mycket gott om tid, men var osäker på vägen till Äleby, så gav jag mig av så jag hade nästan en timme att köra den 15-20 minuter långa vägen. Ju närmare jag kom, desto mer begeistrad blev jag. Det fanns hur mycket hjort som helst, 100-tals! Både i hägn och vilt. När jag sen kom till Äleby förstod jag inte att jag var framme så jag fortsatte en bit till längs en oländig väg som slutade i en enorm grind. Jag bara gapade. På 20-30 meters håll såg jag ett 20-tal havsörnar! En otrolig syn! Det fanns en liten plätt att vända bilen på så jag kunde åka tillbaka.
 
Bilder från google.se
 
På gårdsplanen tillbaka till Äleby kom en kvinna mot mig och frågade om hon kunde hjälpa mig rätt för hon förstod att jag var vilse... men jag var ju rätt nu så jag fick komma in på en kopp kaffe medan jag väntade på värden för mitt studiebesök. Jag frågade om hjorten rymt men hon sa att de hägnat i en del av ägorna och då hade en del hjortar hamnat på ena sidan och en del på andra sidan stängslena. Och havörnarna då? Jo, de trivdes visst i omgivningarna.
 
 
Studiebesöket blev inget jag förväntat mig utan han ville veta mer om mina tankar och planer som han hört talas om. Jag fick också veta att han sällan tar emot folk på detta sätt, men efter att Drömfabriken berättat om min dröm så hade han fastnat för den för han tänkte liknande saker. Erbjudandet jag fick i detta visions-stadie är synnerligen generöst, men jag ser också win-win- situationer för oss båda. Nu går jag ett steg till i mitt tankeprojekt. Jag har mycket svårt att se att det skulle bli verklighet, men det var en makalös känsla att åka därifrån! Att träffa folk som inte rackar ner på mina drömmar utan ser möjligheterna. Att få bli bemött med respekt i dessa idéer. Lite ågren får jag att göra folk besvikna... men jag är mycket uppriktig när det kommer till vad jag kan, vad jag har, vad jag vill och vad jag kan ta reda på och åstadkomma.
 
Som grädde på moset närmade jag mig ett stort kalt träd fullt med svarta klumpar.. och när jag kom närmare lyfte en hel flock korpar. Det var en magisk syn!
 
 
På hemvägen åkte jag förbi gymmet för ett pass styrketräning. Då slog det mig att jag glömt fasteproverna jag skulle tagit på VC på morgonen... nå det finns fler chanser... Sen åkte jag hem och lagade potatisplättar och stekfläsk till Janne och mig innan jag åkte iväg på min lilla knyppelcirkel. Det är så himla trevligt. Medan vi satt där ringde min brorsdotter och bjöd in mig på konfirmation! Lika oväntat som glädjefyllt! Jag blev jätteglad och ska verkligen försöka gå!
 
Nu har Bamse varit ute och jag har varvat ner lite. En spännande fortsättning på veckan ligger framför mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0