Lördag i Roslagens famn

Igår gjorde jag ett av mina numera sällsynta besök i Roslagen. Det var annat när vi ff hade stugan där, men nu har vi bara stugan utanför Strängnäs och det är faktiskt skönt. Men några gånger om året kommer jag i alla fall iväg till mina föräldrar. Det är 40 mil och två timmars enkel bilresa, så som sagt, det är inte varje helg man kommer iväg, inte ens en gång i månaden. Men desto kärare att komma dit. Lite spänning råkade jag ut för på vägen också. Jag trodde det var en lastbilsfest för det var hundratals lastbilar på E4:an som blinkade med sina saftblandare på taket och tutade och levde om. Lastbilarnas Julafton tänkte jag och la mig i ledet och deltog i festen en stund.... men även om evenemanget var festligt så var väl inte bakgrunden det förstod jag när jag kom hem. Det var ju en protest mot både trafiksäkerheten (som jag ser det) och konkurrensen som det ojämlika etablerandet i åkeribranschen... --> artikel i aftonbladet <-- Jag kan inte förstå hur man kan fria lastbilsförare utan körkort. Att krocka med en lastbil är ju nästan garanterat lika med döden! Hur är det med nolltolerans vad gäller dödlighet i trafiken och när ska åkarna få ordning i dessa avtal. Det är ju lika illa i bygg-branschen. Att det blir billigt är viktigare än människors säkerhet. Bra att det protesteras!
 
 
Något försenad kom jag upp till föräldrarna. Fika och småprat, promenader med Bamse i omgivningarna.
 
Mitt på dan
 
I kvällningen
 
Jag hade köpt en julgrupp åt föräldrarna och tänkte bjuda ut dem på middag eftersom vi inte ses i jul, men det fick jag inte! De bjöd mig istället. Pizzerian i Gräddö bjöd på förvånansvärd hög kvalitet. Jag tog ett mix grillspett och det var vällagat, fräscht, gott och jättefint upplagt.
 
 
När jag skulle gå kvällspromenaden innan jag åkte hem så såg jag att det lös i föräldrarnas vedförråd. Och minsann, stod där inte en tomte och en ren!
 
 
Jag kom hem kvart över nio och tog ut Bamse på en sista kissrunda i den stjärnklara natten.
 
Min GPS har en liten rolig detalj, tycker jag. Man kan ju lägga in favoriter för att slippa knappa in adressen varje gång man åker till ett ställe, bekvämt tycker jag. Men det är så sött när man närmar sig en "favorit" som man inte är på väg till, då dyker den upp som ett litet hjärta. Halvvägs mellan föräldrarna och oss bor Linnéa och deras adress sök då upp som ett litet hjärta på skärmen. Gulligt!
 
 
Men denna kväll for jag förbi barn och barnbarn för att tillbringa en stund i TV-soffan.
 
En ny dag har grytt och vi har kommit en bit in på förmiddagen... Vad händer idag då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0