Tenta-tider

Bara för att klargöra detta så ingen behöver ondgöra sig i onödan: Jag är ledig! När jag tackade ja till vikariatet i september så bad jag också om ledigt från fredagen den 12:e december för att jag skulle tenta, vilket godkändes. Under dessa fyra månader har jag arbetat in tid, både för lektionerna i oktober och denna tenta, så när jag nu sitter hemma och tentar, tittar på när Janne bakar, går ut med Bamse, hostar och snorar så gör jag alltså det på tid jag arbetat in!
 
 
Så börjar jag med att beklaga mig lite då. Tenterandet har gått trögt. Jag har svårt med koncentrationen. Jag mår hyfsat nu men det är lite bomull i skallen ännu, näsan rinner och hostattackerna kan vara rent otroliga. Dessutom sitter jag och letar övernattningslägenhet, en miljövänlig snål liten bil och gör allt annat som kan vänta till efter tentainlämningen på onsdag. Ovanpå det är Janne ledig och dels jobbar han i bodarna, dels kommer han in och sätter på Tv:n lite nu och då... jag har tusen ursäkter och ingen duger egentligen. Mitt mål är att skriva 500 ord om dagen, ord relevanta för tentan alltså, men det går trögt. Tankarna vill inte riktigt hållas där de ska. Nåväl, igåreftermiddag lossnade det så jag hoppas att dagen ska ge 500 relevanta ord till innan jag skriver julkort och åker på knyppelavslutning i min lilla goa grupp i Strängnäs.
 
Igår morse gick jag en lite längre promenad med Bamse. 3000 steg delvis i terräng! Visst hostar jag, men inte som i början av förra veckan. Kroppen blir mer och mer samarbetsvillig. Och Bamse bara äääälskar snön!
 
 
Igårkväll bakade Janne bullar. Saffransbullar med en mandelmassasmetsfyllning. Så supergoda så vi åt hela tre var under kvällens gång. Bamse tycker verkligen att vi kan dela på allt och oftast gör vi det, men jag är lite osäker på hur nyttigt/skadligt saffran kan vara för en hund? Nån som vet? han fick slicka på pappret och sen blev det lite riktigt hundgodis istället.
 
 
I ett par dagar nu så har vi kunnat se det spektakulära skådespelet Geminiderna! Det är inget jag direkt upplevt när jag bott i stan pga stadens alla ljus, men här är det annat. En kolsvart himmel där Vintergatan syns tydligt alla stjärnklara nätter och där månens ljus räcker som lampa när man tar kvällspromenaden med Bamse. Innan jag gick och la mig på Lucia-natten gick jag ut och ställde mig vid bodarna och såg stjärnfallen. Ibland stora tydliga, ibland bara som en snabb aning. Helt otroligt! Igår var det också några stjärnfall när jag gick ut med Bamse, men inte som natten innan.
 
 
Nu ska jag sluta hitta på anledningar till att inte plocka upp tentan! Ska försöka besvara sista frågan idag så jag kan ägna mig åt att ge alla orden sammanhang imorgon. Sen får jag vänta till i januari för att se om det räcker för godkänt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0