Torsdag och fredag

Roliga dagar. Intensiva dagar. Då är livet som bäst.
 
Igår fastnade jag i trafiken men min nya fina bil. Det var snöblask och det kröp fram ända till nånstans mellan Mariefred och Järna där det klarnade upp lite. Jag hämtade upp Bamse hos svärmor strax före nio och var på dagis snart därefter. Det var hemskt att lämna honom på dagis för han skrek som ett barn när jag gick. Vi hann ju bara pussas lite innan jag satte honom i väskan i bilen och så pussade jag på honom innan jag skickade in honom på dagis. Han älskar ju svärmor och dagis, men det blev väl lite för tvära kast på morgonkulan... På jobbet hann jag ringa igenom några av de gula lapparna innan jag gick upp till Rådsparken för att titta på ett av de 16 julspel församlingen ger olika barngrupper varje år.
 
Den havande Maria får rida på en åsna till Betlehem där hon och Josef ska skattskrivas
 
Här är det skattskrivning på gång!
 
På det här härbärget var inte Josef och Maria välkomna!
 
Åsnan Donna                                                  och Änglakören som sjöng för herdarna
 
Stjärnan i Betlehem
 
I stallet där Jesus föddes. Här sitter Josef med Jesusbarnet i knät och Maria bredvid
 
Några fler småärenden blev uträttade innan jag och min kollega tog bilen upp till Ica Kvarnen för att inhandla några julkassar som jag mer eller mindre utlovat. Hon packade rätt saker i rätt kassar medan jag for iväg till frissan och blev julfin i håret. Jag hämtade Bamse och gick en kort sväng med honom innan jag lämnade honom hos svärmor och for iväg som ett jehu igen till jobbet där jag sammanstrålade med några stycken för AW. Det blev en trevlig kväll på Half Way Inn!
 
 
Sen kvällspromenad med Bamse, lite småprat med svärmor och till sist bäddsoffan!
 
En trevlig morgon med fin frukost och småsnack hos svärmor innan jag tog ut Bamse och körde honom till dagis, upp till svärmor igen och hämta övernattningsgrejorna och Bamses saker innan jag åkte till jobbet. Hann kontakta de som skulle få julkassarna, fixa affischer ang. julfirandet i Södertörnskyrkan på annandagen och lämna dem till kommunhuset innan jag åkte iväg på handledning. I väntrummet hann jag läsa mailen och skriva in möten mm i 2015s kalender innan det var dags. På hemvägen köpte jag sushi i Högdalen och en kasse hundgodis och -ben till Hundstallet. Pytteliten har varje jul en insamling till Hundstallet och den har jag bidragit till med en påse varje år. Det är en god sak! Åter till jobbet där jag inmundigade min sushi i glatt samspråk om vårens utflykter med min kollega. Det kommer bli en bra vår! Kom några minuter sent till mitt hembesök, men det var okej. Därefter blev det två timmars administrativt fixande innan jag kom iväg, hämtade Bamse och åkte hem.

 
I kväll har vi hämtat ut alla julklappar till barnbarnen (det är bara de som får julklappar numera) som vi beställt på nätet till 100% i år, samt mitt nya telefonkort. Efter att ha lagat spenatsoppa så har jag haft en ordväxling med Comviq på kundtjänstchatten och jag hoppas nu att de löst problemet! Jag är arg som ett bi, nämligen. I början av december hämtade jag ut en ny Iphone 5 efter ett erbjudande från Comviq. Rätt snart därefter så beställde jag ett nanokort till den då mitt SIM-kort ju inte passade i Iphonen. Sen tvättade jag min Samsung... och har haft en del strul med det som ni vet... Efter att han använt Jannes gamla telefon så fungerade min tvättade Samsung någotsånär efter ett par dagar i en påse rått grötris. Problemet var bara att den raderade telefonnummer och sms random plus att skärmen varit näst intill oläslig. Det nya nano-kortet skulle aktiveras i tisdags och då hade jag en chat-växling med Comviq (eftersom de inte längre har nån kundtjänst per telefon) och då lovade de att SIM-kortet inte skulle stängas av förrän jag fick nano-kortet. Idag kom nano-kortet... trodde jag. Jag hämtade ut det efter att ha skrivit på avi och hela den faderutten, men tror ni inte att det var ett SIM-kort i kuvertet... och ett besked att det skulle aktiveras på söndag! Efter en halvtimme kom jag fram på Comviqs chatt och blev först dumförklarad - jag måste ju bryta ut det minsta SIM-kortet ur ramen... Jag gjorde som han sa medan han väntade... och sen fick jag skriva tillbaka till honom att om jag ska få in kortet i Iphonen så måste jag klippa ur en lagom stor bit för att peta in i Iphonens hål! Då fattade han! Efter en del förhandlande så skrev han att jag borde ha mitt nano-kort om tre arbetsdagar och på min fordran så ska jag bara behöva betala för mitt gamla abonnemang eftersom jag inte kunnat använda det nya under december. Du milde! Jag är förvisso en teknisk katastrof, men jag fattar ju så mycket som att jag inte kan klippa till lagom stora bitar av ett SIM-kort och peta in i för små hål i en Iphone och tro att den ska fungera!
 
Nej, nu ska jag kanske gå ut och kissa Bamse. Han är väldigt nöjd med att vara hemma! Jag också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0