12:e och 13:e dagen med LCHF

Igår tog Janne morgonpromenaden medan jag gjorde ordentlig frukost. Efter det åkte vi och handlade. Jag var i skriande behov av nya skor för mina "älsklingar" läcker som såll. Mina favvodojjor som hängt med i två vintrar samt på en ökenvandring i Sinai - Egypten. De funkar fortfarande i kyla, men inte längre i väta... Hittade några snygga toppar och vi köpte försenade födelsedagspresenter till lill-prinsen! Vi har ännu inte firat Justin som fyllde 7 år mitt i värsta flytten, men det ska vi göra på lördag!
 
 
När vi kom hem tog jag en långpromenad i skogen med Bamsen, i finbyxor och gamla skorna. Kom hem blöt. Blöta fötter p.g.a den blöta snön och blöt i övrigt eftersom jag åkte kana på ryggen ner för en bergsknalle... Men skit samma! Det var ju flera plusgrader så det var ju inte kallt!
 
 
Dock var jag yr hela dagen. Vet inte om det beror på kostomläggning, nedstressningen eller malören med blodtryckssänkarna. Jag har bytt till den rätta igen i alla fall...
 
Och så tittade Esmeralda fram en stund. Hon vintervilar nu och är inte särskilt aktiv... Men tittar hon fram brukar hon få nån extra godsak.
 
 
Idag gick Janne upp i gryningen. Han ville passa på att utnyttja ljuset och plusgraderna till att installera köksfläkten, så han klättrade upp på taket och grejade. Jag vaknade av ett ilsket bankande i taket, det var Janne som försökte banka upp den svällda luckan till vinden... Han lyckades tillslut. Jag gick upp och åt frukost och tog sen en långpromenad med Bamse. Jag har hittat nya stigar att utforska i en annan del av skogen, idag provade vi en och i slutet av den kom vi ut på andra sidan bondens kåk...
 
 
Man förväntar sig nästan att en älg ska dyka upp nånstans mellan tallarna...
 
Janne jobbade fortfarande på taken när vi kom hem
 
Idag hade jag energi till att ta itu med handdukarna och linneskåpet (garderoben). Ragnar har hjälpt till! Linnéa hjälpte mig i måndags med alla linne-kartonger och det var guld värt! Nu återstod lite småplock, men jag har prioriterat annat. Idag blev det gjort! Fyra säckar ska iväg. Ska kolla om det finns nån insamling på sånt, annars får det gå på tippen.
 
 
Ikväll har jag pratat med en av damerna jag brukade besöka när jag jobbade. Det kändes gott att höra att allt knallade på... Janne jobbar kväll, middagen är avklarad och en matlåda står i kylen till lilla gubben imorgon. Ett Low Carb-bröd står i ugnen och doftar härligt.
 
Jens och Sandra skickar rara små bilder från Teneriffa... De är där en vecka över Jens födelsedag. Hoppas de har jättemysigt!
 
 
Jag har fått en beskrivning på en virkad chihuahua från Hunddagis, den tror jag att jag ska ge mig i kast med! Jag hittade garnerna när jag stökade bland handdukar och kartonger i gästrummet!
 
Sen blir det nog tidig säng. Jag har börjat vakna tidigt. Ibland somnar jag om efter några timmar, ibland inte.
 
 
Nu till lilla matsedeln. En dag kvar, sen blir det vägning på onsdagmorgon! Idag har jag tänkt flera gånger på att jag inte har nån värk, det är jätteskönt! Sen att sömnen och orken går lite upp och ner får man väl förvänta sig då jag ätit extremt lite kolhydrater...
 
Gårdagens kost:
Frukost - äggröra och bacon
Lunch - 3 paranötter (var ff mätt efter frukost)
Middag - Fläskkotletter i gräddsås, guacamole, kruksallad
 
Dagens kost:
Frukost - två sesambröd med ost och gurka , salami och paprika
Lunch - ett sesambröd med salami och paprika, tre paranötter
Middag - sidfläsk med blomkålsmos

Kommentarer
Postat av: Ia

Jag minns inte om du brukar dricka kaffe men det ska fungera med te också!
Till frukost....mixa ett ägg med en msk kokosolja till skum....häll på 2 dl het dryck....detta håller mig mätt i fem timmar...och smakar inte alls så illa som det låter.
Jag ska försöka att ta bort alla mjölkprodukter för att se om det kan få mig att gå ner i vikt...lite mer Paleo helt enkelt vilket jag tror passar mig bättre då det innebär att man kan äta lite mer av frukt och grönt!!
Jag ska mejla dig receptet på ett fantastiskt gott bröd, godaste LCHF-bröd jag ätit 😉

Svar: I en av receptböckerna rekommenderar "hon" kokosfett i kaffet... men jag hittar varken icke härdad kokosfett eller kokosolja...däremot hittade jag kokosmjöl idag!Paleo har jag också tittat på. Jag tror på det om du har svårt med mjölken!
Ser fram emot receptet :)
Kram
Guggelutt

2014-02-03 @ 20:46:51
URL: http://skogsbrynet.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0