Födelsedagar, lite smått och gott

Igår var det dags för Stockholm igen. Jag har varit runt lite i Strängnäs och kollat var man kan vingklippa Ragnar inför sommaren, men de rekommenderar Roslagstulls djurklinik i Stockholm. Dit har vi gått till hela tiden när det gäller fåglar och reptiler för det är de som har bäst kompetens på de områdena. Så för nån vecka sen beställde jag tid och igår åkte jag upp. Bamse hade också fått tid för jag oroar mig fortfarande för hans lever.
 
Men först åkte vi, dvs jag, Bamse och Ragnar, och hälsade på hos Rebekka. Hon bor av och till hos en kompis i Huddinge och de har en jättefin liten lägenhet där. Det var kul att se den. Och Rebekka förstås! Och gott fikabröd hade hon köpt också!
 
 
Sen for jag och grabbarna vidare till Roslagstulls djurklinik. Ragnar, som inte sa ett ljud under vingklippningen förra året, gapade och skrek som bara den i år. Visst får jag lite dåligt samvete varje år jag vingklipper honom, men det är genomdiskuterat och väl övervägt. Nu har han friheten att kunna vara ute med oss utan att vi behöver bekymra oss om att han far iväg och blir tagen av all rovfågel härute. Han ser inte ut att lida ett dugg. Han var tyst i fem minuter, sen var han som vanligt igen. Bamse tog lite olika prover men hans levervärden är fina och inget annat var galet heller. Han väger några hekto för mycket och i övrigt handlar det väl bara om att han blivit vuxen och inte har nån lust att leka helt enkelt. Känns jätteskönt att veta, nu kan jag slappna av. I alla fall ett tag...
 
Nyfödd Thyra                                                                   Fem år senare...
 
Sista anhalten för dagen var Kallhäll! Thyra fyllde fem år denna dag och Meija fyller ett år i slutet av månaden och på söndag blir det kalas för tjejerna. Men eftersom jag var i stan idag fick jag komma i förskott och det blev en kanonmysig eftermiddag och kväll. Ängla fyller visserligen år i oktober, men jag hade köpt små resväskor till Ängla och Thyra eftersom de snart ska ut och resa, så Ängla fick sin present i förskott. De föll i god jord och nu är väskorna packade. Meija fick en tunika med tillhörande tights och strumpor (hon kan ju inte dra en resväska själv... än). Jag har stickat och virkat en del till de andra barnbarnen men inte så mycket till Meija, men nu fick hon en tröja som blivit liggande efter rygghistorian. Gjorde klart den kvällen innan och den passade! Jag var rädd att hon hunnit växa ur den.
 
 
Idag är det gråtungt ute. Jag ska snart sätta fart på Bamse som ff sover hos Janne som jobbat natt. Sen återstår att se om det blir plugg eller knyppling. Kanske lite av båda. Men mest måste jag nog förbereda mig på att packa inför Oslo nästa vecka.
 
Och så ska jag ringa pappsen som fyller år idag! Grattis pappa!
 
                                                
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0