Första maj

Ny dag. Ny månad. Vi går nu in i den femte månaden av 2014. Vad fort det gått! Massor har hänt! Flytten. Turkiet. Oslo. Sjukhusvistelse. Anställningsintervjuer. Stockholmsresor.
 
Idag har det inte hänt så mycket. Vädermässigt har det varit lite spännande. Klockan halv fem imorse snöade det ymnigt här och tidigt på eftermiddagen haglade det. Hela morgonen blåste det halv storm men nu lyser solen och det är riktigt varmt. Alla olika väderlekar under ett dygn liksom.
 

Glassbilen har varit på besök. Jag tror han såg att jag fotade genom köksfönstret så jag började ivrigt plocka i mina blommor, men han valde att snabbt ge sig av, stackarn! Det är stora händelser när Glassbilen kommer på besök i skogen men det kan ju den unga killen knappast veta. Han undrade väl vad det var för galen kärring som stod bakom gardinen och plåtade!
 
Annars har vi bjudit grannen på fika i glaspaviljongen, jag har tvättat en tvätt, gjort rent hos Ragnar och badat Bamse. Ragnar och Bamse ska till veterinären imorgon så Bamse ska borstas ordentligt också. Känner mig lite däven men det är väl väderomslagen gissar jag.
 
 
Historian om murklan hamnade i soporna. Jag förvällde den i tre vatten med fläkten på högsta, men när jag läste att Livsmedelsverket avråder från att äta murkla kände jag att jag ska nog låta bli. Jag har haft nog med otur de senaste åren för att faktiskt utsätta mig för en risk, tänkte jag... så den fina svampen åkte bort i sopbilen imorse.
 
Nej, diska och en liten Bamsenad och Bamseborstning ska det bli nu. Sen ska jag fästa knappar i en tröja till Meija som jag hoppas inte hunnit bli för liten. Jag började med den för länge sen och sen har den blivit liggande tack vare ryggeländet... men jag ska dit imorgon och gratta födelsedagsbarn så vi får se hur den är storleksmässigt. Annars får jag göra en ny. Hon är det enda barnbarnet som jag inte stickat tröja till än.
 
Ha en fin kväll, en fin stundande helg och en fin vår-månad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0