torsda-freda-lörda

Torsdag och idag, lördag, har till största delen bestått i tentaskrivning och hundpromenader, men gårdagen stack ut. Jag gick upp kvart i sex för att hinna med morgonsysslor och göra mig i ordning för anställningsintervju. Den kändes bra. Intervjun handlade mer om arbete och inte så mycket om person som jag upplevde den förra gjorde. Att berätta om arbetssätt och sin syn på olika arbetsuppgifter känns ändå bättre än att beskriva sin person och innersta tankar när det handlar om en arbetsplats, det blir väldigt utlämnande. Nå, olika ställen kräver väl olika saker och det ena behöver ju inte bli sämre än det andra. Nu återstår bara väntan. Detta jobb ville de tillsätta snabbt, det andra har ringt om att rekryteringen drar ut på tiden. Det kan också betyda vadsomhelst.
 
Åkte förbi McDonalds på hemvägen och tog sen ut hundarna på en lång promenad. Vi hittade kopparödla för andra gången denna vecka.
 
 
Jag var tvungen att lyfta upp den för hundarna gav sig på den. När vi hittade kopparödla för ett par dagar sen stod Spike bara och skällde medan Bamse inte fattade något förrän han trampade på dem. De var två som låg hopringlade. Den här gången var båda hundarna väldigt alerta och gjorde utfall så jag lyfte upp den och motade undan hundarna så jag kunde hålla i dem medan ödlan ringlade ner under fjolårsgräset. Jag tog förstås tillfället i akt och tittade lite på den. De är ju så vackra med den glänsande färgen, de pliriga ögonen och den lilla gråsvarta kluvna tungan.
 
                                          
 
Sen bar det av till Stiftet. Jag hade blivit inbjuden till en liten grupp studiesuga diakoner för att berätta lite om Mastersutbildningen i Oslo, vad det innebär i tid, studienivå, Oslo-resorna mm. Det var inspirerande. Ändå satt jag och tänkte på min tentamen som jag borde engagera mig i. Jag tror att jag under mötet kom på varför jag är så oengagerad i skrivandet denna gång. Jag är mer intresserad av brukar-perspektivet och makt kontra stigmatisering ... medan jag hörde hur flera av mina kollegor pratade organisation och ledarskap... och det är lite det tentan handlar om. Litteraturen om maktteorier, etiska frågor, professions-begreppet mm har varit jättespännande att läsa, men diskursanalysen jag jobbar med är såååå teoretisk. Jag tycker inte det är så svårt egentligen, men när motivationen vägrar infinna sig så är det hopplöst. Jag menar, här sitter jag i paradiset, njuter av tranornas sång, fågelkvittret, kopparödlor, gulsippor, talgoxen som boar i en av våra holkar och flugsnapparen som tagit över blåmesens holk sen blåmesungarna flyttat ut... och så sitter jag och skriver på en diskursanalys.... Det hade varit mycket enklare att göra det vid ett skrivbord eller nåt.
 
 
Nej, jag tror jag lägger ner skrivandet för idag. Solen skiner och att sitta och svettas i glaspaviljongen när vi har sådant underbart väder idag blir också en stress. Jag tror jag ska sätta mig ute och läsa lite för att förstå hur jag kan utveckla den sociokulturella aspekten i diskursanalysen... annars får det ta mig sjutton räcka nu. Har jag missförstått uppgiften så gör jag mig bara ännu dummare genom att vidarutveckla missuppfattningen. Man kan göra omtentor och man kan hoppa av utbildningen, livet står och faller inte med en tentauppgift!
 
Kram på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0