Så där ja....

Nu börjar de sömnlösa nätterna igen, tydligen. Det är som det är. Igår blev det inget gjort på uppsatsen... Jag stack iväg tidigt och tränade på gymet, handlade och åkte hem. Hemma låg arbetstelefonen på laddning och den blinkade hejvilt, massor av mail (arbetskamraterna kommer tillbaka från semestern nu och svarar på alla mail jag skickat under två veckor 😂😜 ). Tre meddelanden om samtal hade jag fått också. Jag fixade lunch och satte mig i paviljongen, två samtal visste jag skulle ta tid, det tredje var en ny person och det samtalet tog också tid. Istället för att varva upp och känna mig stressad la jag mig bekvämt tillrätta i en av sofforna i paviljongen och tog mig tid att lyssna. Klockan hann bli fem innan jag avslutade och gick ut med hundarna, lagade middag och satte mig vid TV:n med stickningen. Efter kvällspromenaden låg jag klarvaken... Klockan blev tolv och Janne kom hem från kvällspasset. Klockan blev ett, klockan blev två, sen sov jag en stund men halv fem vände sig magen utochin. La mig en stund men gick sen upp och duschade. Vid sex väckte jag Janne för att få prata lite. Gick upp halv sju och gjorde mig klar för jobbet.
 
                                   
 
Lite småfix på morgonen, pratade med några återvändande arbetskamrater, skickade iväg ett fax, ringde lite och sånt. Förmiddagsbesöket uteblev, fick inte tag i hen heller, så det blev fika med en kollega istället. Det var skönt. Sen jobbade jag på en stund innan lunch och handledning. På handledningen försökte jag fånga in alla bollar jag har i luften för att titta ordentligt på dem. Vi gjorde upp en plan för resten av veckan.
 
Idag har jag hållt mig till planen. Jag åkte inte tillbaka till jobbet efter handledningen för klockan hann bli fyra. Jag åkte hem, gick ut med hundarna, la släktens dopklänning i blöt, lagade ett storkok köttfärsås, tvättade dopklänningen och hängde upp den, skrev klart alla knyppelpinnepapper och skickade iväg dem för tryck och publicering... och diskade, kastruller och pannor i långa banor. Det är drygt tre timmar sen jag kom hem. Jag har varit duktig! Nu ska jag gå ut med hundarna och lägga mig tidigt. Återstår att se 1. om jag somnar, 2. följer planen imorgon. Imorgon efter jobbet ska jag sy fast det blå rosenbandet på dopklänningen. Vi har ett blått och ett rosa som vi byter beroende på kön. Nu var det Meija som döptes senast och då är det rosa bandet fastsytt. Klänningen döptes min morbror i och han är över 85 år nu. Efter det döptes mamma och moster i den. Då fanns en rosa underklänning men den är sen länge borta och bara den blå finns kvar så den är fastsydd i det ömtåliga tunna övertyget. Det fanns ett rosa band med rosor från begynnelsen också, men något av mina barn, jag tror det var Rebekka, sög på det och blommorna luckrades upp som hushållspapper i vatten. När min systerdotter skulle döpas för 19 år sen sydde jag ett nytt rosa band och när hennes lillebror döptes sydde jag ett blått band med rosor. Dessa behöll syrran som minne, så jag sydde två nya band som nu Linnéa använt till sina barn. Jag ska också sy klart Edwins doptavla imorgon. Håller jag mig till veckoplanen så är två bollar släppta redan imorgon, knyppelpinnepappren och dopförberedelser. Det är så löjligt att jag gör saker nästan klara, men när det är liiiiite jobb kvar lägger jag det åt sidan och börjar på nåt nytt. Vad ska det vara bra för?
 
                                   
Ingenting är särskilt betungande, men det är massor av små bollar i luften och jag är lite orolig för att inte hinna fånga upp dem alla. Ett par bollar till torde vara uppfångade till helgen, mer om det nästa gång.
 
Promenad och säng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0