Slut-knypplat

... nej, så illa är det naturligtvis inte, med det är slut-knypplat i Vadstena för min del i år. Flera knypplande vänner är kvar även denna vecka, dock inte jag. Satt kvar och pratade med en knyppelvän en god stund innan jag drog mig hemåt, ville inte riktigt åka.... kom hem och hann packa in allt bagage minuterna före ett rejält regnväder som höll på en god stund.
 
Bye bye Vättern
 
Helgen har varit lugn. Har tvättat allt, packat upp allt jag inhandlat i Tönder och under Stora Knyppeldagen i Vadstena, konstaterat att jag behöver två pärmar till. Min mönsterpärm liksom kurspärmen bågnar. Ska skaffa två till och sortera Svenska Spetsars mönster i en och alla andra mönster i den andra. Lika med kurspärmen, där tänker jag ha alla kurser i den ena och allt annat jag knypplat i den andra.
 
Igår gick jag över till bondgården en stund. Jag fick frågan om vad det är för svarta larver som kröp omkring och gärna ville komma in i huset. Jag googlade och det ser ut som det är Påfågelögats larver. Vi plockade ihop tio stycken som nu börjar förpuppa sig i mitt "grodyngelakvarium". Nån grodrom har jag inte hittat här i Sanda, så nu får fjärilslarverna förpuppa sig i mitt lilla akvarium istället. När alla är förpuppade ska snart få flytta över i fjärilsburen och växa till sig innan de släpps ut som färdiga fjärilar. Det ser faktiskt i nuläget ut som alla tio förpuppas som de ska.
 
De tappar huvudet och blir gröna...!
 
Idag jobbar jag hemma och för första gången har jag upplevt det som trögt. Riktigt trögt. Det brukar gå så himla gesvint när jag sitter i ro vid köksbordet, men idag har tankarna varit på andra håll... Skrivjobben känns sisådär så dem får jag se över imorgon. Tack och lov började telefonen ringa på eftermiddagen så samvetet är ändå gott. Snart får jag tre veckors semester och det bli nog jättebra! Högerörats trumhinna prasslar som en papperspåse men jag hoppas slippa uppsöka läkare... säkert gör lite Blekinge-honung bättre nytta! Jag har öppnat passionshonungen och den är himmelsk! Gymmet får trängas i det dåliga samvetet med allt annat jag inte hinner med. Eller så får jag bestämma mig för att leva i nuet och sluta försöka vara så duktig... jag tror jag ska plocka upp en knyppeldyna istället! Bättre än så kan det inte bli!
 
Morgonpromenaden bjöd på fjärilsprakt. Här delar jag med mig av den:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0