En hemma-man!

Jag kan inte sticka under stol med detta faktum, att det är väldigt skönt att komma hem till ett dukat bord, att redan när man öppnar dörren slår kulinariska dofter emot en. I måndags bjöd huset på torsk på spenatbädd, igår färdigmat i form av Pad Thai och idag... köttfärsfylld paprika. Janne är ledig denna vecka, och jag tror det hänger ihop med att han är strandsatt med en nykastrerad Rambo, att han faktisk är hemma och lagar mat till sin arbetande hustru istället för att fara runt överallt som han annars gör under sina ledigveckor. Jag passar på att njuta ordentligt för veckan och denna service kommer snart ta slut. Nu kommer han jobba extra två nätter, men Rambo kommer vara hemma ändå, för kära nån, han opererades ju i måndags! Detta ger mig en chans att få sätta mig vid dukat bord minst två kvällar till!
 
 
Idag låg jag kvar i sängen ända till kvart över sex innan jag steg upp. Janne matar ju djuren också nu när han är hemma så jag matade bara mig själv och tog ut hundarna innan jag åkte iväg. Lämnade Bamse på dagis prick nio och åkte sen till Vårby Gård för min första uppsats-intervju. Intervjusvaren kommer att vara anonyma, men alla vet ju att jag kommer intervjua alla diakoner samt några fler i kontraktet, det är ju ingen hemlighet.
 
Vårby Gårds kyrkas kyrkorum
 
Vårby Gårds kyrka är väldigt speciell och du kan läsa mer om den --> här <-- De har en glest vävd fönsterprydnad i ett av fönstren i den speciella gudtjänstlokalen. Diakonal symbol så det skvätter om det!
 
 
Sen åkte jag till jobbet, han fixa lite innan lunchmusiken där vår kvinnliga musiker, som har hand om lunchmusiken, idag bjöd på kvinnliga kompositörer på flygel, kvinnodagen (igår) till ära. Nån soppa fick vi inte till lunch, men en underbart god lax med pressad potatis och basilikasås. Ojojoj, säger jag bara!
 
Eftermiddagen har jag ägnat åt besök och diverse skrivjobb. Jag hann faktiskt skriva rent intervjun också. Det känns som temana redan börjar utkristallisera sig.
 
Hämtade Bamse och kom hem till den köttfärsfyllda paprikan! Janne sover ett par timmar innan sitt extra nattpass... jag ska nog lägga mig i soffan vid TVn en stund. Kanske hinner några stygn på doptavlan också?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0