Två kyrkor (eller en ledig dag mitt i veckan)

Arbetsveckan knatar på, men inte som vanligt. Måndagen började med möte, sen blev det en av mina favorit-arbetsuppgifter: Kyrkgruppen. I mars åkte vi till Turebergskyrkan, och om den berättade jag aldrig för det var precis efter att morbror hade gått bort och mitt sinne var hos honom helt enkelt. Jag har blivit otroligt fascinerad av varenda kyrka vi varit inne i, denna var inget undantag. Betong och trä dominerade kyrkan som var enkel och häftig på alla sätt.
 
Turebergskyrkan, en lite annorlunda utformning
 
Titta däruppe vid spetsen. En Jesusgestalt blev synlig när de tog bort betongformarna...
 
Inredningen överraskade
 
Dopfunten                                                            Predikstolen
 
Altaret                                                                        Orgeln
 
I måndags var vi i Sveriges minsta församlingskyrka, Bagarmossens kyrka. Som vanligt blev jag helt fascinerad. Kyrkorummet var inrett i en före detta kastull-affär mitt i centrum. Herrens vägar äro outgrundliga! Kyrkan var liten men vi fick plats. Sen blev det fika och allsång i en lokal bredvid.
 
 
Igår stannade jag hemma för vård av hund. Ja, jag jobbade hemifrån också förstås. När jag hämtade Bamse i måndags var han slö och likgiltig, han hade inte ätit lunch heller. Vi avvaktade kvällen, men på tisdagmorgon ringde jag veterinären och Janne åkte dit med honom, jag åkte till jobbet. Det visade sig att Bamse hade ett kraftigt förhöjt antal vita blodkroppar, vilket betyder infektion. Var infektionen kom ifrån kunde de dock inte hitta, men alla övriga värden var bra. Min fasa är leverinflammation, det höll han på att stryka med i för fem år sen. Men så var inte fallet, tack och lov! Han fick en spruta antibiotika och ska nu tablettbehandlas i 10 dagar. Långsamt börjar han piggna till. Han äter igen och även om han äter dåligt så äter han i alla fall!
 

Vad tycker ni om bilden på Bamse? Jag har laddat över de första bilderna jag tagit med min nya systemkamera. Jag har experimenterat lite och nu har vi köpt ett objektiv också. Kolla!
 
Förstoring av bilden ovanför
 
Det som sticker ut ur holken är blåmesens stjärtfjädrar

Jag har en hel del kvar att lära mig men det gör jag vartefter.
 
Idag är jag ledig och nu ska jag plugga så det bolmar om det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0