Öppna mig för din kärlek

 
Ibland går vissa saker bara rakt in i själen och man blir bara så mega-berörd. Det här är en psalm som jag sjungit massor av gånger och det är en vacker psalm helt enkelt. Men i morse på en morgonandakt gick den rätt i hjärtat och jag fick svårt att hålla tårarna tillbaka. Jag tycker att jag jobbar och jobbar och jobbar och ändå känns det som om jag inte räcker inte till. Det finns alltid mer jag borde göra. Psalmen blev som ord från ovan... tagga ner lite, stumpan. Det är lugnt. Allt behöver inte vara perfekt. Jag har en plan, säger Gud, lita på mig. På mötet som följde tyckte jag att jag var lite väl ostrukturerad, men ingen sa nåt om det och jag frågade inte heller om jag dög. Det får väl vara så ibland. Allt behöver inte vara perfekt.
 
 
Hur som helst så var vi i Vårby Gårds kyrka. En superhäftig modern kyrka från 70-talet med mycket färg och form, en kristallkrona ovanför dopfunten, barnen har ett eget altare osv, osv. Genomtänkt in i minsta tegelsten.
 
Lamporna i taket är takmåsar och barnens altare är ju så underbart: "Kom alla mina kycklingar!"
 
Efter mötet tog jag mig till Flemingsberg och åt lunch med en kollega. Bland annat pratade vi om projektet "ur dimman" och hur vi eventuellt skulle kunna bidra. Sen hämtade jag hundarna och åkte hem med ett själavårdssamtal i luren. Ut med hundarna, umgicks med Ragnar medan jag ordnade med mat och andra nödvändigheter, sen drog jag iväg till första knyppelträffen för terminen. Såååå roligt! Nu är vi sju! Vi var fyra som började hösten 2014 och nu ser det ut som vi kanske blir åtta eller nio under terminens gång. Vi får se. Ikväll hann jag inte ens dra huvan av min dyna och då är det precis som det ska vara. Det är så otroligt lärorikt att ha elever och det ger sån energi!
 
 
Men nu ska jag gå ut med hundarna och försöka gå ner i varv så jag kan somna sen. Arbetsveckan har ju bara börjat...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0