Out of office

Ännu ett par intressanta dagar har förlupit. Jag har jobbat för fullt, men inte suttit så mycket på mitt rum på arbetsplatsen.
 
I fredags jobbade jag hemifrån. Det blev lite tid över på eftermiddagen och då passade jag på att sitta med uppsatsen. I lördags hade vi en temaföreläsning i ämnet sorg där journalisten Ken Olofsson berättade mycket personligt om sin sorg efter hustrun. Han har också skrivit en bok, när livet måste gå vidare, där han intervjuat 23 personer som mist sin make/maka.
 
 
Nova och hennes föräldrar var hundvakt under tiden. Det känns så skönt att veta att de tycker det är roligt att ha hand om dem. Och hundarna trivs alldeles förträffligt där. Nova är väldigt generös med sina måltider, hon delar gärna med sig, så det är alltid en fest att komma dit tycker Bamse och Rambo.
 
 
På söndagen jobbade jag stenhårt med uppsatsen. Nu börjar diskussionen kännas färdig. Jag skickade iväg hela uppsatsen till mamma på fredagen och hon gjorde en stavningskontroll på hela uppsatsen som vi gick igenom på söndagkvällen. Min svenska handledare fick bara diskussionskapitlet då hon gått igenom resten. I övrigt blev det några härliga soliga promenader med hundarna.
 
 
I måndags tillbringade jag förmiddagen med frukost på LP-stiftelsen i Södertörnskyrkan. Efter en snabb lunch på Pang´s sammanstrålade jag med kyrkgruppen på busstationen. Dagens utflykt gick till Bollmoradalens kyrka, där vi bjöds på en inspirerande guidning av både kyrkan och verksamheten.
 
Orgeln var nog bland de vackraste jag sett, trots att den inte var så gammal...
 
På vägen hem hämtade jag ut ett paket böcker: tre böcker om Luther, det är 500 år sen Luther spikade upp sina 95 teser på kyrkporten i Wittenberg och blev bannlyst. Jag tänker använda så mycket fritid jag kan tillgå till att lära känna denna man, en öldrickande munk som gifte sig med Katarina, en nunna som rymde i en silltunna. Han är allt annat än en dussinfigur, denne välutbildade teolog som Gustav Vasa tog till sig och lade grunden till vår svenska kyrka utan att Luther själv egentligen ville det. Jag kommer nog berätta mer om honom vartefter jag läser.... De andra böckerna handlar om När revolutionen kom till Vårby Gård av Björn Öjer och Swede Hollow av Ola Larsmo. När jag kom tillbaka från posten såg jag hur gruvligt skitig min bil är... Det har jag gjort något åt idag!
 
 
Men innan jag satt en halvtimme i kö till tvättomaten spenderade jag mina arbetstimmar med diakonimottagning, mässa och föreläsningar i Vårby Gårds kyrka, en kunskapsdag med  Ekumeniska EU-kontoret, kommunikation i pastoratet och Reine vid polisen i Huddinge informerade om sitt arbete...
 
Jahapp... diska och promenera hundar ligger i pipeline....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0