På knyppelkurs

Några anteckningar från första dagen. Jag har hamnat i en jättespännande kurs. Den heter "Guldkorn ur spetsarkiven" och är en helt ny kurs. När jag anmälde mig velade jag lite, för jag ville både gå denna spännande kurs, men jag ville också knyppla Stensötan... För min del har det varit lite oklart vart jag skulle hamna, men det visade sig att jag får göra både och. Skillnaden är att i denna kurs ska vi dokumentera plus att vi ska få gå på några studiebesök oxå.
 
Jag fick en blomma av en kollega på jobbet med anledning av min examen. Den fick följa med och står nu och gläder oss alla fem som bor i B.
 
Idag efter uppropet satte vi "Guldkorn" oss tillsammans och fick veta hur man tänkt kring upplägget. Allt är inte solklart utan vi deltagare får vara med och skapa kursen. Efter lunch gick vi ner i Spetsarkivet med nyinköpta vita bomullshandskar och letade i lådorna. Vi kom därifrån med olika spetsar i lin, pärmar och ett par brudkronor i guldmetalltråd. Arkivet är hermetiskt tillslutet, likaså lektionssalen. Det vi jobbar med är inte dyrbart om man ser det ekonomiskt, men textilhistoriskt är det en otrolig skatt vi förvaltar! Och det är det kursen delvis syftar till, att dokumentera innan historiken går helt förlorad. Kan vi tar reda på vad upphovsmänniskorna tänkt? Vet vi vilka de är? Vad var syftet med spetsen?
 
Fullastade med skatter!
 
När vi kom tillbaka till lektionssalen gottade vi oss i spetsarna och analyserna. Jag gick också iväg och fick lite hjälp och tips med hur jag ska tänka kring min Stensöta. Jag gav upp tidigt för att vara på knyppelkurs i Vadstena och jag har ännu inte knypplat ett enda slag!!!  Min "förkylningsallergi" försämrades radikalt under natten. Jag har svettats och frusit, hostat och snorat, men det känns inte som jag har feber. När jag köpte bomullshandskar och starkare glasögon på apoteket inför besöket i arkivet fick jag hjälp att hitta kompletterande allergimedicin men jag tycker inget hjälper. Nu är jag preppad med allergimedicin, hostmedicin, nässpray och värktabletter. Jag orkade inte greja med middag utan ett par knäckemackor fick duga och det var gott. Ikväll har jag legat och googlat för att leta info om min spets men det finns just inget att tillgå på nätet. Jag fick tips om vem upphovsmannen eventuellt kan vara och har läst en del intressant om honom. Nu har jag fått ett annat tips från en god knyppelvän som kollas upp av ännu en duktig knyppelperson. Under tiden har jag läst in mig lite på denna eventuella upphovskvinna.
 
Men nu ska jag ge mig och må jag sova inatt och åtminstone inte vara sämre imorgon! Regnet smattrar sövande mot fönsterblecket.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0