Knyppelmässa i Slagelse

 
Nu har jag varit ute på knyppeläventyr, så roligt!!! I fredags träffades 8 knypplerskor på T-centralen och vi fick tre spännande dagar tillsammans. Resan till Slagelse gick utan problem, tåget kom in till Köpenhamn i tid och vi hämtade ut två förbokade hyrbilar. Jag körde den ena och det var ungefär som att köra i Stockholm i rusningstrafik, fast med fler cyklar! Efter en stunds vila i våra rum åt vi en god tvårättersmiddag tillsammans på hotellet och pratade förväntningar inför helgen. Kvällen avslutades i rum 104 med lite ost, vin och trevligt sällskap.

 

 

Lördagen spenderades till största delen på Knyppelmässan i Slagelse. Det fanns massor att se. Utställningen fascinerade, en knypplad solstol, knypplade krukor som ingjutits i cement, paraplydrinkar, badtofflor, portaler, en flugsmälla… ja säg vad man inte kan knyppla?

 

 

Utställarna briljerade också, det fanns egentligen någonting av allt. Jul-, halloween- och påskpynt, värmande mössor, handlovsvärmare och sjalar samt dukar och andra mer årstidbeständiga knypplingar. Fantasin hos dessa mönstermakare är otrolig!

 

 

På lördagskvällen efter ännu en god middag på hotellet tittade vi på varandras fynd och pratade om dagen. Flera av oss skrev ner inköpslistor inför söndagen.

 

Söndagen blev en halvdag på mässan. Då hann vi komplettera våra inköp, både efter våra listor och mer spontant. Några av mina mönsterfynd:

 

Så nu har jag att knyppla för mer än ett år framöver!

 

Strax efter tolv bröt vi upp, tog hyrbilarna tillbaka till Köpenhamn och lämnade in dem, åt lite på Köpenhamns station och tog tåget mot Stockholm. 45 minuter sena anlände vi, min t-bana var 10 minuter sen så jag kom fram till Hagsätra halv tolv ungefär. Bilen stod där jag lämnat den i torsdagskväll och jag kom hem en kvart i ett. Slocknade som ett ljus.

 

Idag har jag jobbat hemifrån. Telefonsamtal, valt ut bilder till Luterhföredraget om några veckor samt läst lite i en bok vi ska ha på ett konvent snart. Knyppelkursen fick ställas in pga för få deltagare ikväll, men det ta vi igen senare!

 

Over and out!


Kommentarer
Postat av: a

Hej

Jag hittade en länk till dig från en annan blogg när jag sökte på stickad tröja med Pippi Långstrump. Jag förstår att du har mönster till en sån tröja. Vill du dela med dig av det så vore jag mycket tacksam! Jag har en liten kille som älskar Pippi Långstrump och skulle så gärna vilja ge honom en dån tröja.

Svar: Hej Lina! maila mig din adress så skickar jag en papperskopia!
Guggelutt

2017-10-31 @ 10:06:49
Postat av: Lisa

Hej igen! Det är jag som skrev kommentaren här ovan om Pippi-mönstret. Var hittar jag din emailadress? Jag vill helst inte skriva ut min hemadress här på bloggen.
Hälsningar Lisa

2017-11-07 @ 12:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0