Det blev bättre...

... än jag trott att komma tillbaka till jobbet. Många fina arbetskamrater kom tillbaka från semestern idag och det är skönt att korridoren fylls av liv och rörelse igen. Jag fick faktiskt en present oxå, från Hawaii! Den ska jag öppna imorgon. Den som väntar på nåt gott...
 
 
Av tre bokade besök kom två, en hade missat bussen och fick en ny tid. Sist på dagen åkte jag på ett samtal på St Lukas. Köpte en rejäl påse godis på väg hem. Fråga mig inte varför för jag har inte rört det, men det blev en tjusig färgklick i köket. Det hänger kanske ihop med lite ångest och behov av tröst så nu har jag säkrat upp, kan vi säga 🤪
 
 
Att skippa middag har blivit en vana den här sommaren. Återigen blev det en bit choklad. Måste bättra mig! Snart...! Det blev broderi och tv istället...
 
 
Nu hoppas jag att det blir lite bättre sömn inatt. Kvällen är mörk och sval utan att det känns höstligt. Helt perfekt helt enkelt!
 
Godnatt världen 🌍

(...........)

Nej, det har inte varit nån vanlig söndag. Gick upp rätt tidigt och har ägnat dagen huvudsakligen åt knyppling.
 
Upptäckte ett EA i gammal skrivstil på en av mina pinnar. Tänk om pinnen kunde berätta sin historia... Vem var EA och vad har hon knypplat? Var levde hon och när? Vad har hon drömt och fick hon uppleva lycka? Vart hamnade pinnen efter att ha varit i EAs ägo och hur hamnade den hos mig?
 
Har försökt rensa ut den kvardröjande frustrationen och har lyckats till viss del. Har skissat på en vettig arbetstidsram under veckan, funderat på viktigt/oviktigt, roligt/energiläckage... och idag har jag gjort en tidslinje på fyra år där jag skrivit in olika händelser. Riktigt bra att se det, inte bara tänka det.
 
 
I våras köpte vi fyra plantor - tre tomatsorter och en paprika. Vi har gått och tittat på de där paprikorna och undrat om de inte ska växa till sig lite. Jag har haft starka misstankar om en felplacerad kruka där vi köpte den, eller så betyder inte paprika i plantskolan det jag tänker är paprika.
 
 
Igårkväll när vi skulle gå ut med hundarna började Janne spotta och fräsa. Han hade provsmakat en paprika... och nej det var ingen paprika, det är antagligen chilipeppar! Hade det stått ”pepper” så hade jag inte blivit så fundersam. ”Pepper” kan ju vara nästan vad som helst i paprikasläktet. Jag tog varning av Jannes erfarenhet och smakade idag försiktigt på olika delar av frukten och konstaterade att allt innanför skalet var starkt 🌶🌶🌶 Jag tog ur det mesta av kärnorna, fermenterar en del av dem och slängde resten. Sen hackade jag frukterna och la på tork. Det borde bli härliga chiliflakes hoppas jag! Men efter det har jag haft lite problem... trots att jag tvättat och tvättat och tvättat händerna samt putsat under naglarna så förorsakar mina fingrar en viss hetta när jag pillar mig på läpparna. Värst var det när jag kliade mig i ögat för då satt jag i bilen på väg upp till lyan. Aj räcker inte!
 
 
Men nu är jag i lyan hel och välbehållen, om än med ett rödsprängt vänsteröga. Morgondagen får bära sina egna bekymmer.. 
 
 
Godnatt världen 🙏

(två veckor)

De två senaste veckorna sätter jag inom parentes. Det har varit två urjobbiga veckor, men nu ligger det bakom mig och jag ska försöka gå in i framtiden med mina nyvunna erfarenheter med tillförsikt. Skit händer av och till genom hela livet och det är bara att hacka i sig. Jag börjar så smått inse att istället för att önska mig lugn och ro så får jag nog ta och skapa utrymme för det istället. 
 
 
När jag kom tillbaka från semestern bokade jag tid för fotvård vilket jag genomförde för två veckor sen. Fötterna såg för gräsliga ut efter den härliga sommarens alla blåsor, skavsår och brutna naglar. I fredags em tog jag ledigt och åkte till bästisen för lunch och zonterapi. Hon hade lagat jättegod lime-marinerad kyckling 🍋 Sen åkte jag till frissan och piffade till huvet. Fredagkväll = bubbelkväll! Supermysigt.
 
 
Idag har vi hämtat soffa och soffbord som mamma köpt på annons, samt slängt ut föräldrarnas gamla möbler och städat deras vardagsrum grundligt. Det blev fräsch och snyggt tycker jag. Ikväll paviljongmys efter kvällspromenad. Carpe diem 💕
 
 
Morgondagen får bli som den blir! Godnatt världen 🌍

Även i år ...

... har det blivit den 9 augusti. Och bara för att synen ska etsa sig fast på era näthinnor kan jag berätta för er att jag sitter halvnäck i soffan på en tvättbar fleecefilt och svettas 😱💦 Grannarna på nedre botten är fulla och tjafsar med varandra. Jag är och har varit i princip ensam på församlingssidan hela veckan och det är både roligt och slitigt. När man öppnar dörren förväntas man ha både höstens alla datum och aktiviteter i huvudet, kunna tryckeriets maskiner och ha alla svar på allt mellan himmel och jord. Jag lär mig en del om mina kollegors jobb och det är kul.
 
Men när nåt mindre bra händer privat sjunker lusten att vara trevlig rätt drastiskt. På caféet idag i den 30-gradiga värmen sprang vi få som var där upp och ner i trapporna som tettingar och då är det svårt att fördra klagomål på långsam servering  och pappmuggar. Jag känner samtidigt ett ansvar som cafeansvarig för att hålla modet uppe och en god stämning överlag. 
 
Det brast inte för mig, nejdå. Inte idag heller. Jag förklarade att nu kommer brödet, strax kommer kaffet, det är för tungt för oss att bära porslin i trapporna i synnerhet i hettan, svetten rinner i ögon och nacke och håret ser helt ovärdat ut samtidigt som man anstränger sig till max att se avspänd ut med ett leende på läpparna. Om nån såg mitt invärtes kaos skulle de blekna i solen. Fan vad jag kan vara professionell!
 
Jag tycker det är ok att klaga när det finns anledning. Det är ok att både bli sur och arg. Det hör till livet. Att få leva är inte självklart. Idag är det 36 år sen du dog. Du fick aldrig chansen att uppleva lycka och gå igenom sånt som jag upplever och går igenom, sånt som hör ett levande liv till. Men jag hoppas att jag ger dig ett gott skratt däruppe i din himmel när jag svär över människors småaktigheter och hur jag försöker krama goa tanter utan att de ska få en kallchock av min vattendränkta tröja mitt i det egna livets kaos.
 
Du fattas mig ❤️
 

Easy söndag

Inatt har det äntligen varit svalt! Drog tillochmed över mig lakanet. Vaknade när hundarna fick glädjefnatt när Janne kom från jobbet vid halv åtta, sen sov jag lite till. 
 
Har tillåtit mig vara slö. Har skickat den info jag skrivit om vårt (föreningen Knyppelpinnarna) deltagande i Skansens lin- och ulldagar 25-28 augusti samt åkt till Solberga för att köpa frö till Ragnar och mygglarver till grodorna. Passade på att köpa en hamburgare till lunch. Fick brått hem när himlen öppnade sig över Solberga i ett skyfall för jag hade Ragge och Esmis ute, men hemma var det torrt. Pratat lite i telefon. Janne vaknade, jag tog in djuren så satt vi och tittade på skyfallet när det drog in över Tosterön... Mäktigt skådespel med ljud och sken.
 
 
Jag gick och la mig en stund, en skön powernap medan Janne tog hundpromenad no3. Är jättetrött. Inte så konstigt kanske, har massor i huvudet. Hittade klassikern om professorn med majonäsburken när jag googlade på viktminskning. Precis vad jag behövde bli påmind om:
 
En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
 
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.
 
Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ”ja”.
 
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
 
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
 
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som – om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod – ändå skulle uppfylla och berika ert liv. 
 
Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. 
 
Sanden representerar allt annat – småsakerna. Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. 
 
Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om ”golfbollarna” först – sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand. 
 
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

 

 
Det är så lätt att klämma in nånting mer i ett fullspäckat schema, men ibland blir man med emfas påmind om det som är viktigt i livet.
 
Nej hörni. Hundarna ska få middag, ska se om jag oxå hittar nåt som frestar. Jag stannar hemma i natt och vill nog gå och lägga mig så fort tvätten snurrat klart. Och den där svalare veckan prognoserna lovat verkar utebli...

Fina lördag

Nej inte vaknade jag torrt, inte nånstans! Vid halv tvä svettades jag, trots öppna fönster, så pass kraftigt att jag fick panik. Blötte ner kökshandduken och la den över axlarna. Fick göra om proceduren ett par gånger innan jag klev upp, men mellan handduksblötningarna sov jag gott. Kallvatten på textil is da shit!
 
Janne kom hem från nattpasset strax efter sju. Vovvarna var superglada och visade detta ljudligt och fysiskt på hundars vis. Jag sov inte mer efter det för när hundarna lugnat sig och mi gobba somnat jag lyssnade till den tilltagande vinden, sen regnet och åskan, så härligt. Masade mig över mi gobba och drog in fönstret ett hack så det kom under tak. Hundarna ville kanske ut tidigare, men ändå inte. Vid nio gick jag upp och gjorde frukost, fortfarande under ösregn. När regnet stillade sig gick vi en promenad, upptäckte en jättefästing på hans hals som jag plockade bort och mosade mot en sten... men strax efter tio satt vi i bilen på väg mot Skokloster.
 
 
Esmeralda har bott i Skokloster i typ två månader. Nu åkte jag för att hämta hem henne från det mest fantastiska grönbete man kan tänka sig! Esmeralda och Meija har blivit de allra bästa vänner!
 
 
Vi hade ett par härliga timmar mitt på dan. Thyra åkte över till en kompis, jag köpte glass vid glassbilen och Meija bjöd på glassen, Ängla hängde med på hundpromenad osv. 
 
 
Kom hem lagom till Janne vaknat.  Trist kväll efter han åkt till jobbet. Disk, falukorv och tv typ... men alla mina fina mjukisdjur från Gotland i söder (gutefåret och ugglan), Åland i öst (gäddan) , Eskilstuna (alpackorna, surikaten och lemuren) i väst och Arvidsjaur (renen) i norr finns nu på plats i bakluckan!
 
 
Igårkväll fastnade jag i ännu en drink och sommarens alla bloggar. Så mycket vi varit med om!!! Nästan 500 mil Sverige, Finland  och Norge, bra väder, brand, sämre väder, otroliga vyer, djur, hjortron, ishotellet, Treriksröset, Lofoten... nu blir det kvällspromenad och säng!

Thank God it’s Friday

Nu ska det ju bli svalare, säger ”dom” igen! Vi får se. Ikväll ligger jag HEMMA i paviljongen med en drink och det är faktisk svalt! Det fläktar! Janne säger att när han kommit hem från sitt kvällspass vid midnatt i veckan som varit, så har det varit mellan 28 och 32 grader inomhus, men då har han stängt igen hela huset när han åkt på eftermiddagen. Ikväll har vi en human temperatur och korsdrag, luftfuktigheten är ingenting mot vad den varit i Stockholm under veckan och det fläktar skönt! Nu kanske vi kan få NJUTA lite av sommaren utan att ugnsbakas?
 
 
Idag har jag varit på hembesök, haft några udda telefonsamtal samt ett besök. Kom från jobbet vid tre, åkte till lyan och packade ihop, Ragnar fick följa med in på hunddagis och hämta brorsorna vilket brukar uppskattas av både av honom och personalen.
 
 
Jobbsamtal i handsfree på väg hem. Janne tog ut hundarna så jag fick packa in och sätta på en tvätt. Sen blev det grillat med chili-bea och grönsaker. Nu sover han inför helgens nattpass medan jag och grabbarna chillar ute i den sköna brisen. Kanske blir det en drink till men just nu lutar det åt att jag går ut med hundarna om en stund så jag kan lägga mig när mi gobba åker till jobbet. Tänk om jag får sova gott inatt och vakna torrt imorgon 😃 Who-hooo 😃

Skum torsdag

När jag skulle hämta mina rentvättade kläder från balkongen imorse fick jag panik. De var ff genomvåta! Båda shortsen och de tunnare tunikorna. Jag rafsade fram ett par svarta långbyxor och en grå långärmad tröja... och fick mer panik. Fick känslan av att idag är dagen då jag kommer att dö! Dö plågsamt och långsamt av värmeslag medan jag leende sjunger allsång eller serverar kaffe. Fick en flashback från 2012 när vi besökte Chichen Itza. Där såg jag en kvinna som med sin vattenflaska blötte ner och vred ur sin tröja och tog den på sig. Jag gick ut på balkongen igen och tog på mig mina blöta knäkorta tights och en blöt tunnare tröja. Det var galet skönt att gå dyblöt till bilen. Jag började torka framåt elva. En man jag hjälpt sa att han ville ge mig en kram men var så blöt av svett att han skulle låta bli... jag tänkte i mitt stilla sinne att han nog skulle fått en chock om han gjorde det. Jag var ju blöt ock kall som en fisk!
 
 
När vi dukade och ställde ordning för caféet i värmen drog jag av mig tunikan och sköljde den i kallt vatten under kranen, likaså innan cafegästerna kom, sen var jag sval och skön hela eftermiddagen! Kaffepannan fick spunk och  rann över så jag fick stå och passa den och slå av timern när kannan blev lagom full. Att svära funkar ju inte, bättre att vara lösningsfokuserad! Jag kramade kollegor så de fick svalka sig lite på mig och tipsade cafegäster om min nyvunna erfarenhet. Några tog på mina blöta armar och förfasade sig, andra tyckte jag var sval och skön.
 
 
Precis när vi fikat klart och skulle börja sjunga kom regnet. Musikern frågade om vi skulle gå in i Prästgården och sjunga till synten som inte tålde regn, eller om vi skulle sjunga a capella ute. Ingen ville gå in så vi satt kvar ute och sjöng om Taubes bruna Lila inunder bambutak och att vi skulle Ooa hela natten medan regnet smattrade på parasollen och åskan mullrade i bakgrunden. Jag älskar mitt jobb!
 
 
Lagom till regnet upphörde var det dax att gå hem. Vi personal bar stolar och städade upp. Kom från jobbet strax före sex efter att ha fastnat i samtal med chefen.
 
Hemma blev det bara middag till hundarna. Själv åt jag lite ostbågar och choklad. Salladen till lunch smakade bra, men halva omeletten imorse gick i papperskorgen. Det ska bli svalare till helgen säger dom.... 

Hemska onsdag

Vad skönt det är när man vräker ur sig sin vånda över vädret och får medhåll. Jag älskar sommaren men de senaste dagarna har det blivit liiite för mycket djungelhetta för att jag ska kunna njuta av det. Nu ska det ju bli svalare nästa vecka och det vore ju skönt. Risken är väl att man får äta upp sina ilskna orationer över den fuktiga hettan om det blir en lång regnig höst och en smällkall eller blaskig vinter... nå gjort är gjort och jag mår faktiskt lite bättre idag! Svettas lika mycket, har svårt att andas mellan varven men mår ändå lite bättre trots allt. Man vänjer sig på nåt sätt ändå.
 
Jobbet har varit lugnt idag. Lite telefon, börjat med ett större skrivjobb, kort möte, planera höstaktivitet, lunch med kollega. Köpte tvättmedel på lunchen och nu ligger kläder i diskhon för uppfräschning. Om man normalt kan ha en tröja 1-2 dagar så gäller en halvdag nu...
 
Efter jobbet hämtade jag upp hundar och en dagisfröken från hunddagis. Hon har klippt Bamse en gång förut och nu gjorde han det igen. Åh, vad skönt han tyckte det var!
 
 
Sen åkte jag förbi Hagsätra zoo och köpte grabbarna varsin ny matskål eftersom deras blev kvar i husbilen. De nya är jättefina och E tipsade om att man kan ha dem som ljuslyktor om man vill.
 
Blå till Bamse, rosa till Rambo 
 
 
Resten av kvällen blev det att svettas på och slappa slappa slappa vid TVn. Bamse på golvet, Rambo vid mina fötter och Ragnar på magen... 
 

F**cking tisdag

Jag har gett upp. Orkar inte vara klämkäck längre. Detta är V I D R I G T !!! Svetten rinner, vettet försvinner och ingenstans kan man ta skydd! Luften känns så fuktig att det värker i bröstet när jag andas, mina inte organ känns överhettade och jag tror utandningsluften är hetare än den som dallrar i luften. Just nu skulle jag hellre spendera en natt på ishotellet i Jukkasjärvi än en dag på en badstrand i Thailand.
 
 
Värmen i sig har jag inga problem med, men maken till otäck luftfuktighet de senaste dagarna i denna hetta vet jag inte om jag nånsin känt nånstans där jag varit på detta klot. Inte ens kvällspromenaderna de senaste dagarna har gett tillstymmelse till svalka. 
 
Jag är glad att jag jobbar, jobbet ger ett annat fokus. Idag var jag ner en vända till Flemingsberg igen, denna gång med lite frysvaror till kollegorna på mottagningen. När jag satte mig i bilen i garaget ringde telefonen och bättre ställe att långprata än i Flemingsbergs centrums garage kunde jag inte  tänka mig just då. Det var inte särskilt svalt och det luktar inte heller så gott, men det var inte så varmt och kvalmigt som utomhus.
 
 
Hembesöket på em hade alla fönster öppna, dubbla fläktar och ett stort parasoll på balkongen som hindrade det direkta solljuset att komma in i huset, det var skönt. Och fläktarna tog bort en del av fuktigheten.
 
Jag orkade inte träffa min dotter ikväll. Tanken på tunnelbanan och ett kvalmigt Stockholm fick mig gråtfärdig. Vi ska ses i nästa vecka istället. Jag köpte lingonsylt, ostbågar och en dyr bytta glass på vägen hem. Frysdiskarna på Konsum hade pajat så den ”vanliga” glassen fanns inte...  men jag behövde verkligen nåt salt och nåt kallt...
 
 
När jag kom hem slet jag av mig kläderna, vevade ihop en pannkakssmet som jag ställde i ugnen, öppnade alla öppningsbara fönster och la mig i sängen framför fläkten.
 
Kvällen har jag spenderat vid TVn med dr Phil, NCIS och Morden i Midsomer. Lite stickning blev det oxå. Jag trodde kvällspromenaden skulle bli lite sval och skön men luften var fuktig som i ett badhus. Dessutom störde jag nog i nån liten ”affär” i parken vilket gjorde lusten att gå upp i skogen ännu mindre..
 
Nu hoppas jag få somna ifrån eländet och vakna pigg, glad och positiv imorgon!
 

RSS 2.0