Nyårskrönika 2018

10-årsjubileum för mina nyårskrönikor i bloggform📍 Nu återstår det att se om det blir tio till, men vi tar väl ett år i taget.
 
Januari tuffade på. Jag blev medbjuden av en vän fantastiska Rickard Söderbergs premiär av Gaytenor på Tumbascenen. Jag gick därifrån med både en signerad bok och en selfie.
 
 
 
En kompis från Åland sov över ett par nätter i lyan och det var verkligen jätteroligt, det gjorde inget att det var mitt i veckan liksom. Vinterns knyppelutställning på Multeum i Strängnäs genererade tre nya härliga elever till knyppelkursen på ABF. Det gav mersmak att rikta sig utåt i knyppelsammanhang 👍
 
Februari gav en rolig konferens för kontraktsdiakonerna på Stjärnholm. Den gav både inspiration och en ny vän.... och till volontärfesten kom Sonja Aldén och sjöng... och lite starstruck som jag blivit blev det ännu en selfie.
 
 
På Syfestivalen gick jag på workshop och gjorde miniatyrmöbler i tron att jag äntligen skulle få ändan ur vagnen och göra det där tittskåpet jag drömt om... men vad vore livet utan drömmar? Månadens höjdpunkt var helikopterfärden jag önskat mig sen jag fyllde 40 år, den bjöd våra yngsta barn oss på 🚁 En otrolig flygtur över Stockholm i ömsom strålande sol och ömsom tätt snöfall.
 
 
Mars bjöd på både glädje och elände. Herrklubben gjorde en lyckad omstart som hållit i sig hela året. Jag är faktiskt rätt stolt över denna lilla grupp herrar som har skapat sig en egen arena där de får utrymme för sina egna intressen. Ryggen small lagom till Lunas födelse. Jag skulle varit med på förlossningen, men jag låg inne med smärtlindring på Mälarsjukhuset och fick följa förlossningen via messenger. Dagen efter skrevs jag ut och då stoppade jag i mig extra smärtlindring och fick Janne att köra mig till Karolinska för att hälsa på underverket.
 
 
April kom våren. Grodorna trängdes i Ormkärret och jag åkte till Värmland en helg och umgicks med en barndomsvän, med hennes hästar och hundar. Det är nåt speciellt med gammal vänskap. Har man dessutom haft en paus inser man hur mycket gemensamma erfarenheter binder en samman!
 
 
Linköping stod oxå på körschemat där jag både sammanstrålade med en vän samt rekade inför Knyppelpinnarnas vårutflykt till knyppelutställningen på Slottsmuseet.
 
 
Maj maj måne... festernas månad. Våravslutning med min fina lilla knyppelcirkel i Strängnäs. Avslutningar i olika grupper på jobbet. Knyppelpinnarna åkte på en utflykt till Linköping där vi besåg spetsutställningen på Slottsmuseet, besökte domkyrkan och Gamla Linköping. Den tre dagar långs Kulturresan Vättern runt var oerhört lärorik med alla stopp vid historiska platser som Alvastra, von Heidenstam, Habo kyrka med alla fantastiska målningar osv.
 
 
Och så gick jag på mitt livs första superhjältekalas emedan magnolia och körsbärsblommor blommade. Besöken i Kungsan med efterföljande fika med min vän har blivit en fin tradition!
 
 
Juni månad var oxå händelserik. Jag tog med Linnea och hennes flickor på en alpackapromenad i Stallarholmen.
 
 
Vi åkte ner till våra vänner på ett sommarvarmt Gotland, badade och hade en supermysig långhelg.  Vi träffade dem i Dubai förra året och vi har hållit kontakten sen dess.
 
 
Jag var med på Ängla och Thyras skolavslutning ...
 
 
... och innan jag åkte på knyppling i Vadstena fick vi besök av för oss okända släktingar från Seattle på mammas sida. Tack vare det besöket vet jag mycket mer om min småländska gren, om morfars mors och mormors fars släkt. De var 14 syskon och min morfar och mormor var kusiner. Besöket genererade inte bara kontakt med sysslingen i Seattle utan även med andra sysslingar hon hittat i Sverige. 
 
 
Större delen av Juli ägnade vi åt en fantastisk husbilssemester till flera städer och orter i norra Sverige, en kort sväng in i Finland och Kilpisjärvi för att enklast kunna ta oss till Treriksröset...
 
 
... och sedan otroliga Lofoten i Norge.
 
 
 
Ishotellet i Jukkasjärvi...
 
 
...hjortronplockning i Jokkmokk... 
 
 
... och härliga insjö-bad på hemvägen.
 
 
Sista helgen i juli åkte vi ut till Lågarö och hälsade på min kusin från Florida samt mina föräldrar. Detta var sommaren när badkrukan Rambo plötsligt började bada självmant!
 
 
Augusti var en hemsk månad på alla sätt och vis. Värmeböljan höll på att ta kål på mig, vi var underbemannade på jobbet och kriser uppstod både på jobbet och privat. Jag kom inte ur svackan under resten av året.
  
September inkasserade Rebekka sin 25-årspresent och hoppade fallskärm.
 
 
Vi åkte ut en helg med båten till Sundbyholm, min enda båtutflykt detta år.
 
 
Vi blev med badtunna och den har nyttjats flitigt hela hösten.
 
 
Oktober månad bjöd på en underjordisk höstutflykt till Sala Silvergruva. Till Torsdagsträffen kom Elise Lindquist, ängeln på Malmskillnadsgatan, och hos Knyppelpinnarna hade Nina Drigoris workshop i grövre metall. På Syfestivalen stod jag en dag i Svenska Spetsars monter. Jag tog oxå ut tre dagars semester innan allhelgona bara för att få vara... 
 
 
November jobbade jag alldeles för mycket. Medlemsmötet i Knyppelpinnarna bjöd på en intern utställning av sånt medlemmarna själva ville bjuda på. Jättefint!
 
 
December månad började med ett två dagar långt styrelsemöte i Vadstena med föreningen Svenska Spetsar, jättetrevligt. Jag var tvungen att bryta min fem veckors 50%-sjukskrivning eftersom det inte funkade. Höstens onämnda umbäranden har stressat sköldkörteln så den började krångla igen... men jag härdade ut i väntan på en veckas sol, värme och lättja på Teneriffa.
 
 
Innan jul hann jag träffa alla barn och barnbarn, men julafton tillbringade maken och jag ensamma. Vi klädde granen och njöt grillat... och som en lyckobringare kom stjärtmesarna på premiärbesök till vår fågelmatare.
 
Fotot är snott från google
 
 På Annandagen träffade jag tomten!
 
 
Och innan nyår fick jag besök av två ”gamla” klassisar, ett besök som vi pratat om i 1,5 år ungefär.
 
Nyårsafton spenderas i lugn och ro hemma i Strängnäs. Maken jobbar natt och här brukar det smällas runt 12-slaget och inte så väldigt mycket mer. Det uppskattar både jag och mina djur.
 
Nu har jag nämnt vänner som jag träffat en och två gånger under året, vilka jag är otroligt tacksam över. Men hon som jag träffar mest och som betyder så otroligt mycket för mig har jag inte nämnt. Tack för att du finns 💕
 
 
Gott nytt år 💝

Nämen...

... en bra dag till 😃 Bara sådär utan vidare 😃
 
Vaknade vid halv tio, men det visste jag inte, trodde klockan var typ åtta. Låg och stirrade ovetandes in i Bamses röv medan jag försökte klura ut vilken kroppsdel av jycken det var...
 
 
Nå, eftersom hundarna var så sega gick jag upp och gjorde frukost. Har börjat göra overnight oats, eller kallgröt, och det är så gott! Havregryn och havremjölk, sen en lyxig topping med granatäpple, valnötter och äpple, så har de senaste frukostarna sett ut.
 
Efter långpromenad med hundarna började jag jobba lite. Med avbrott för lunch och ytterligare en hundpromenad blev årsmöteshandlingarna för föreningen Knyppelpinnarna klara under em. Röjde en kartong och började gräva i morbrors skänk. Hittade en del av mina amigurumis i kartongen och det skulle vara kul att få in dem i skänken 😃
 
 
Linnea hämtade en byrå på kvällskvisten, sen åkte jag hem till Strängnäs. Dax för bingen, tror jag...
 
 
Godnatt världen 🌍 

Härliga lördag 💕

Idag blev det en sån där supermysig dag som, när den är slut, man inte fattar varför man inte fixar oftare. Så himla enkelt egentligen!
 
Två ”gamla” klasskamrater och jag har länge försökt få till en träff på tremanhand hemma hos mig, men det ena efter det andra har kommit ivägen. Iochmed makens ombyggnationer är övernattning inte att tänka på för närvarande så jag föreslog lyan. Idag blev det av! Och vi hade knytis! Och det blev superdupertrevligt! Och gott!
 
För att slippa allt tjafs med mina farliga vakthundar så mötte jag först upp S vid t-banan. Hon har träffat mina pitbull-wannabes förr så de hälsade glatt på henne. En stund senare gick jag ut och hämtade upp D vid vägen. Det gick oxå bra, men när vi kom in började Bamse noja på Ds fötter så hundarna fick vara i sovrummet medan vi åt och de fick komma ut igen till fikat. De skötte sig nästan exemplariskt!
 
 
Jag hade fixat sallad med valnötter, getost, granatäpple och rödbetor, och eftersom det inte fanns småbitar getost att köpa slog vi på stort och ugnsgratinerade resten med honung på. Så enkelt, så gott. S gjorde goda omeletter åt oss och till dessert hade D köpt Budapest. Vi lagade maten tillsammans och pratade om allt möjligt från skoltid till nutid. Hoppas vi kan ses igen ganska snart nästa år. Har känt mig smått lyrisk hela kvällen. 
 
 
När hundarna och jag följt dem upp till t-banan och gått en sväng blev det disk och Morden i Midsomer. Perfekt avslutning på en perfekt dag. Tack 🙏

Röj ...

Igår på jobbet, idag i lyan!
 
Igår kom min ”knyppelkumpan” till jobbet och vi sorterade och fixade som bara den i mitt arbetsrum. Nu har vi sex fina dynor och en massa material iordninggjort inför starten av handarbetscafeet i februari. En skräphög utanför dörren ska jag ta hand om nästa år och i garderoben står lite mer avancerade saker som vi ska ta fram vad det lider. Vi hann planera terminen oxå, känns så himla bra!
 
När jag kom upp till lyan var maken redan här. Efter middagen gick vi ner i förrådet och röjde. För några veckor sedan hittade maken och svärmor ytterligare nio kartonger i hennes förråd efter vår flytt i årskiftet 2013/14 som jag nu tittat igenom.
 
Igår flyttade somliga kartonger från lägenheten och ner i vårt källarförråd. Andra kartonger flyttade från källarförrådet och upp i lägenheten. En del kartonger flyttade ut i Storvolvon och idag har dessa flyttat hem till några av våra barn. Känns mycket bra! Inom kort borde lyan vara i princip kartongfri.
 
Nästa kartongprojekt finns i Ugglebo, min handarbetsbod to be... 
 
Gode Gud! Låt mig få uppleva ett kartongfritt 2020!
 
To be continued....
 

Annandag jul 🐷

Gick upp före väckarklockan och duschade, sen packade jag, matade djur och åt frukost. Maken tog ut hundarna och jag kånkade ner packning inkl. Ragnar till bilen. 
 
 
Idag har jag arbetat i Södertörnskyrkan för fjärde året i rad på annandagen. Ett gemensamt julfirande i samarbete med Lions, Majblomman, pingstkyrkorna i Huddinge samt Svenska kyrkan. Jättetrevligt som vanligt med god mat, mingel, dans kring granen och jultomte!
 
 
Ikväll har jag pratat med en god vän och skrivit om nyårskrönikan. Jag blev förskräckt när jag läste det jag skrev igår, bara jobb, jobb, jobb. Så kan det inte fortsätta!
 
Vi får se om jag orkar se klart Braveheart. Jag har ju inga hundar att ta ut ikväll 🐷
 
Ett litet tack från Lions 💝

Juldagen ⛄️

Ännu en superlugn dag. Jag har typ tvättat, diskat och skrivit nyårskrönika för 2018. Janne eldar på i badtunnan. Pyttipanna på julens rester 👍
 
Foton: Pyttelitens hunddagis  

Julafton 🎄

Så lugnt och skönt. Maken och jag har varit ensamma hemma. Åkte och handlade hundmat och hyacintlökar efter frukost. Klädde granen. Slötittat på Tv, tvättat en maskin, druckit lite fläderglögg, fikat hos grannarna. Ikväll har vi grillat och rostat potatis. Snart blir det ris a la Malta. En perfekt julafton.
 
 
God jul 🎄🎁⛄️😇

dan före dopparedagen

En supermysig dag med son och svärdotter. Sonen hade bakat godaste cheesecakeen, den står på min gottemeny inom kort. Ikväll har gobba mi hämtat in julgranen, den ska vi smycka imorgon 💕
 

dan före dan före dopparedan

Det var gott att somna bredvid gobba mi inatt. Sov gott för första gången sen vi kom hem. Gick upp en stund före åtta, duschade och kröp ner än stund till. Maken har gjort illa ryggen så jag tog morgonpromenaden medan han gjorde frukost, sen åkte jag iväg med lite klappar till Linneas barn. Förra gången jag var där gjorde svärsonen fudge  som inte blev klar innan jag skulle hem. Igårkväll gjorde svärsonen ny fudge till sin svärmor. Den fick högsta betyg, liksom Linneas  saffranskaka. Dessutom hade svärsonen köpt en enkilos chokladboll. Yum-yum 🍩
 
 
Jag hämtade Bekki i Bålsta och passade på att handla lite. Blev så sugen på köttbullar så jag köpte köttfärs och ägg. Efter middagen ikväll har jag rullat 75 stycken... eller 76, en gick åt till provsmakningen. Lite rödbetssallad på detta så är julen i hamn.
 

Årets kortaste dag

Klockan 23.23 ikväll inträffar vintersolståndet, då står solen som lägst på himlavalvet, sen vänder det och vi går mot ljusare tider, först med nån minut i taget innan dagsljuset börjar rinna på snabbare framåt våren. Detta dygn är vinterns höjdpunkt för mig, baraföratt nu vänder det! Det står för hoppet och att längtan efter ljuset når sin kulmen precis just när det vänder... Nu kan det bara bli ljusare!
 
 
Efter en överdos igår av... låt mig kalla det främlingsrädsla och inget annat... jag hade ångest inatt, och förstås sov jag dåligt igen. Framtiden kändes svart och meningslös med eskalerande våld, klimatförändringar och det mörker som lägrar min egen familj. Men imorse började jag tänka igen som jag brukar, och som jag oxå påtalar för människor med framtidsångest, nämligen att vi överöses av ett onyanserat elände. Vi hör om skjutningar och våldtäkter, vi uppmanas att skänka pengar till krigets offer och människor på flykt, hemlösa och misshandlade djur, ingen verkar ta ansvar utan ansvaret vilar på just bara våra egna axlar. Det vi aldrig för höra om är alla goda krafter som verkar i samhället, om alla som jobbar daglidax med goda saker som ger gott resultat. Att inte få nån balans mellan det som är gott och ont gör oss illa, falska rykten sprids snabbt via sociala medier och blir så småningom till onyanserade och osanna ”sanningar”. Vi blir rädda, inbundna och känner hopplöshet.
 
Idag har jag varit kompledig och umgåtts med barn och barnbarn. På vägen dit stannade jag vid en bankomat för att hämta ut lite julklappspengar. Några meter ifrån bankomaten satt en tiggarkvinna inlindad i filtar vid ingången till en affär, det snöade småspik. Jag tog ut en hundring extra och tryckte ner den i hennes mugg. Jag såg hennes hoppfulla blick när jag närmade mig henne och lyckan när hon såg sedeln. ”God jul, god jul” viskade hon och blottade en mun som saknade flera tänder. Nej, ingen kan inbilla mig att man sitter i snöglopp och tigger om man kan livnära sig på ett bättre och mer respektfullt sätt. Väljer man att sitta inlindad i filtar i ur och skur så flyr man nåt värre. Muslimer flyr krig likväl som kristna. Svenska män misshandlar oxå sina fruar. Barn far illa kanske särskilt under storhelger när vi matad med hur lycklig man ska vara, och alla andra är. Men många goda krafter jobbar hela tiden. Kyrkor och härbärgen öppnar portarna i kylan. Volontärer strömmar till alternativa julfiranden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och de allra flesta av oss gör faktiskt något, ofta utan att vara helt medveten om det, ta kyrkoskatten som exempel. Med den bidrar du till t.ex öppna förskolor, besök på äldreboenden, ekonomisk rådgivning och hjälp till folk som råkat i knipa samt grupper för ensamma. Hur ofta hör man om sånt? Mitt yrkesval och kall är att hjälpa människor på olika sätt och jag är inte ensam. Ibland går det och ibland inte. Det är viktigt att vi fortsätter ge varandra hopp om en bättre värld. Det är inte kört, inte på långa vägar.
 
På vägen hem från min dotters familj åkte jag förbi hunddagis och hämtade tre säckar hundmat som skänkts till behövande människors hundar. Jag har redan flera aspiranter på hundmaten. Dessa människor på samhällets så kallade botten månar ofta otroligt mycket om sina djur, ibland är ju djuren de enda som ger kärlek utan krav på något tillbaka.
 
Det finns så mycket gott i vår värld. Och nu återvänder ljuset med en minut i taget 🕔 Amen !

Ännu...

... en lång arbetsdag är tillända. Sömnkontot gick upp från 1,5 timme första natten hemma till 4,5 timme inatt. Får se om John Blund hittar hit tidigare ikväll.
 
Skippade frukost imorse, arbetsdagen började ju med vår torsdagsfrukost i Prästgården. Telefonsamtal och samtal i olika former med det 30-tal besökare som dök upp. Avstämningsmöte för terminen. Arbetslunch i Vårby. 45 minuters admin och godjul-kramar at the Office. Hembesök till 17.25. Hämta hundar och peta i mig så mycket jag orkade av det som blev kvar av gårdagens salladsrulle. 1,5 timme själavård per telefon och ett lika långt privat samtal innan kvällspromenad. Diskat och packat ihop det som ska med hem imorgon. Det som tyvärr får stå kvar i lyan är mina fantastiska amaryllis.
 
Mina fina knyppelelevers amaryllis blommar för fullt 💕
 
En röd och en vit amaryllis vi köpte innan vi åkte till Teneriffa är på väg upp i sina knypplade amaryllisstöd. I pet-flaskan står nio hibiskusskott från Teneriffa. De bor ännu i den reseförpackning jag ”skapade” åt dem, men de ska snart få bättre utvecklingsmöjligheter!
 
I min fina murgröna som jag plockade ur blomgruppen jag fick i somras av mina elever finns en annan knypplad blomsterprydnad i form av ett knypplat hjärta. Hjärtat har fått besök av en fjäril som satt in en blomma jag fick på återträffen efter Vättern runt. Knyppla är kul och uppskattning lever man länge på ❤️
 
Hallå John Blund, är du på g?
 
 

Konstigt... ✈️

Får inte ro i kroppen, ligger vaken och tänker. Igår vaknade jag på Teneriffa tillsammans med maken, vi åt frukost på balkongen och rullade iväg söderut längs kusten. Otroliga vyer längs slingriga vägar.
 
 
Tänkte på guancherna som levde här när spanjorerna kom på 1400-talet. Mångas dem var blonda och blåögda och de tros ha stammat från berberna i Nordafrika. De levde i grottor och mumifierade sina döda. En spännande anekdot fick vi höra om Vilaflor på Teneriffa, Spaniens högst belägna stad (eller en av dem iaf)...namnet kom sig av att ett spanjor på platsen såg en vacker guanche-flicka och sedan berättade: Vi la flor = Jag såg en blomma! DNA-tester visar att 40-70% av befolkningen på Teneriffa härstammar från guancherna.
 
 
Flyget var försenat men flög ikapp det mesta av tiden så vi landade bara nån kvart efter utsatt tid. Flygtiden både dit och hem gick fort då jag såg film. Ner såg jag Wonder women om amazoner och andra världskriget samt Absolutely fabulous. På hemvägen såg jag Bucket list och Wonder woman igen. Blev så överförtjust i amazonerna och tron på det goda. Bucket list var oxå jättebra men Absolutely fabulous-filmen levde inte upp till serien som faktiskt ibland är riktigt kul.
 
 
På Arlanda fick vi vänta på väskorna i över en timme så vi hämtade hundarna strax före midnatt. Tittade på klockan först när jag tog kvällsrundan och konstaterade då att klockan var 00.32. Låg i säng vid ett, somnade halv tre, vaknade strax efter fyra och gick upp kvart i åtta. Hade sagt att jag skulle vara kompledig på fm, men jag var ju klarvaken så jag pallrade mig iväg till jobbet. 
 
Frukostutsiken imorse skilde sig något från den igår... idag tittade jag ut på en snötäckt balkong...
 
Igår satt jag i shorts ute på en balkong...
 
Dagen har varit överfull som alltför ofta denna höst. Lunchrast tog jag iallafall med min närmsta kollega som slutar nu. Före lunch hann jag tömma ut några liter utgången näringsdryck, plocka i papper och börja rådda i ekonomi på olika plan, prata i telefon, gå igenom posten och sålla i inkomna mail. Efter lunch hann jag inte ens gå på toa mellan möten och besök förrän halv sex när jag skyndade från jobbet för att hinna köpa en salladsrulle på pizzerian innan dagisstängning. Jag börjar förstå varför inte läkaren lägger nån energi på mig. Han menar att jag måste stressa mindre och gå ner i vikt, jag svarar att jag vet det... sen händer inget mer...
 
Nej, jag ska se om jag hittar John Blund. Han verkar ha blivit kvar på Teneriffa! 

Almost done...

Dagarna härnere har förflutit på det mest underbara sätt. Inga krav, inga måsten, bara lugn och ro. Jag längtar förstås hem till mina nära och kära, annars hade jag gärna stannat en tid i kravlösheten. Jag vet ju inte vad jag kommer hem till.
 
Här kommer lite bilder:
 
 
En bild kan säga så mycket mer än ord.... och jag vet vad ni har för väder hemma 😭

Teneriffa i halvtid ☀️

Oj vad vi har sovit 😴 Och solat ☀️ När molnen dykt upp framåt eftermiddagen har vi tagit siesta eller kört runt lite med bilen. 
 
Gårdagen stack ut, då åkte vi till Los Christianos och hälsade på en knyppelkompis mamma. Vi bor i Puerto de la Cruz och syftet med resan över ön var två. 1—> ville se mer av ön.  Vi har visserligen varit här förut, men man upptäcker alltid nya saker. 2–> knyppelkompisens mamma, som bor här under vinterhalvåret, visste var man kan köpa bra metalltråd till knyppling! Det blev en fantastisk resa. Spontant åkte vi över Teide istället för den kanske behändigare kustvägen. Ganska snart var vi över molnen och kunde njuta resan strålande sol.
 
 
Tyvärr kom vi inte upp på toppen av Teide för de höll på att jobba med linbanan, det var 11 grader så vi tänkte våga oss på det trots avsaknaden av ytterkläder...men vi stannade vid la Roques och gick runt lite istället.
 
 
Eftermiddagen i los Christianos blev suverän. Inte bara var mamman supertrevlig, hon visade oss runt och tipsade om god mat. Jag köpte ca 100m metalltråd i olika färger. Vi besökte svenska kyrkan ...
 
Kolla altarspetsen! Knypplat! Korset och ringen 👍
 
... och norska sjömanskyrkan...
 
Julkrubban på en fin liten Hardanger-duk
 
...och en konstutställning på temat vad jorden ger ...
 
Pasta penne...
 
Lava, sån som växer, inte sån som kommer ur en vulkan 
 
...vi åt de mest fantastiska tapas...
 
Baconlindade dadlar, getost med marmelad, champinjoner i vitlök, kycklingspett, spenatrullar 😋
 
Innan vi åkte hem blev vi bjudna på kaffe Cortado och churreras, en korvliknande friterad bakelse som smakade munkar och som man doppade i choklad.
 
 
Efter denna oförglömliga dag åkte vi på hemvägen förbi biluthyrningsfirman och bytte bil. Bromsarna lät nåt förskräckligt efter resan över Teide... 
 
Idag har vi återgått till ryggläge och vila.
 

Himla bra dag

Möte med HR på morgonen.
 
Kyrkgruppen åkte tilll Oscarskyrkan. Byggd i början av 1900-talet på Ladugårdslandet, sedermera Östermalm. Vilken glasmosaik! 32 fönster gjorda av Vigeland. Orgeln hade 5.200 pipor.
 
Här har vi pelikanen som pickar blod från sitt bröst för att mata sina ungar. Samma motiv som på min underarm. 
 
 
Fika på Riddarholmsbageriet.
 
 
Efter lite admin blev det middag med make, son och svärdotter på Axels.
 
 
Mätt! Godnatt!

Seg söndag

Det är en rejäl ansträngning att ta sig ur sängen. För närvarande försöker jag nå resultat genom att bara ta den starkare styrkan levaxin och tar den extra tidigt på morgonen för den inte ska interagera med kalciumet i mjölken jag har i kaffet. Inte för jag tror det räcker men jag börjar så... imorse gick jag dessutom upp i två etapper. Först lägga tvätten som jag somnade ifrån igår i tumlaren samt duscha, sen lägga mig en stund till innan jag släpade ut två måttligt roade hundar i regnet. 
 
 
På nåt sätt lyckades jag ändå förmå mig att packa och fixa, på vägen upp till lyan ”belönade” jag mig med en McSelection för jag orkade inte ens tänka tanken att laga mat. Lyssnade till P3-dokumentären på mobilen om vargolyckan på Kolmården 2012. Jag var på etologi-kurs med Karolina på hösten innan olyckan och har alltid undrat vad som hände, men nu insåg jag att vi aldrig kommer få svaret.
 
Ikväll har jag suttit och gjort mössor till Beck 🤔
 

Lördagsmys

Ville verkligen inte gå upp imorse. Det är lite för jobbigt just nu. Men så gick jag upp iallafall, tog hand om djuren och gick ut med hundarna. Skickade mess till Linnea och fick besked att det inte skulle bli nåt barnvakteri ikväll. Efter en brunch på spenatsoppa och ägg från igår åkte jag ändå dit för att lämna Esmeralda till en exemplarisk sköldpaddsvakt !
 
 
Hade tänkt lämna hundarna hemma och bara åka fram och tillbaka, men jag är glad att jag tog dem med för jag blev kvar och njöt av att få vara med familjen. Min fina svärson åkte och köpte Take-away och Ängla visade mig hur man gjorde prydnadsvintermössor
 
 
Har massor av tankar på hur man ska kunna använda dem...
 
Kom hem senare än jag tänkt. Tvättat kläder, druckit Loka och ätit cashewnötter. Livet på en fucking pinne...!

En smått underlig fredag

Spökar det i köket? Jag gick ut och tittade... det bubblade ur avloppet i diskbänken, såg skitskumt ut. Min klient kom efter och medan vi stod där och tittade förvånat på bubblorna sprutade plötsligt en kaskad avloppsvatten ur avloppet rätt upp. Jag försökte mildra spektaklet med en tallrik och kläcker ur mig den dumma kommentaren: ja, du har visst ett spöke i avloppet! Hens granne ringde och frågade om hen hade rörmokare hos sig, men hen sa att bilen tillhörde hens diakon. Grannen hade blivit lika rädd som min klient av denna underliga gejser som tydligen fått utbrott i fler lägenheter i området. Innan jag var tvungen att avbryta hembesöket pga ett samtal hände det igen och jag kunde bara konstatera att det inte bara var diskbänken utan även i andra utrymmen med avlopp som toa, dusch och tvättstuga som fått påhälsning av denna blöta poltergeist. Jag ringde Stockholm vatten och avlopp innan jag hastade vidare för att lösa ett annat akut problem.
 
 
Efter problemlösningen fastnade jag i ett vägarbete på väg till lunch med Tumba-diakonerna. Tänkte att hela dagen nog kommer bli sned och vind, men väl framme i Tumba vände det. Ett superbra möte! Sen tillbaka till jobbet för ett besök. Avslutade dagen med ett samtal med en kollega, hämtade packningen i lyan och hundar på dagis innan jag påbörjade den långa vägen hem med ett klientsamtal i högtalartelefon.
 
Räkor och spenatsoppa. Lugn kväll med ID medan maken slumrade inför nattpasset.
 
Snart: Godnatt världen 🌍

Helt hysteriskt

En galen dag. Ensam diakon på frukosten med flera ekonomi-samtal, rusa iväg med flyers  och affischer till mötet om alternativt julfirande, lunch i tårar, administrera bort högen då jag äntligen fick tillbaka min dator efter 10 dagar. Att åka på nåt biskopsval kunde jag fetglömma!
 
 
När jag hämtat hundar och vi slängt i oss middag åkte jag till en fotvårdare jag fått tips om. Efter fotbadet frågade hon om jag led av eksem... jag har psoriasis, den har slagit upp i handflatorna efter att ha varit vilande i 40 år, sa jag. Hon visade mig att områdena med fotsprickor var typ medaljongformade och i medaljongerna satt sprickorna. Inte bara på hälarna utan även i hålfot och ovanpå en tå, och det jag trodde var ett skavsår högre upp på hälen var ett likadant utslag. Det är psoriasisutslag jag har på både händer och fötter! Även en fläck på stortånageln som jag behandlat för svamp trodde hon var psoriasis. Om jag behandlat den i så många år med både starka tabletter och receptbelagt lack och det inte är tillstymmelse till skillnad, snarare har fläcken blivit värre... hon slipade ner den supertunt och rådde mig hålla tån ljus och luftig så mycket det var möjligt samt smörja den med samma salva som jag fått för psoriasisen. Kände plötsligt hopp 😃
 
Försökt ta det lugnt ikväll...

Kort om en onsdag

Bra möte i herrklubben. En fin och stadig grupp, bra diskussionsklimat!
 
Frissan. Grått, blått, lila.
 
 
Fika hos Bekki och Freedy.
 
Zon och salladsrulle hos bästisen.
 
 
Over and out!

Skit-tisdag!

Det ser ut som nån bajsat på din pizza sa dotra... 😳
 
... och det kan jag hålla med om, men den var Kjempegod! Även om det känns som om nån bajsat på mig så är inte allt skit. Jag har haft ett bra möte med en kollega i en annan församling och det har börjat reda upp sig för en konfident, resten får tiden utvisa. Min dator stendog förra tisdagen och den var ff inte klar idag... Jag gav upp tanken på att jobba på jobbet, gav fasiken i nyttig lunch och köpte en Kjempegod pizza på Pizzabakeren och åkte upp till lyan. Skrev två ivo-anmälningar på min egen dator och tog några telefonsamtal innan jag hämtade hundar från dagis. Åt glass och tittade på Big Bang theory.... Borde kunna ta hand om mig själv bättre! Får se om det blir mer än 4-5 timmar inatt...
 
Gidnatt världen 🌍

Skitmåndag!

Det skaver både här och där, inte minst i galltrakten... Jag ringde i fredags och frågade efter provsvaren som inte kommit. Sköldkörteln har börjat krångla och jag har utvecklat fettlever. Idag tog jag in det på riktigt. Har suttit och googlat för det är tveksamt om dr kommer hinna ringa upp mig, han har så mycket att göra. Han kommer väl säga samma sak som står på internet antar jag. Gå ner i vikt! Förut trodde man att tillståndet var ofarligt men nu tror man att det kan orsaka både skrumplever och levercancer.
 
Gjorde ett försök att äta nyttigt idag. Köpte påssallad och gjorde pannbiffar innehållande både ingefära och vitlök. Inte jättegott men tänkte att det är lite antiinflammatoriskt iaf nu när levern riskerar inflammationer. 
 
 
Sov illa inatt, vaknade återigen med huvudvärk och har inte kunnat somna än, men det glömde jag när jag åkte till knyppelkursen. Mina fina elever hade köpt en amaryllisgrupp. Så fin! Och de knypplade så flitigt och vi hade en gäst från Tyskland som stickade sockor och vi hälsade på i den andra gruppen som sysslar med japanskt konstbroderi,
 
Nu ska jag prova att slå igen ögonlocken en gång till!

1:a advent i Vadstena

”Mitt” träd i Vadstena, det jag ofta fotograferar under sommarkurserna. Så här såg det ut i går på förmiddagen.
 
Om jag säger att jag tillbringat en hel helg i styrelsemöte så låter kanske det dötråkigt 💀☠️💀 men det har det definitivt inte varit! Känner lust och är superinspirerad! Vi har hunnit med massor, bland annat gått igenom kursprogram och nyproduktion, superkul! Jag vill gå kurs hela sommaren!
 
Idag fick vi glögg och pepparkaka med ädelost på fm-fikat
 
Igårkväll gick vi ut och åt tillsammans och fortsatte ha trevligt tillbaka i huset. Imorse fick jag dela frukost med en tjej för det hade jag inte med mig. Kändes lyxigt att efter avslutat möte udag bara få droppa sängkläder och handdukar på golvet och åka.
 
 
Nu är jag hemma igen, maken värmde nyponsoppa som han spetsade med likör 43 och toppade med vispad grädde, detta serverases i badtunnan!
 
 
Nu hoppas jag på ännu en god natts sömn. Efter två sömnlösa nätter har jag sovit som en stock natten som var och hoppas få göra detsamma inatt.
 
 Trädet innan jag åkte idag 
 
 Godnatt världen 🌍

RSS 2.0