Min dag đŸšâ€ïž

Förra julen fick maken och jag en julklapp av vÄra bÄda yngsta barn. Stockholm frÄn ovan! En helikoptertur över Stockholm. Jag blev sÄ fruktansvÀrt glad för det Àr nÄgot jag önskat mig sÄ lÀnge. Dock stod det i restriktionerna att maxvikten var 90 kg... sÄ jag beslöt mig för att det skulle bli ursÀkten för att verkligen gÄ ner i vikt, men det har skitit sig. Innan vi Äkte till Thailand i november ringde jag och frÄgade om jag kunde betala till vikttillÀgg eller sÄ, men dÄ frÄgade efter min vikt och sa att eftersom jag inte vÀgde sÄ himla mycket mer och alla vÀger ju inte 90 kg sÄ det brukar jÀmna ut sig. NÀr vi kom herm frÄn Thailand gick inga fler turer för vintern men vi bokade in oss i februari, sÄ att vÀrdebeviset hann gÄ ut gjorde inget.
 
IgÄr var det dax! Jag Àr ju lite flyg-hispig sÄ jag tog ledigt hela dagen. Tog upp hundarna till dagis till 9.30, hÀmtade Janne i Flempan kl 10.00 och sÄ Äkte vi ut till Bromma Blocks. Gick runt och tittade lite, satt i en soffa och pratade medan vi sÄg Carolina Gynning fÄ hÄret tvÀttat och fönat hos en frissa pÄ nedre planet. Sen började klockan nÀrma sig 13.00 och vi blev upphÀmtade utanför ingÄng 185C.
 
 
Jag hade farhÄgor om att turen inte skulle bli av, för periodvis snöade det ymnigt, men vi kom upp och ivÀg. Vi flög genom bÄde solsken och snöyra sÄ vi fick liksom allt!
 
Frihamnen
 
 Danderyd
 
Riddarholmen
 
Karlaplan
 
Södra StationsomrÄdet
 
 
Jag var helt uppfylld av upplevelsen, det var fantastiskt! Och att flyga helikopter har inga likheter med att flyga flygplan. Jag har ju flugit ambulanshelikopter  vid ett tillfÀlle, men dÄ var jag hög som ett hus och mest besviken pÄ att jag bara sÄg ljusarmaturen i helikopterns tak...
 
NĂ€r vi Ă„kte til Bromma sĂ„g Janne att Syfestivalen pĂ„gick pĂ„ ÄlvjsömĂ€ssan och han undrade om jag inte skulle gĂ„ dit? Jag blev lite förvĂ„nad men sa att givetivis ville jag det! SĂ„ efter en sen lunch i Älvsjö slĂ€ppte  han av mig utanför mĂ€ssans portar och Ă„kte upp till lyan. Jag hĂ€lsade pĂ„ knypplarna i vĂ„r monter - föreningen Knyppelpinnarna, Svenska Spetsar och Karin i Elsa Petersons monter. JĂ€ttetrevligt! Sen tĂ€nkte jag gĂ„ en svĂ€ng men kom inte jĂ€ttelĂ„ngt. Mina ögon föll pĂ„ ett litet bord i dockskĂ„psstorlek. Jag kom i snack med mannen som stod dĂ€r och han hade mĂ€ngder av gör-det-sjĂ€lv-kit av miniatyrstolar. Jag köpte "Lilla Åland" en gungstol som det lilla bordet ingick i samt en pinnstol "Katthult". Strax dĂ€refter var det workshop och jag fick hjĂ€lp att sĂ€tta ihop dem enligt konstens alla regler. JĂ€tteroligt! Det Ă€r ju en hel vĂ€rld, detta med miniatyrstolar. Man kan tillochmed prenumerera pĂ„ dem och fĂ„ hem ett antal byggsatser per Ă„r! Gunilla hette hon som höll i workshopen och hon hade gjort fantastiska tittskĂ„p... och dĂ€r kommer dessa stolar in för min rĂ€kning. PĂ„ pinnstolen ska en knypplerksa sitta i framtiden, och pĂ„ bordet kommer en knyppeldyna stĂ„. Gungstolen fĂ„r vara interiör i det rum, det tittskĂ„p som jag lĂ€nge drömt om att göra. Det kommer antagligen ta Ă„ratal för mig att bli klar, men nu har jag de första detaljerna!
 

Vid 18-tiden kom Janne och hÀmtade mig. Janne köpte hÀmtmat medan jag packade i lyan och sen Äkte vi hem.
 
Idag har vi tagit det superlugnt! Jag har virkat en del, tittat pÄ Tjejvasan och naturprogram, sorterat ut gamla mediciner och vitaminer i medicinskÄpet samt tvÀttat. Imorgon Àr det Ärsmöte i föreningen Knyppelpinnarna!

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr:

Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0