"Bra" är ett relativt begrepp

Det har varit en bra dag sett utifrån omständigheterna. Lysrören slogs på klockan fem, då blev vi tempade och så fick vi smärtlindring. Medicineringen fungerar och jag läker som jag ska. Jag har kunnat rejsa runt i korridoren med gåbordet och kryckorna. Sjukgymnasten har tjatat om rullator men jag har benhårt nobbat den. Jag gick en sväng i korridoren med den för att göra henne till viljes, men vad ska jag ha den till? När jag börjar jobba är det kryckor dom gäller för jag kan ju inte lyfta en rullator ur och i bilen med min rygg... och hemma får den inte plats! Att kvittera ut en rullator bara för att ha den i lyan? Nej! Gåbord och kryckor här. Kryckor vid hemgång. Det räcker.
 
Bästa kompisen ❤️
 
Jag har haft en trevlig rumskompis som mjölkat kor hela sitt vuxna liv, sa hon. Nu ska hon sluta med det efter sina båda knäoperationer och ägna sig åt annat. Vi har pratat allt från kor och lantraser till invandring och diakoni. Härligt med en rak kobonde med hjärta och sunt förnuft. Min fina granne kom förbi med en kram och en påse Polly. Jag blev så glad! Och framåt kvällen kom min goda vän och kollega förbi på en härlig pratstund och en tidning med korsord. Nu är jag välförsedd med allt jag behöver av livets nödtorft och omtanke. 
 
 
Och så har jag kunnat njuta av snälla sköterskor, TNS och utsikten över Eskilstuna, trots dimma, snö och mulet väder. Lika gott att hålla sig inomhus. 
 
Nu ska jag be om lite assistans med säng och ombyte för natten. Imorgon är en annan dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0