Knypplingresa och superhjältekalas

Det blev en lyckad dag i Linköping i lördags. Först åkte vi till slotts- och domkyrkomuseet. Där fick vi en utställningsvisning av svenska spetsars ordförande.
 
Symbol och vägmärken
 
Bönekorset Te Deum
 
 
En trappa upp fanns även lite spetsar ur Charlottenborgs mönsterskatt. 
 
Livets träd är ju så mäktig... och så denna söta lilla spets var knypplad med halm!
 
Vi gick in i domkyrkan och tittade på den otroliga triptyken av Märta Afzelius. Märta har formgivit många vackra spetsar, bland annat Stensötan jag jobbade med i somras samt Stjärnbågen och korall som jag knypplade till mina äldsta döttrar. Stjärnbågen som brudkrona till Linnea och korall till Monicas brudslöja.
 
 
Sen fortsatte vi till gamla Linköping och strosade runt. I Knyppelboden köpte jag mönster till Kyrkbyn och två storlekar igelkottar. 
 
 
Eftersom Janne hade hundarna hemma så gjorde jag mig ingen brådska ur sängen igår. Låg och läste i flera timmar!
 
 
Sen åkte jag på superhjältekalas! Nova har fyllt tre år!
 
 
Åkte hem till Strängnäs till kvällen och hade en mysig kväll i paviljongen. Ett par grannar var över och drack lite whiskey... och det var då jag fick höra om kryptan!
 
Idag har jag jobbat hemifrån. Telefon, läs- och skrivjobb. På em drog jag iväg till stan och fick se kryptan som man tror var kyrkan innan domkyrkan byggdes. Nu är den i privat ägo. Historiens vingslag i källarvalvens eko och att gå över det som är den riktigt gamla kyrkogården där nu bostadshus står.
 
Ikväll nästsista knypplingstillfället på ABF. Det är så otroligt roligt att se mina elever jobba vid dynorna, och vi har så kul! Åkte hem och packade och åkte upp till lyan, nu ska jag nanna kudde!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0