Minä rakastan sinua

Oj, så håret står
åt alla håll när man lagt sig
med blött hår

Låt sorgens fåglar flyga över ditt huvud, men inte bygga bo i ditt hår säger ett kinesiskt ordspråk. Imorse när jag gick ut med hundarna fastnade mängder av mygg i mitt nyduschade rufs, då tänkte jag på om det gäller myggen oxå, fast de bygger ju inte bo förstås. Dock är det ganska obehagligt när det surrar i hela huvudet av fastnade mygg. Det gäller ju att gå och skaka på skallen hela tiden och försöka fokusera på nåt annat så man inte blir galen, fast samtidigt fattar man att det ser helgalet ut. Ett gott fokus imorse var lövträdens ny-gröna i kontrast mot den regntunga luften tex, de färgerna är fantastiska och sällsynta, man upplever dem bara i maj, typ.

Strax efter halv åtta var jag på jobbet och klockan åtta hade jag ännu ett intressant möte med Council of Grandmothers 🕗 Det är mindre än en månad till de ska ha sin öppningsceremoni hos oss. Jag tog på mig att försöka lösa en del praktiskt. Halv tio andakt och sen mottagning på Gåvorna. Det sista samtalet drog över en halvtimme så jag fick kasta i mig lunchen för att hinna till nästa grej. Sen avbokade nästa besök då hen blivit sjuk och det gjorde att jag hann skicka alla Mail och ställa alla frågor jag skulle inför öppningsceremonin samt ringa utlovade samtal vilket var jätteskönt …

… OCH  jag kunde ta ett samtal från ett av mina barnbarn. Hon är sju år och de hade sett regnbågen. Då ville hon ringa mormor för mormor kan ju allt! 
1. Hur blir det en regnbåge 🌈 
2. Varför växer gräset bättre i kornas bajs 💩 
3. Hur växer salt 🧂 
När jag svarat på hennes frågor och tipsat hur man kan göra en egen regnbåge och själv utvinna lite salt ur havet avslutade hon med att lära mig säga: "Minä rakastan sinua" (jag älskar dig på finska), sen fick min dotter luren medan det mindre barnbarnet ropade "jag älskar dig, mormor" i bakgrunden. Dottern berättade att barnen enats om att mormor visst kan allt 👵🏻 Det är för härligt att prata med ungar och det livade upp min aningens stressade dag.

Kom från jobbet vid fem, köpte en hamburgare på vägen och åkte till jaktskyttebanan för tredje kurstillfället 🍔 Lärorik korvstoppning 🌭 

(null)
Lite älvdans efter regnet på hemvägen genom Nykvarns skogar




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0