2 juni

Gruset under skon

Doften av liljekonvalj 

Försommarglädje


Nu kommer daglig haiku igen. Har anmält mig till juni månads haikuutmaning. Åttonde för min del. Igår handlade den om min yngsta dotter som föddes för trettio år sedan. 


Jag tog förmodligen min nya medicin lite sent igårkväll, var seg imorse. Men faktum är att den verkar funka ganska direkt. Jag har känt av den i huvudet, men jag har inte haft så ont i benen vilket jag varit otroligt tacksam över. 


Lyckades plåta en av dessa flyktiga aurorafjärilar på förmiddagsnaden. De är så vackra 🦋

(null)

Ska försöka arta dessa senare (det är gjort nu). Den grå plåtade jag oxå idag och de båda andra igår.

(null)
Ängsmätare hane

(null)
Ängs- eller skogsvitvinge

(null)
Storfläckig glansmygare

Hade återbesök hos stress-psykologen idag. Det blev återigen ett bra samtal. Jag känner mig så väl omhändertagen av både henne och läkaren, jag som nästan bytte vårdcentral för ett år sen för min förra läkare var så nonchalant.

På väg hem stannade jag vid st Eskils källa och tvättade händer, hals, ansikte och knän. Det kändes lite för naket att tvätta korsrygg och ljumskar/höfter, men jag la blöta händer på kläderna på de smärtande områdena.

(null)

(null)

(null)
Det finns två sägner om källan. Den ena säger att St Eskil döpte omvända här. Den andra säger att det var det första stället likbärarna rastade på då de skulle bära den till döds stenade st Eskil från Strängnäs till Eskilstuna. En källa sprang upp där de ställde ner hans bår 💦

Gick ny vovvenad när jag kom hem och njöt naturen. Såg ett domherre-par som lekte tafatt i skogen. Har fortfarande inte vant mig att se dessa, för mig, typiska vinterfåglar långt in på sommaren.

(null)

Låg i solstolen i skuggan och småfrös till maken kom hem, för lat för att hämta en filt. Maken fick grilla medan jag gjorde resten.

Har fattat två tunga beslut. Verkställde det ena idag. För min hälsas skull.

🐾 Godnatt världen 💦



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0