Spår i snön

Haren letar frö
under fågelbordet
i mörker och snö

Drömmar är märkliga. Om man inte skriver ner dem eller upprepar dem övertydligt för sig själv då försvinner de. De är ju inga verkliga minnen, men bearbetningar av sånt som hänt, inte hänt, känslor, tankar och funderingar. Kanske är de så flyktiga just för att de inte är riktiga minnen? 

För nån månad sen undersökte jag möjligheten att åka till Stora Karlsö på kurs under Kristi himmelsfärdshelgen. Har i många år velat se ön och sillgrisslorna, ända sen jag läste en av Mari Jungsteds deckare som delvis utspelar sig på Stora Karlsö … men jag tyckte att 1. Jag har för mycket på jobbet 2. Jag har redan bett om ledighet i april och i september, förutom sommaren. Jag hoppas att möjligheten återkommer nästa år! 

För kanske två veckor sen  drömde jag om Stora Karlsö. Jag drömde att vi var ett gäng som skulle ut till ön på kurs. På vägen dit blev jag stoppad av olika människor, jag skulle packa konstiga saker och plötsligt såg jag mina kursare gå i samlad tropp ner till båten. Jag blev lite besviken att ingen sagt till mig att vi skulle samlas men skyndade på med min packning och att ta hand om alla människor på vägen. Så såg jag båten på håll över vattnet. De åkte utan mig. Jag var ju jättesen så jag var inte förvånad, bara ledsen. Jag gjorde ett nytt försök att komma ut till ön dagen efter men samma sak hände. Människor ville olika saker och jag skulle packa konstiga grejer. Tolkningen av den drömmen är väl inte så svår, eller hur? Inatt drömde jag igen, när jag vaknade försökte jag att repetera drömmen men nu minns jag bar drömmen om Stora Karlsö. Det handlade inte om nån kurs, drömmarna var relaterade till varandra men nattens dröm hade inte nån tråkig upplösning. Vilket antiklimax att inte minnas 🥵

(null)

Idag har jag inte jobbat efter listan helt och hållet. Jag har övat medveten närvaro genom att promenera mer och studera spår i snön. 

(null)
Förmodligen sork från bosättningen bakom vårt hus

(null)
Hundar i traktorspår 🚜 

(null)
Skogsmus? Eller sork igen. Vi har ju åtminstone sork, mindre och större skogsmus härute 🐀 

(null)

(null)
Måste vara skata?

Och istället för att röja medicinskåpet och göra klart doptavlorna la jag mig i solen 😎 I uppgiften med prioriteringslistorna ingår även möjligheten att omprioritera och imorgon lovar min väderapp molnigt väder och mer snö, så varför inte passa på tillfället?

(null)

(null)

Maken blir kvar på jobbet inatt och jag tänker snart gå sistanaden så jag kan krypa ner i bingen 🥱

👣 Godnatt världen 🐾




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0