Nyårskrönika 2009

Januari börjar året... och jag fortsatte att vara sjukskriven för min hypothyreos, Justin fyllde 2 år och Linnéa fick en godartad tumör bortopererad ur bröstet. Min hemmasnickrade rehabilitering fortsatte med psykologbesök, KBT, sjukgymnast, massör ...och så började jag min andra termin med knyppling och att jag kommit efter pga min sjuka höst gjorde inget, alla kan knyppla i sin egen takt. Två kryssningar gjorde vi i början av året, Janne och jag åkte en 23-timmarskryss i januari ...

...och i februari åkte vi med våra vänner Marianne och Claes på båtmässan i Helsingfors. Jens fyllde 18 år och det firade vi med gocart och tacos. Själv fyllde jag 45 år utan nån lust att fira. Hade jobbigt med yrsel och energilöshet.


 

Mars månads stora höjdpunkt var Rom-resan med Monica. Hon började nytt jobb som teamledare för en ny avdelning på Ikea Furuset i Oslo, men fick ledigt en vecka för att fira sin 25-årsdag med resan till Rom och en stor fest i Stockholm. Linnéa fyllde 24 år och det firades blygsammare, med våfflor dan efter vi kommit hem från Rom.

 

April månad gjorde sitt intåg med vårvärme och Linnéa, Bekki, Bella och jag var modeller för en dag på The Studio. En kul grej att pigga upp sig med på vårkanten.  Janne och jag åkte till London över hans födelsedag.


 

En av årets största händelser utspelade sig oxå i april. Vi köpte ett litet hus i Sanda – Strängnäs. Janne sålde sin del i huset på Kökar till sin bror och jag sålde min del i huset på Lågarö... Men störst av allt under året är förstås lilla Thyras födelse 2 maj!

 

Annat kul under maj månad var ett kosläpp med barnbarnen, en helgkurs i fågeldressyr  som Jens jag gick på, Bella fyllde 24 år och jag var på tjetträff i Västerås med Marianne och Ia!


Juni
blev jobbig. Bekki fyllde 16 år och det var kul, likaså förberedelserna till hennes skolbal eftersom ho n slutade 9:an... men en kompis till henne blev mördad och hela sommaren präglades av detta.


Ovanpå detta led jag ganska svårt av biverkningar av medicinerna så det blev en tuff sommar. Tack och lov att vi hade Sanda och tack och lov att jag kom iväg på knyppelvecka i Vadstena!

 

I juli tillbringade vi vår sista period på Lågarö, en oförglömlig utflykt därifrån var ko-safarit på Väddö. I övrigt var det mes Sanda som gällde. Det var ett dödsbo så vi började med att röja ur det, sen har Janne byggt om badrum och kapphall medan jag mest skött marktjänst och handarbetat.  Jag gjorde en utflykt till Dalarna där jag träffade grannen Ruth i Rättvik och Marcella i Insjön. Härliga dagar!


I augusti sommarjobbade Jens och Bekki, och en av de sista dagarna blev de påkörda bakifrån på moppen.  Det blev ilfärd hem från landet men det blev inga allvarliga påföljder för barnen, tack och lov. Bekki började gymnasiestudier på John Bauer och Jens återgick till Sjömansskolan. Själv började jag en kurs i frivoliteter.


September
var en händelselös månad förutom att jag åkte till Monica i Oslo över en helg... men i oktober hände desto mer. Jag började äntligen arbetsträna, Ängla fyllde 2 år, vi tillbringade en helg i Örebro med Marianne och Claes med Ladies Night och 65-årskalasade, Linnéa gifte sig med sin Mattias samtidigt som Thyra döptes,  Jens tog körkort och hoppade av skolan.


November la jag mesta kraften på arbetsträningen... det var jättejobbigt att börja jobba, men det gick bättre och bättre ganska fort. Värdena låg bra, men tröttheten höll på att ta kål på mig. Dock började jag virka Amigurumi, små figurer med ursprung i Japan och något som börjar likna en folkrörelse på handarbetsfronten.

I december åkte Jens, Rebekka, Janne och jag till Gran Canaria vilket var underbart. Under tiden började ett utslag växa sig stort i mitt knäveck, tillslut var det stort som två händer ... och vid hemkomsten visade det sig att jag hade borrelia. Faktiskt blev jag riktigt glad för då fattade jag vad som spökat hela hösten och under penicillinbehandlingen kom oxå mycket av energin tillbaka.

Julen i år firades lugnt och stilla hemmavid med Janne, Jens, Rebekka och Monica. I mellandagarna har Janne varit sjuk så här är lugnt och stilla, jag har ägnat mycket tid åt knyppling.


Naturligtvis får man inte med allt i en nyårskrönika om den ska hållas på en nivå som nån ska orka läsa. Jag har ju inte nämnt min bästis Lotta som jag faktiskt umgås mest med, Marcella som ringer oftast, nya vänner, mina diakonkompisar som jag träffar på middag några gånger varje år, mina sajberkompisar på Lunar, Facebook, bloggen, mailen, otroligt värdefulla arbetskompisar och släktingar m.fl. Ingen av er är glömd på något sätt, detta är bara ett axplock ur året som gått.


Nu får vi se vad nyårsnatten för med sig. Ungarna firar på olika håll, Janne och jag ska sitta hemma med hummer,  oxfilé,  mobiler och bilnycklar i den omedelbara närheten!


Kommentarer
Postat av: Snurran

Hoppas er nyårsnatt blev lugn och behaglig! Jättefin krönika fick du till iallafall! God fortsättning på det nya året :-)

2010-01-01 @ 16:04:12
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/
Postat av: Guggelutt

Ja, tack och detsamma! Natten var lugn och fin. Men vår början av året igår blev lite "snurrig" men fortsättningen behöver ju inte bli dålig för det. Ska försöka tota ihop en blogg om det... nu, typ...

kramas

2010-01-02 @ 13:26:25
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0