Det har försvunnit en dag....

... jag trodde det var typ måndag idag, men det är ju tisdag. Det betyder väl att helgen har varit lugn. Jag har knypplat på mitt bokmärke, Rädda Barnens symbol, under helgen. Ena dan vet jag att jag satt i princip hela dagen, men vilken dag det var minns jag inte. Inte heller vad jag gjorde den andra dagen.


                                               

Janne och jag har oxå suttit och titttat på ett stort antal inspelade avsnitt av "Dödlig fångst". Vi har båda blivit väldigt förtjusta i serien om krabbfiskare på Berings hav.

Igår var jag ute på en promenad. Måndag, onsdag, fredag ska jag ut och gå har jag och sjukgymnasten kommit överens om och det tänker jag försöka hålla. Lite udda och roliga samtal har jag fått. Min ena syrra har ringt, likaså min stora förebild - min morbror, samt en gammal klasskompis jag fått kontakt med efter 30 år...

Igårkväll började Janne och jag att fixa lite i det rum som vi kallar "Bekkis gamla rum". Hon bytte rum för 2 eller 3 år sen och hennes gamla rum har fyllts på av allsköns skit. Janne var på röjarhumör så han slängde massa skräp därifrån, likaså gick han upp i garderoberna på övervåningen och slängde kartonger, mobil-kartonger, dator-kartonger, kamera-kartonger osv. Jag vill ha grejer stående framme tills vi hittat en permanent förvaring för dem, eller kastar dem, Janne stuvar undan. Fungerar man så olika så blir det tillslut att alla utrymmen är fyllda av skräp, för jag glömmer att städa bort sånt som inte står framme.

Idag fortsatte röjandet och jag inspirerades av hans röjarlusta. Medan han röjde i källaren gick jag igenom alla garderober på övervåningen och slängde ungarnas vinterkläder sen flera år tillbaka, skor, väskor mm. Jag fick in mina knyppeldynor i ett överskåp i hallen och det känns jättebra att inte ha dem ståendes på vardagsrumsbordet längre! Janne fick ut bokhyllor och vi kom överens om hur han skulle möblera om lite i undervåningen. Ett skåp slängde vi ut, en hurts oxå, jag slängde massa gammalt skolmaterial och började sortera böcker... men där tröt min ork. Jag gick upp och gjorde middag, sen har jag häckat framför TV:n med värkande fötter. Middagen blev en uppsluppen tillställning och Janne fick båda ungarna inspirerade, så medan jag satt med mina frivoliteter framför TV:n så har han fått både Jens och Bekki att greja i sina rum. De har hittat en större säng till Jens på Blocket som de ska hämta imorgon och han jobbar på jätteduktigt i sitt rum fortfarande. Bekki har betydligt bättre ordning så hennes rum gick rätt fort att fixa till.

Nej, nu hägrar sängen. Imorgon har jag en hel del böcker jag ska röja i... för på torsdag kommer "Emmaus" och hämtar våra säckar med kläder och grejer.

 snöstjärna i frivoliteter
min utsikt inför onsdagen 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0