Kväll i Sanda

Kvällen har varit lugn. Har suttit och knypplat och har nu gjort klart den krångliga "Vågkrus". Ska väl strax krypa i koj... ska bara spola av knyppelpinnarna och ... ja...


Vågkrus                                               Flätspets, Sockerudd och spindel i två färger, Vågkrus

Kommentarer
Postat av: Ulrika Lind

Hej! Kul med din blogg. Jag har sökt på knyppelspetsen vågkrus för att få veta mer om arbetsgången. Jag går ingen kurs utan lär mig själv utifrån bok och videos jag hittar på nätet. Men just vågkrusbeskrivningar är det dåligt med. Kan du beskriva hur man går från nål 4 till nål 5? Ska man knyppla sig tillbaka utan nålar, eller ska man hoppa över pinnar direkt till 5an, eller ska man starta om vid stadkanten?
Tacksam för hjälp om du vill svara.

Svar: Hej Ulrika! Vad kul att du knypplar! Jag rekommenderar dig att köpa boken "Knyppling", där finns allt du behöver veta och lite till, bland annat arbetsbeskrivningen för vågkrus. Alla "övningsspetsarna" finns där. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig för när jag tittar i min arbetsbeskrivning så är nål 4 och 5 i nålhålsbotten och det är ju inte samma ställe du befinner dig vid, men så mycket kan jag säga att i nätbotten i själva vågen är det olika många trådar beroende på om då går till höger eller vänster. Var bor du? Kanske finns det en knyppelförening i närheten av dig? Vänligen, Gunilla
Guggelutt

2015-08-28 @ 15:39:19
Postat av: Anonym

Hej Gunilla! Tack för ditt snabba svar. Jo jag har den boken, men tyckte ändå inte allt var så tydligt. Men jag tror ändå jag löste det idag genom att pröva olika varianter och repa upp. Man skulle tydligen börja om från vänster stadkant igen.
Kul att läsa i din blogg, det finns inte så många knypplingsbloggar.
Mvh Ulrika

Svar: Åh, vad bra att det löste sig. Nej, knyppling är inte alltför stort... än. Men det ökar. Kurserna runt om i Stockholm blir fulla och i Knyppelpinnarna.se kommer en liten med stadig ström nya medlemmar. Det är jätteroligt. Kul att du uppskattar min blogg!
Guggelutt

2015-08-29 @ 21:35:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0