Prioriteringar

Tankarna snurrar... och då går jag ner i källaren ... till min dator... jag inbillar mig att jag får ordning på saker då! Imorse var Emmaus här och hämtade våra 6 kollin: tre säckar kläder, en väska böcker, två kassar grejer. Det kändes rätt skönt. Ska leta reda på min bok och att "rensa i röran med Feng Shui" för att styrka mig i återstoden. Hallen i källaren kommer att bli som en dröm när sonen fått in sina grejer i rummet igen. Han och hans pappa var och hämtade en ny säng igår och han somnade före 21.00 i den! Jag hade svårt att somna så jag la mig vid TV:n (UTAN HANDARBETEN) och kom i säng vid 01-tiden, då kom sonen upp och käkade mackor. Vet inte när han kom i säng sen, han sover ännu, sen har han en del att göra för att fixa i ordning sitt rum som kommer att bli skitfint!

Själv jobbar jag med att inte gå in i mina duktighetskomplex och prestationsbehov. Jag är duktig med mina promenader, visserligen går jag långa rundan, men jag har ännu bara gått de dagar jag ska. Det bådar gott för framtiden. Jag är oxå vädligt duktig med den GI-inspirerade Viktväktarmaten, men kompenserar det med att äta en hel del onyttigheter däremellan - fika och glass t.ex. Anledningen är helt enkelt att inte gå in i nån superbantar-fas vilken vore förödande i nuläget. Ska till sjukgymnasten på måndag, då får vi se hur hon tycker jag klarat det och hur vi lägger upp nästa steg.

Min tjänst är utlyst. Förstås pendlar känslorna kring det. Å ena sidan är det jättejobbigt, å andra sidan är det otroligt skönt. Det är jobbigt att inte vara nån man räknar med, även om det är tillfälligt så vet ju ingen när jag är åter för fullt... eller om jag kanske måste vänja mig vid att jobba mindre än heltid i framtiden. Men å andra sidan så ger det mig verkligen tid för läkning utan press och det är ju en fantastisk gåva från min arbetsgivare. Nå, inga beslut kommer att fattas idag, inte ens i år utan kanske framåt nästa höst...

Under tiden ska jag försöka lära mig leva mer efter det jag kallar lust-principen. Inga tvång och prestations-krav i nuläget alltså. Jag har ställt undan knyppeldynorna och har gjort klart några bestsällningar jag fått Frivoliteter. Nu kan jag ägna mig åt att fortsätta jobba med utrensningarna i lugn takt. Även om vi blev av med massor igår så återstår ännu mer. Just nu har vi påsar med papper/plast/textilier mm som ska vidare till sopstationen. Böckerna ligger kvar i bäddsoffan för jag "gav upp" igår. Det var tillräckligt ansträngande att flacka runt i Kungens Kurva och iordningställa säckarna till Emmaus och jag ska känna mig nöjd med det. Vi ska lägga ut lite saker på Blocket hade vi tänkt - ett Märklin-tåg, en system-kamera, ett par oanvända Londsdale-skor... det gäller för mig att inte gå in i ett läge av kasta-allt-mani. Lugn och fin!

Jag kan inte gå till min läkare som jag skulle idag, han är hemma och vårdar barn, en ssk ringde igår. Jag fick en ny tid imorgon... men idag ringde jag återbud till den. Mina provsvar är nämligen helt ok, lider av en lätt natrium-brist bara... och jag har bestämt mig för att gå till jobbet imorgon. Jag är ju fortfarande sjukskriven på 75% till i mitten av december och det kan räcka så länge. Mitt upplägg för dagen blir istället att gå och plocka och färga ögonbryn och -fransar, köpa hö och gå på apoteket samt handla. Sen ska jag få undan det som är en begynnande posthög i köket och orkar jag ska jag gå igenom böckerna och samla ihop alla utrensnings-skräp-påsar så vi har dem på ett ställe. Det är väl nästan mer än nog? Vi får se till kvällen hur det blev...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0