Cheesecake

       
3 ägg
2 dl socker
2 små paket philadelfiaost (200grammare)
1-2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
5-8 st digestive kex 

Dela äggulan och vitan. Äggulan rörs ihop med socker och ost. Vispa äggvitorna hårt (man ska kunna vända på bunken utan att det rinner ut), blanda sedan ner vaniljsocker.

Vispa grädden, vänd ner äggvitorna respektive äggulesmeten och rör sedan ihop alla ingredienserna.

Krossa kexen och lägg dem i botten på en form, häll smeten över kexen. Sätt sedan formen i frysen (minst 5 timmar) 

Ta ut formen 20-30 minuter innan du ska äta den. Garnera med vad du vill (hallon, kiwi, blockchoklad osv)

Som smaktillsats kan man använda pressad citron... eller kanske chokladpulver för att få den tigerrandig?

Recept från min kära M i Örebro


Kommentarer
Postat av: Linnea

Men hallå? Till mig då? ;) Ser supergod ut, skulle kunna äta upp hela själv... Puss

2010-03-05 @ 09:49:51
Postat av: ITZI

Fasiken vad gott!

2010-03-05 @ 10:21:08
URL: http://itzi.blogg.se/
Postat av: Jessica W

Vad gott det lät :D

2010-03-05 @ 10:21:48
URL: http://styleandtrend.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Tack tjejer! Kan upplysa om att den VAR jättegod! Här åt ungarna cheesecake även till frukost! Så idag ska jag göra en med björnbär tänkte jag!

2010-03-05 @ 10:56:24
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: ITZI

sv; Håller med dig fullständigt. Tack för din tanke!

2010-03-05 @ 11:01:15
URL: http://itzi.blogg.se/
Postat av: Linnea

Jag vill ha en med kiwi :D Tjing för det när ni kommer på sön ;)

2010-03-05 @ 15:06:01
Postat av: Gunilla

oj då...bäst att diska bunkarna igen då ;O)

2010-03-05 @ 15:17:31
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0