Kastrering :O(

Sitter här och försöker slippa tänka så mycket. Provar med att summera dagarna istället...

Tisdagen började knappt innan den var slut. Bamsenader som vanligt, fotade Scilla och en annan liten ljusblå blomma vi har på tomten, vet inte vad den heter. Knypplade lite på Vågkrus innan terapin.

                       
                        Vågkrus in vardande


VAD HETER BLOMMAN?                                      Scilla

T-banan står stilla pga reparationer och bussen till Älvsjö och pendeln kan man inte lita på för de bygger om rondellen där, man vet aldrig när man kommer fram... så jag gick till Älvsjö-pendeln. Sen gick jag från terapin till Ersta som jag brukar så det blev mycket motion. Oppositon på våra interpretationer, intressant men lite långrandigt, skulle kanske inte behöva fullt så lång tid för varje interpretation men hellre det än att slafsa över å andra sidan. Hem och laga omelett, var superhungrig när jag dundrade in kvart i nio på kvällen. Halv tio kom M med sin Leonberger Callisto och vi var ute och gick en timme:


Vad nosar du på? Får jag oxå...?

                                  
                                   Här sitter vi så sött :O)


Callisto är högre än Bamse tillochmed när hon ligger!

Vi kom in vid 20 i 11... men jag hade svårt att somna....

Idag ringde väckarklockan 6.00. Mata djur och ut med Bamse, kom på i sista stund att jag skulle ta fasteprover på Ersta så jag packade ner frukostmackan i väskan. Janne körde mig, vi var där tidigt och fick vänta en bra stund, men så jag kom in som förste kvinna på slaget 8.00 när de öppnade. Sen vidare till Roslagstulls djurklinik.


By by, balls...

                                   
                                    Har stort förtroende för Roslagstulls djurklinik!

Inskrivningssamtalet var kort, hon kollade andning och hjärta, berättade lite om vad som skulle hända och kort om eftervård. Jag är livrädd, har alltid varit, för alla sorters ingrepp och detta känns inte bra, fast jag VET att det KOMMER bli jättebra för Bamse. Men operationen... hu... Passade på att boka tid för vingklippning av Ragnar samtidigt, fick tid redan i em. Bamse ska hämtas kl 3.00 och Ragnar fick tid för lemlästning halv 4. Vad gör jag med mina djur? Men faktum är att de lever inte i det vilda och under rådande omständigheter gör jag vad jag tror är bäst för dem. En vingklippt Ragnar kan vara utomhus med oss, vi som är hans flock, hela sommaren. En kastrerad Bamse behöver inte hävda sig mot varje hanhund i Hagsätra. Livet blir lugnare för oss alla! Inte minst för mina älskade smågrabbar!

                      

Janne skulle till Södertappen och jag hängde med dit. Har lämnat blod tidigare (10 gånger, hade ingen aning om att det var så pass många gånger faktiskt) men inte fått göra det på ett bra tag nu, det har varit utlandsresor, tatueringar och nu senast antideppressiv medicin, men nu är det grönt och jag fick göra en ny inskrivning. Ersta hade stuckit mig i ena armen, nu stack Södertappen mig i andra så jag är omplåstrad kan vi säga. Det var lite lustigt att sitta där och vänta på inskrivningssamtalet: Jag tittade på "Gomorron Sverige" på deras TV där och de hade en kampanj för att värva nya blodgivare... det hade jag verkligen ingen aaaning om... men så kan det bli ;O)

Hem en kortis, hämta bilen och iväg på besök på Hundriket. Det verkade bra, långa promenader, rymliga bås osv. Många stora hundar... men Bamse gillar ju stora hundar. De kunde iallafall ta emot honom så jag kan i lugn och ro kolla in Pytteliten om två veckor utan att det skulle påverka nåt.



Svängde förbi Centrum och köpte glass... nu ska jag fixa Ragnars resebur och åka iväg snart... för att hämta min lilla punglösa Pappivavva. Måtte detta vara rätt beslut. Jag tror ju det, annars hade jag aldrig utsatt honom för det... men hur ska man kunna veta innan liksom?

                   

Kommentarer
Postat av: Snurran

Hoppas allt gick bra! Varför kastrerade du honom just där och vad kostade det? Vi funderar ju stundtals (har inte kommit till skott) på chipkastrering. Det kostar ju typ 1000 spänn och håller kanske 10 månader. Blir ju dyrt i längden, men vi tänkte att man kan ju prova först och om vi och Baloo trivs med det kan man ju ta steget fullt ut. Men, det är ju egentligen Patrik´s jycke, så han får väl ha något att säga till om också ;-D

2011-04-13 @ 15:28:13
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: Guggelutt

Kastreringen kostade nästan 3700kronor. Jag tänkte på kemisk kastrering först för att prova, men eftersom ID-chipet stöttes bort kändes det inte som ett bra alternativ. Jag valde Roslagstull helt enkelt för jag går dit med alla mina djur. Det började med att jag hade en fågel som bröt benet och de har specialistkompetens på fåglar och reptiler, så jag känner mig trygg där med framförallt Ragnar och sköldpaddorna. De har förstås mycket bra kompetens vad gäller hundar och katter oxå, därför är det skönt att ha alla djur där och Gunnel Andersson vet vet jag är efter kurser, vingklippningar, utramlade chip osv :O)Jag kan rekommendera dem, men det finns givetvis duktiga djurkliniker närmare er oxå. Kram

2011-04-14 @ 11:48:47
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: Snurran

Okey, tack för svar! :-)

2011-04-14 @ 19:00:20
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0