Ålandsfrämmande!

Dagen började i lite av raketfart. Vaknade före halv 8 och duschade innan jag tog ut Bamse. Kom in med honom vid 9, fixade frukost åt mig och djuren, vek tvättberget och skurade toa, åkte till Huddingepolisen och hämtade ut passet, sen åkte jag hem igen och började med interpretation och recension, men telefonerna ringde i kör, Linnéa sa upp sig från jobbet och Bekki hade ont i magen mm... och sen ringde det dessutom på dörren! Utanför stod Jannes småkusin från Åland! 

 

Han hade lämnat av sin lettiska flickvän vid flygbussen och hoppades nu få komma in en stund från kylan innan han skulle vidare till Ålandsfärjan. Vi satt och pratade och hade jättetrevligt, han sov på soffan en stund medan jag var ute med Bamse, sen åt vi uppvärmd köttfärssås som Janne gjorde igår, sen lämnade jag honom och åkte till skolan. 

                        
                         Utsikten från mitt klassrum, Globen, Hammarbyverket och Sofia 
                         kyrka i blickfånget!


Intressant som vanligt. I denna kurs är vi endast 7 elever och det ger en gemytligt och diskussionsvänligt klimat. Idag handlade det mycket om Luther eftersom temat var reformationen.


Luther och hans maka. Tavlor jag fotade när vi vandrade i Luthers fotspår med Spånga församling. Jag tror det var i Luthers muséum i Wittenburg. 


Jag och en kollega vid                                Vid Wartburg, där Luther hölls gömd efter
Brandenburger Tor, Berlin                           bannlysningen av katolska kyrkan. Här
                                                                översatte han delar av Bibeln till det tyska språket.

Jens, Sandra och Jonny hämtade mig efter lektionen, Janne hade gjort mat åt hela gänget. Jens lånar bilen ett par dar för han ska hälsa på sina småkusiner i Skåne... och nu ska jag gå ut med Bamse så jag kommer i säng!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Vad roligt med sådana spontana besök! Och du har verkligen en vacker utsikt från ditt skolfönster.

2011-02-24 @ 11:51:57
URL: http://maralutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0