Merino-ull, Itrim och Nutrilett?

När vi var på Lanzarote åkte vi med på en vinprovar-resa som var sponsrad av Ecobed och några vinodlare i bergen. Vi valde att beställa nya madrasser, täcken och kuddar av meriono-ull på plats. Fördelarna var för frestande med alla medicinska effekter och dessutom var priset mycket bra på ett helt paket och man beställde där och då. Vi fick hem grejorna för nån vecka sen och igår packade vi upp dem.

Jag har sovit fantastiskt i två nätter nu! Det var lite konstigt att lägga sig utan den där svikten som blir av spiralfjädrar (dessa madrasser är fyllda av pyttesmå silikonkulor), men man vänjer sig på några minuter. Och ullen... det var som att sova på ett moln. Nu hoppas jag att ullens egenskaper ska hjälpa min värk oxå. Är villig att prova allt för ett rikare och mindre värkbrutet liv.

Allt ja... Jag ställde mig på vågen igår. Har kollat några gånger sen jag la av mitt viktminskningsprogram förra gången och jag har gått upp och gått ner nåt kilo. Nu stod vågen på -0,1kg mot sista vägningen och +0,8kg mot vad jag vägde gången innan. Tappade sugen nånstans där och jag har lovat mig själv att inte vara så tvingande. Det är helt ok att inte ha gått upp nåt nämnvärt och nu är jag redo att ta tag i det igen! Vi får se var det landar denna gång :O) Det är baske mig ingen lätt avvägning. Min husläkare sa ju oxå det sist. Det är inte så lätt att börja motionera när man är så tung, hälarna brister och man dessutom får astma. Samtidigt behöver man verkligen gå ner i vikt för att avhjälpa problemen... så var börjar man?

                          

Dagen bestod mest i att plugga. En del i en bok, men mest GT, 1-2 Mosebok. Hann en bit. Ska fortsätta snart. Bamse fick komma ut förstås. Klockan 4 slog jag igen böckerna, lagade köttfärslimpa med potatismos, hann ut med hunden, duscha och äta innan jag satte mig i bilen strax efter halv 6. Rekordfart!

Jobbets julklapp i år bestod av 1 månads gratis träning på Itrim och mellan 6-halv 8 hade jag anmält mig till intro med några till från jobbet. En kvinna berättade om Itrim och hur det funkade, en annan gav oss en visning av maskinerna ... och så fick vi köra en vända. Jag provade bara maskinerna för att känna hur de skulle användas, kändes inte smart att köra hårt innan jag har fått klartecken med astma och hälar. Men maskinerna kändes bra, det kan bli nåt bra av det här! Jag ska definitivt inte börja flåsa på en gång, men att stärka muskler och förbränna kalorier den vägen är inte fel! De hade en specialvåg som även kunde mäta vätska och fett samt säga ungefär hur mycket man ska gå ner. Inte kul att få veta att halva jag är fett, men lite mer uppmuntrande att jag bara behöver gå ner 28 kilo för att nå en sund vikt. Jag trodde att jag skulle behöva jobba betydligt mer! Bokade tid i slutet av februari till en motionskonsult, då är ultraljudet på hälarna gjort och förhoppningsvis spirometrin oxå så jag kan få med det i konsulterandet!

På vägen hem Körde jag förbi Willys. Duschcreme, mjölk och kaffe var på upphällningen. Sist jag vär där stod jag och läste på en kampanjvara - Nutrilett. Nu läste jag på förpackningen igen och så fick den åka ner i påsen. Jag har provat pås-dieter förut och de har inte funkat på mig, de har lett till att jag blir antingen vrålhungrig och äter allt i min väg, eller att jag svimmar av kalori-bristen. Nu lever jag lite annorlunda, förutom hundprommisarna på 2-3 timmar varje dag är jag rätt stillasittande. Dessutom kan middagen bli väldigt sen på lektionskvällarna. Bella och Monica gick ner en del när de körde Nutrilett före jul och nu tänkte jag prova. Men till att börja med bara byta ut middagen. På lektionskvällarna kan jag ha med shakern och en påse i väskan så det blir en bra lösning, tror jag. Det vore ju lite skönt att ha tappat lite vikt innan motionsanalysen, för som sagt, studsa på några stegbrädor och köra rockring finns inte i min värld just nu. Maskinerna med lite muskulärt motstånd, visst, men inget hopp och studs! Husläkaren pratade sist oxå om möjligheten att få remiss till operation... men nej, jag borde klara det här! Med lite stöd och envishet så ... ska jag operera magen ska det vara för att bli av med överflödig hud ... sen .. när jag är smalare och sundare ...

Nu ska jag plugga!

                     

Kommentarer
Postat av: Marianne

Jag ska börja med Herbalife på torsdag. Vet inte om det fungerar på mig men jag tänker ge det en chans för nu mår jag piss igen.

I mars ska jag få en konsultation angående en bröstförminskning. Bara där skulle jag få bort nästan 4 kg...

Precis som du skriver är det ju inte lätt att motionera när man har ont lite här och var och astman som sätter stopp på det mesta.

Vet du jag var också och gjorde en sån där inmätning/scanning och jag har en kropp som en 70-Åring!!!! Hon mätte ut fett, vatten och muskler och det var inga roliga resultat.

Jag har hög fettprocent och stor muskelmassa.

Vi får väl se vartåt detta bär. Både med dig och mig.

Men skönheten kommer inifrån och den sitter också i betraktarens ögon...

2011-02-01 @ 17:47:40
URL: http://maralutt.blogg.se/
Postat av: Katarina

Hejja dig!

Hoppas du kommer trivas med Itrim träningen!

Jag har tagit steget till Friskis & svettis nu efter ca 1 år med Itrim. Jag har blivit trött på mitt viktpendlande och tänker sluta stirra mig blind på vågen. Har man mycket muskler så stämmer inte BMI. Å det har väl vi va.. under bomullen!;)I dah blir det morgonpromenad med härliga Maria. Sen en dag då jag bara ska skrota på här hemma. Kl 17.30 blir det spining på bas nivå, här i Farsta. Har fortfarande lite träningsvärk efter Söndagens medelgympa. Som var lite för svårt och snabb för mig. I morgon ska jag prova på basgympan.Kram

2011-02-02 @ 07:15:08
URL: http://morsaneokay.blogg.se/
Postat av: Guggelutt

Hej tjejer och tack för support! Jag fick inga indikationer på att jag skulle vara i 70-årsåldern även om jag känner mig sån. Fettprocenten var dock 46.1% och det var väl ingen höjdare. Förvånade blev jag dock av att jag hade vätskebrist i musklerna! Jag som dricker ett badkar varje dag. Men så går jag ute minst 2 timmar varje dag vilket säkert drar vätska... Jag har börjat dricka mer sen i måndags och muskelvärken börjar ge sig...??? Var det bara det?

Och Katarina! Heja dig! Vad jag ser på foton är du så himla snygg så du kan skrota vågen och gå på byxmåttet. Mår du bra så är din kropp bra! Garanterat!

Kram på er!

2011-02-02 @ 11:12:10
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0