Äcklig fot-bild!

Jag lägger in en sött kort på den ultimata vakthunden först så ingen behöver spy av överraskning... min äckliga fot som är nästa bild! Varning varning!

!

Idag på morgonpromenaden har jag gått och surat över sjukvården igen. Två gånger har jag blivit remitterad till en ortoped... första gången skickade ortopeden mig till en "kompis" som gjorde en avgjutning av mina fötter och sen fick jag hela inlägg. Jag tyckte de var jättebra och trodde att de skulle kännas hårt i hålfoten. När jag bestämde mig för att ta mina avgjutningar och gå tilbaka för att få ett par extra (de kostade 1600kr så det krävdes en del funderingar och prioriteringar tyckte jag) så upptäckte jag två saker. För det första hade de möglat! Han hde slagit in dem innan gipset torkat uppenbarligen. Det andra var kanske värre, det stod fel namn under avgjutningen. Efter en tids surande och morrande bad jag husläkaren om en ny remiss till ortoped. Det fick jag. Jag kom inhoppande till ortopeden på kryckor för jag hade ett häftigt ryggskott... och ortopeden blev ap-sur! Han sa till mig att jag var gammal, tjock, hade för korta och för stela hälsenor och han var minsann kirurg, så jag behövde inte besvära honom nåt mer. Ja, riktigt så sa han inte, men han var märkbart irriterad och sa att mina besvär var p.g.a ålder, vikt o.s.v och han tog sig inte an fall som mitt. Jag blev jätteförvånad för det var ju inte JAG som skrivit remissen! Skulle jag behöva ta skiten då?

Efter det har jag knallat vidare på mina fötter ett par år, ont har jag haft ofta, men tänkt att jag är för gammal, för fet, för stel och har för korta hälsenor så det är bara att lära sig leva med. Nu går jag här med mina "rupturer" ... är all värk i fötterna som jag "lärt mig leva med" oxå en delförklaring till mina ryggskott och diskbråcket? Jag har ju alltid promenerat väldigt mycket, utom i kortare perioder. Bara i dagsläget går jag mellan 14000-20000 steg om dagen och då har jag varit betydligt aktivare tidigare i livet. Nu är jag i den cirkeln att jag behöver gå ner i vkt, men har svårt att röra mig pga värk, jag får inte anstränga fötterna pga min vikt... moment 22 alltså. Går gör jag, eller snarare stapplar, så jag får inte upp nåt flås... Bah!

Nu ska jag duscha och plugga!


Härlig svullnad runt om hela vristen och en av knutarna syns ju tydligt t.o.m på bild!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Men vad är det för knuta/or?? Om det kan vara till någon tröst råkade jag ut för något liknade när jag var hos en ortoped för några år sedan..jag fick höra att jag var för gammal och för fet och att man inte kunde göra något åt saken (knän och höfter, numera vet man att det satt i ländryggen) om jag inte gick ner i vikt...min värk har tilltagit med åren och nu är det nästan olidligt emellanåt pga diskbråck. Men vad ska man göra med "gamla kärringar" som oss? Ättestupan finns ju inte längre. Och jag hatar att bli nonchalerad i sjukvården. Nu kom jag ju gråtande in på akuten och fick den där magnetröntgen...som ju också visade att jag hade fel på alla nivåer i ländryggen. När det gäller fötter och ben så beror svullnaden på vätska säger man...så jag får urindrivande. Tyvärr kan jag för mycket om vissa saker och vätska i kroppen kan komma från dåliga njurar osv. Mamma dog i njurinsufficiens...Sådär...nu är du väl ordentligt "tröstad"...(mina fötter ser ut som dina och mina underben är kolossala...)

2011-01-27 @ 10:47:10
URL: http://maralutt.blogg.se/
Postat av: NettAnn

hmm..har ni 2 månntro stött på samma läkare? el vad man ska kalla honom för såna "läker" ju inte direkt en person,det är ju faktiskt mobbing o ger redan sjuka människor även kasst samvete över hur de ser ut.stå på er!

2011-01-27 @ 11:36:00
URL: http://tigerliljan.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0