Nu är allt kul igen!

Ja, det har inte varit så tråkigt förut ... men just nu är det jättekul! Internet funkar, jag fick VG på sals-tentan i Nya Testamentet och jag ligger bra till tidsmässigt i knyppelkursen!

Men nu tänkte jag berätta lite om första och andra dagen här, så tar jag tredje dagen (idag alltså) när flitens lampa slocknat ikväll. Just nu har jag lite middagsrast. De flesta är på invigning av en utställning på spetsmuséet men jag hoppade över det och går dit en annan dag.

Söndagen har jag redan berättat om. I måndags var jag vaken tidigt och bara väntade på uppropet som var klockan 10.00. De flesta kommer på söndagkvällen men en del kommer först på måndagmorgon och de måste ju få en chans att komma i tid. Välkommen och info i folkhögsskolans aula, sen ut till kurslokalerna. Vi är en grupp på sex kvinns i olika åldrar. Först fick vi kursinfo och jag började stissa upp mig nåt otroligt över allt som skulle köpas in och klaras av... men vartefter dagen förlöpte lugnade jag ner mig betydligt. Eftermiddagen och kvällen engagerade jag mig i "korallen", för jag kände ganska direkt att som överkurs vill jag oxå lära mig att montera en rund spets utöver den obligatoriska fyrkanten. Avslutade dagen vid 9-snåret på kvällen och slogs länge med "pluppen" innan jag gav upp och somnade.

                                      
                                          Korallen. (Svenska Spetsars mönster)


Här i Trefaldighetsgården ligger vår kurslokal

                        
                           Ingången genom muren till folkhögskolan


Mitt rum. Alltid med rullgardinen nerdragen för södersolen ;O)

                
                  Min arbetsplats

Kvart över fem troppade vi gemensamt av till en utställning i Rödtornet där vår spetskonsulent berättade om utställningen på Kul Tur, "Spetsigt och smidigt". Den var fantastiskt rolig!


Spetsigt i klackar


Nappband                                                       ...och blomsterstötta knypplat i metall


Skärm                                                              ...och stola

                      
                        Dekoration för värmeljusen


För vinglaset                                               ............. och för stolen


Kroppen i smide och vingarna knypplat i metalltråd

                              
                                Kuddprydnad


Tablett, servett, underlägg...

Ja, hela tiden upptäckte man nåt nytt som var knypplat. Jag gick tre varv.  Min favorit visade jag i bloggen tidigare idag:

                   
                    I denna ljuva sommartid, helt rätt i noten!

Igår vaknade jag tidigt och satt i lektionssalen redan klockan 8.00. Ett av de obligatoriska momenten är att pricka och sticka upp en angivet mönster... och det tog hela dagen. Först skulle det ritas, sen stickas... och ikväll ska jag oxå skriva på den uppstickade kartongen som låg under pappret när man stack. Det är allstå den man knypplar på när man lägger den på dynan. Millimeterprecision!

 
                      

Det är alltså så här ett mönster blir till. Efter att ha stuckit klart mönstret knypplade jag en liten stund till, men klockan var ändå redan halv 11 när jag kom i säng!

Nu ska jag gå upp till kurslokalen ett par timmar till. Njuta av mitt VG och försöka göra nåt lika kul som "vettigt".

Vi hörs igen! Då kommer dagens spännande äventyr som bland annat innehåller hålsöm!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0