VG!

Åh vad glad jag blev när jag slog igång datorn nu ikväll och hade fått resultatet på hemtentan i Teologi och Socialetik. Jag knep mitt andra VG! Det första var i kyrkohistoria. Otroligt att nåt fastnar i potatismosen! Tentan får jag hämta på högskolan sen, men den kan få ligga till jag har vägarna förbi...

Annars då? Jotack, det har varit en INTENSIV dag. Gick upp halv 7, duschade, frukosterade, utfodrade djuren och gick en 40-minutare med Bamse... sminkade mig (!) och åkte till jobbet. Janne har tagit hem vår lill-båt och det såg lite kul ut när jag hämtade bilen i garaget:



Men stöldrisken är ju större för en båt på släp än en låst bil så valet att ställa båten i garaget och låta bilen stå på gatan var väl lätt.

Började arbetsdagen med att fika! Jag har aldrig gett mig tid till fikaraster, men har bestämt mig för att åtminstone försöka ge mig själv tid till raster i början. Jag vill verkligen starta med goda vanor nu. Det var riktigt roligt att träffa alla igen, eller de som inte gått på semester för skaran var inte fulltalig. Vi har prästpraktikanter på jobbet just nu och när jag hörde klockorna ringa till morgonbön gick jag upp och deltog i den oxå. Sen pratade jag med kamrern om lön och löneavdrag för tjänstledighet innan jag gick in på rummet och tog tag i den o-lockande kartongen. Jag är förstås glad att mina kolleger tagit hand om mina grejor, men jag fasade lite för vad den kunde innehålla. Det mesta var 3-4 år gamla papper och broschyrer som jag faktiskt slängde i återvinningen. Jag har en ny tjänst nu... och en ny plats att sitta på så det kan kännas skönt att börja samla papper från scratch liksom.



Innan veckan är slut måste jag se till att gå igenom pärmarna oxå, men prio1 var att få bort kartongen och alla lösa papper i den. Innan lunch kom oxå telefonkillen och fixade med anknytningarna så nu har jag mitt gamla telefonnummer tillbaka. Har oxå lagt jobb-mobilen på laddning så imorgon kanske jag kan börja använda den. Träffade personalansvarig och gick igenom nya ordningar och rutiner och smet sen in i slutfasen av diakonigenomgången för prästpraktikanterna. Hade missat det mesta, tror jag, men jag kommer nog ikapp vad tiden lider. Till sist fick jag en genomgång av intranätet av vår informatör, sen valde jag att ta ut friskvårdstimmen och gick för dagen.

Till julklapp fick alla anställda en månads gratis träning på Itrim. Jag har gjort viktanalys och genomgång under våren, men inte kommit till skott med träningen. Det har varit så mycket annat som kommit ivägen, inte minst krånglet med ersättningsbussarna och den extra tiden i samband med skolan vilket inneburit strul med Bamsenaderna... men nu, precis som med fikarasterna, ska jag försöka vara duktig i början iaf! Jag körde tre varv, 30 sekunder per station, precis som de sagt i instruktionerna. Sen stretchning enligt schema. Sen handla på Willys på hemvägen, ut med Bamse, ut med fåglarna på altan och till sist börja med... köttfärslimpa! Inte så smart, den tog för lång tid helt enkelt... men tillslut kunde Bekki och jag sätta oss och äta, då hade klockan hunnit passera halv 8! Nu har jag tagit hand om jättedisken, mottagit det fantastiska tentaresultatet och nu tänker jag ta ut Bamselutt och sen krypa ner i sänghalmen. Morgondagen utlovar intensitet den oxå... och jag måste nog börja tänka på att knyppla den där meterlånga spetsen oxå, "udd och stad", för om två veckor är jag på knyppelkurs i Vadstena och då ska den vara med!

                  

Bamsenad var det...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0