Skärtorsdag utan påskkärringar

Det har varit en ganska lång dag idag. Gick upp sju och sen har dagen rullat på. Besök på förmiddagen med en del efterhantering, kolla av att inget blir liggande under min semester mm, åka till Hagsätra och affichera + handla lite innan Öppet Kapell. Det var lugnt idag, bara en gäst så jag hann ringa och kolla med de andra tjejerna som ska med till Egypten. Det kändes lite kaosartat när en av oss, den mest erfarna, fick semestern indragen. Man både lider med henne och jag var inte ensam om känslan av att vilja boka av. Men nu har vi pratat med varandra och vi åker.

Efter Öppet Kapell hade vi kyrkkaffe och klockan fem skärtorsdagsmässa. Vår nya präst gjorde en fantastisk betraktelse och i slutet av mässan klär man av hela altaret. Ljus, blommor, duk, allt tar man av och det fick församlingen hjälpa till med att bära ut i sakristian. Sen kom vaktmästaren ut med en törnekrona och la på altaret innan lamporna släcktes. Det var oerhört starkt att se törnekronan ligga på det nakna altaret i kvällningen, jag kände tårarna välla upp och en annan person grät. Vi firar mässor varje dag under påsken och vid påsknattsmässan på lördag kommer altaret återigen att dukas med duk, kors, ljus och blommor. I den ursprungliga påsken firade judarna uttåget ur Egypten och det var den festen Jesus oxå firade på skärtorsdagen när han kom till Jerusalem. Det var då han bröt bröd och sa att det var hans kropp, delade vinet och sa att det var hans blod, det är därför vi firar nattvarden fortfarande. Men det var oxå den kvällen som han blev förrådd av Judas och bortförd, fängslad och torterad.

                                       

Det blev sen middag med Bekki när jag kom hem. Vi har lyssnat på lite gammal musik och pratat, nu är hon ute och "tar några drinkar". Vi får se om det blir lika sent som sist, men då var det iof studentskiva.

                

Nej, klockan går fort ... Jag har precis pratat med ena Egypten-resenären och jag kom ju hem sent från jobbet så klockan har blivit mycket. Jag gnags av en envis känsla av att resan inte kommer att bli av. Lite vidskeplig är jag allt och det har hänt förr att saker jag skriver ut i förväg går i stöpet. Att jag skrivit så mycket om den här resan kan dess fall, känns det som.

Men nu ska Bamse få sin kvällspromenad innan jag tar och knyter mig. Janne åker till Sanda efter kvällspasset och Bekki kommer när hon kommer... Morgondagen har jag vikt för packning och planering.See Ya <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0