Kossor och Slandö kalv!

Vilken underbar dag vi haft i Herrestaviken! Jag har knypplat en hel del, Janne har fiskat och vi har sett fiskljusen fånga fisk, havsörn, två olika doppingar varav den ena fångat fisk åt sina ungar...och förstås mängder av änder, tärnor och måsar.
 
 
På eftermiddagen flyttade vi över viken, men när vi var uppe på promenad nr2 med Bamse kom en jätteskock kor! Bamse rusade förstås rakt mot dem och gastade för full hals. Kossorna, som var på väg förbi oss, blev jättenyfikna och några kvigor kom skuttande åt vårt håll. På fem meters avstånd röt jag i ordentligt åt Bamse och äntligen löd han! Jag var livrädd att han skulle in och springa i koflocken, vem vet vad som kunde hänt då! Men är jag röt "stanna" för full hals så vände oxå kossorna! Det kändes lite skönt för man är inte stor när det kommer 40-50 främmande kossor mot en...
 
Vi bytte sida igen i viken. Bamse kojägare måste ju ut och då kan man inte ligga i en kohage!
 
 
Men även härifrån fick vi ge oss av. Regnet började ösa ner och klipporna blev såpa-hala! Nu ligger vi i Slandö kalv. Vi har hört att det är jättefint här, men vi har inte sett så mycket. Regnet öser och vinden piskar. Janne har varit ute med Bamse och säger att det är nog en fin ö i bättre väder. Imorgon bryter vi upp. Vi har haft otrolig tur med  vädret ända till nu. Men inatt, imorgon och på fredag ska det bara regna och blåsa. Då är det bättre hemma!
 
Nu mot kojen! Sista natten i båten för den här gången <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0