Nyårskrönika 2012

Detta börjar bli en rolig tradition. Nu har jag skrivit 2009, 2010 och 2011 och jag hoppas det blir fler gånger! 2012 får man väl kalla sjukhusens och resornas år för min del ;O)
 
Januari började året i år oxå, och året började på Sanda i lugn och ro för Janne och mig. Jag jobbade med en uppsatsi teologi om diakonens vigningslöften som blev klar och godkänd. Justin fyllde fem år. Efter den planerade oppositionen av uppsatsen blev jag liggande i en långvarig magsjuka som avslutades i ett gallstensanfall. Detta var inte årets sista sjukdom... och inte årets sista sjukhusbesök heller... Desto härligare var att vi bokade en resa till Mexico i november för att fira vår 20-åriga bröllopsdag. Något att se fram emot hela året!
 
 
Februari kom och gick. Jens fyllde 21 och jag fyllde 28 vilket vi firade med Bowlingfest i Sickla. Jag fortsatte mina kurser i knyppling och ikonmålning. Monica, Linnéa och jag förgyllde månaden med att tillbringa en eftermiddag på The Studio varifrån vi gick med massa fina bilder. Jag bokade oxå en resa till Egypten för att vandra i Sinaiöknen.
 
 
Månaden avslutades med en förlovningsfest på skottdagen, då förlovade sig Monica och Arto.
 
                                
 
Mars blev en lugn månad. Jag predikade i Hallundakyrkan, fick ännu en förkylning som tillslut fick behandlas med penicillin, vi fick påhälsning av lappugglor på Sanda och grodorna kom till kärret i Hagsätra. Monica fyllde 28 år och Linnéa fyllde 27 år, i övrigt provade jag på fish spa på Stureplan och nunotovning i Huddinge.
 
                                    
                                 
 
April blev en minnesrik månad, framförallt då resan till Egypten och ökenvandringen i Sinai-bergen. Men först firade jag påsk med föräldrarna och senare under april åkte jag till min kompis på Hölö som jag träffar alldeles för sällan. Hon hade både kycklingar och lamm!
 
 
 
Månaden avslutades förstås med Valborg, i år i Rågsved med eld och ponnyridning!
 
                                       

I maj led jag verkligen av extra svåra blödningar, jag fick järnbrist konstaterat och hade jobbigt med trötthet och hormonsvängningar, men det resulterade i att jag äntligen fick remiss för operation, så inget ont som inte har nåt gott med sig! Vi kunde tillbringa lite extra tid på Sanda vilket var en stor läkedom mitt i eländet. Kristihimmelsfärdshelgen kom Linnéa med familj till Sanda. Blandannat gick vi på Stockholm Truck Meet vilket var en upplevelse och jag besökte Hagaparken och Sveriges Tamfågelsförening som hade friluftsträff där. Thyra fyllde tre år vilket firades med grillfest och Isabella blev 27 år när hon, barnen, Bekki och Janne var på Mallis.

              
 
Juni bjöd på fest och andra roligheter. Bekki tog studenten och det firades ordentligt. Dessutom fyllde hon 19 år. Sen åkte jag till Mors Vila en helg för att måla ikoner och efter midsommar åkte jag till Vadstena för att knyppla, fjärde året i rad!
 
            
 
Midsommar firade vi på Sanda med grannarna och Örebroarna, en trevlig tradition!
 
 
Juli får vi väl kalla månaden "på gott och ont". Jag knypplade i Vadstena fram till den 6:e, Janne kom ner och var med mig de sista dagarna och det var jättemysigt. Dagen efter att vi kommit till Sanda skulle vi åka till Linnéa för att lämna några av djuren som hon skulle passa, men vi krockade på vägen dit och det var lite dramatiskt. Jag fick åka ambulanshelikopter till Akademiska i Uppsala och alla andra inblandade blev oxå undersökta. Ingen av oss fick allvarliga skador, tack och lov. Men blåmärket på mitt bröst var något i hästväg! Drygt en vecka efter krocken dog Solero, vår gula lilla fågel. Hennes andning rosslade lite efter krocken och när jag beslutat att ta henne till veterinär så gick hon bort.
 
     
 
Jag jobbade en hel del och vi startade upp vårt akvarium som skänkt oss mycken vilsam glädje.
 
 
Augusti bjöd på ledighet och vila. Jennifer fyllde 1 år vilket vi firade den sista juli. Den 9 augusti uppmärksammade vi att syrran varit borta i 30 år vilket är helt otroligt. Det är svårt att fatta att så mycket tid kan gå utan en närstående. Jag jobbade nästan två veckor in i månaden, sen åkte Janne och jag ut på sjön. Denna semesterperiod styrde vi kosan genom Hjälmare kanal, där Örebroarna mönstrade på i Gravudden, till Örebro där vi tillbringade flera fina soliga dagar och ännu fler i Hjälmaren.

 
Under den två veckor långa båtsemestern knypplade och broderade jag flitigt inför september månads stora händelse! Men innan augusti tog slut började jag jobba med en rivstart. Kick-off på Stensnäs och tjejkväll i Högdalens centrum.
 
Så blev det september även detta år. Äntligen blev jag av med livmodern som under mitt tidigare liv berett mig så mycket glädje i mina fina barn, men på senare år gjort livet riktigt surt. 20 år med kraftiga blödningar, 8 år med kraftiga, täta och oregelbundna blödningar och det sista året med nästan konstanta blödningar. Denna operation är bland det bästa som hänt mig på senare år men jisses så rädd jag var för den. Nu efteråt är jag så lycklig att kunna leva ett normalt liv.
 
 
Läktes gjorde jag på Sanda. Efter tre veckors knypplande, broderande och vilande återgick jag till jobbet. Lite för snabbt kanske för jag fick bakslag, men vad ska man göra då? Det är tre veckors sjukskrivning, punkt slut. 
 
 
Monica och Arto gifte sig i slutet av månaden. Det var förstås kolossalt vackert. Och dagen efter hade vi 20-årsjubileum i kapellet. Inför dessa båda event hade jag knypplat 1,5 meter spets till Monicas brudslöja, broderat en bröllopstavla samt knypplat en bild till jubiléet under semester och sjukskrivning.
 
 
Oktober blev en sån där månad man helst vill glömma. Infektioner, astmaanfall och trötthet. Flera dödsfall på nära håll, blandannat vår gode vän från Örebro som så nyss suttit som gast på vår båt. Ljuspunkterna var Änglas femårsdag (kalaset missade jag pga blödningar efter operationen som antagligen berodde på överansträngning) och mammas 75-årskalas som hon firade i stillhet ett par dagar innan den lyckade ryggoperationen.
 
 
I början av november bestämde jag mig för att denna höst skulle få bli en parantes i mitt arbetsliv. Beslutet gjorde mig mindre stressad. Alla dessa förkylningar och infektioner, all frånvaro från jobbet... hopplöst. November fick smyga igång, vi åkte ner till vår gode väns begravning i Örebro, sen åkte vi på vår bröllopsresa till Mexico. Det var den bästa resa vi varit på, med solen, värmen, äventyren och vilan.
 
       
 
December månad har vi försökt förgylla på alla möjliga sätt. Vi har haft fester med barnen, både 1:a och 2:a advent. Janne och jag var iväg och åt skaldjurplatå som han köpt via Groupon. Jobbet har oxå erbjudit festligheter såsom basar, julbordjulfrukost och avslutningar + konserter. Därutöver var jag på återträff med grundskoleklassen, middag med kompis samt hundmässan. Ändå la jag mig platt inför julaftonens Gemensamma jul i Rågsveds Folkets Hus... öroninflammation. Eller kanske just därför... jag har försökt pressa in för mycket i almanackan!
 
 
Julafton låg jag alltså hemma med öroninflammation, värk, penicillin och alvedon. Vi tog oss över en sväng till Monica och Arto iallafall. Sjuka mellandagar och nyåret firar vi nu på Sanda med vår goda vän från Örebro och hennes cocker Tanja.
 
               ~*~*~*~ Nu önskar vi oss alla ett Gott, Nytt, Friskt 2013 ~*~*~*~
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0