På besök hos Brännvinskungen!

Sov bättre inatt, men morgnarna är tunga. Kändes bättre efter en varm dusch, Morgonrutiner som vanligt, mässa och personalmöte på jobbet. Sen rann tiden snabbt iväg i sistaminutenavcheckning inför julkonserten i Rågsveds Folkets Hus imorgon. Allt frid och fröjd, sen iväg på julbord på Carlshälls Gård i Långholmen.
 
Det känns lite underligt att åka båt med all denna snö...
 
Vi möttes upp allihopa - anställda, f.d anställda, kyrkoråd m.fl vid Stadshuskajen och åkte en kort båtresa till Långholmen. Jag förstod inte vitsen med denna korta båtresa som var både mysig och där det bjöds på varm glögg, men förklaringen kom när självaste brännvinskungen välkomnade oss till ön och berättade sin historia. Båtresan var en del av Absolut Vodkas historia och --> här <-- kan ni läsa mer om hur Smithen kringgick lagar och förordningar för att Stockholmarna skulle få dricka rent brännvin och inte bli sjuka eller rent av dö av dåligt finkelbrännvin, en mission god som någon! Hän tänkte verkligen på Stockholmarnas hälsa, han trodde att finklet gjorde dem sjuka och Absolut rent Brännvin (som sen bytte namn till Absolut Vodka) var ju så mycket bättre än det de fick tag på då. Tekniken att destillera tog han hem från Frankrike (eller var det Tyskland) och var tiodubbelt renat mot dåtidens brännvin. Män över 15 år skulle dricka brännvin för att duga som karl! Resten kan ni ju fantisera om själva om brännvinet dessutom var dåligt!
 
             
 
 
Julbordet var stort, de rätter jag tog av var goda och dessert-bordet var utöver alla fantasier med massa småplock som pytte-dammsugare, marmeladkonfekt, chokladmousse, julkola mm mm 

 
Jag och tre damer till tog taxi til Högdalen där vi skingrades. En bodde där, jag hämtade min bil som stod utanför hennes hus (vilket vi skrattade gott åt) och körde en annan till tåget, den tredje tog en buss hem. Jag kom hem vid fem. En frivillig ringde och ville checka av julkonserten så nu måste bara allt gå perfekt!
 
Höll Janne sällskap medan han åt middag. Han har gett mig en julklapp via Gruopon, jag ska få gå på kinesisk massage mot ryggvärk och trötthet! Ska boka det direkt efter nyår, tror jag! Nu fryser jag som tokig så Janne har tagit kvällsrundan med Bamse för han skällde uppfordrande. Jag ska gå och knyta mig :O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0