Kärlek och sexualitet del 1

Vaknade när Janne gick upp halv fem på landet imorse, sov inget mer sen. Min klocka ringde halv sex, jag ställde om den på sex men gick upp efter fem minuter, inte blir man piggare av den där halvtimmen. Fixade frukost, bäddade, diskade, plockade ihop grejorna, gick ut med Bamse i den krispiga luften. Bara fyra minusgrader och inga ugglor på ängen. Tur att jag tagit ner en gammal vinterjacka till landet, annars hade jag frusit ihjäl, hade bara collegetröja med mig ner. Var tog den utlovade sommarvärmen vägen???

                                        

Det tog en dryg timme att komma till "stan", lämnade Bamse på dagis strax efter åtta och åkte hem för att byta kläder och sminka mig. Men jag ruttnade på mitt snörvlande och ringde VC i hopp om att få en tidig akutläkartid. Det fick jag inte utan blev rekommenderad att komma upp på akuttiden kvart i tio. Jag bestämde mig för att chansa iallafall, för nu är det bara två veckor till jag åker och bihålorna är igensatta. Fy 17 för att flyga så! Jag var på VC tjugo över nio för att få en av de första nummerlapparna, men det var redan kö före mig. Kvart i tio, som de sagt i luren, kom de så ut med nummerlapparna och det vart ju huggsexa för efter mig hade det nog kommit ett tjugotal personer till. Jag slängde mig fram men minst två som kommit efter mig fick tag i nummerlappar före mig. Vilket idiotsystem! Varför kan inte lapparna sitta där för det lär ju inte komma färre folk bara för att de släpper lapparna kvart i, det blir ju bara galet! Min husläkare hade redan fått två personer inbokade på sig så jag tog en annan som hade tid redan klockan 10.00. Han kollade temp, näsa och svalg, sen skickade han mig att ta snabbsänka på lab, sen fick jag hostmedicin och penicillin. Jag hade bara 36.8 i temp trots att jag gått upp till centrum och sänkan var bra, men när jag sa att jag hade ont i ansiktet och det drog mot öronen så trodde han att penicillin skulle hjälpa. In på apoteket, slängde i mig två penicillintabletter och så iväg.

                     

Kom en timme och en kvart sen till tvådagars-konferensen "Kärlek och sexualitet" i Immanuelskyrkan. Gled in längst bak. Det var inte alls så mycket folk som jag förväntat mig. Programmet jag fått var omstuvat och det var spännande föreläsningar. Sexologen Malena Ivarsson var min favorit för dagen men Thomas Kazen var oxå riktigt bra. Han hade varit mycket bättre om han inte haft så mycket text att läsa på vita duken, det tog fokus från det han sa och det han sa var spännande. Vi hade (tack och lov) inga workshops som utlovats men däremot en halvtimmes samtal i mindre grupper på eftermiddagen. Av nån anledning hamnade jag i en grupp med bara föreläsare, de båda ovanstående plus en till samt biskop Bengt Wadensjö. Jag försökte bryta in i "gubbarnas diskussion" men det var inte så lätt, en gång gav jag mig inte men professor Sten fortsatte prata och prata samtidigt som jag gjorde det så det slutade med att jag och Malena hade en egen diskussion. Lite typiskt när vi ändå pratat om kvinnans underordnade ställning. Jaja, sen avslutades dagen med personliga reflexioner och läsning ur Höga Visan med Olof Buckard.

Janne hade lagat mat när jag kom hem klockan sju. Jag dukade av och duschade varmt. Nu är han ute med hunden och kvällen blir tidig. Jag är så trött att jag hade svårt att hålla ögonen öppna när jag körde hem imorse, likaså under föreläsningen efter lunch... nu ska det bli skönt att sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0