Kinaterapi

Imorse kikade han på mig när jag klev upp...
 
Fightande skator på morgonpromenaden
 
Idag har varit en konstig dag. Det började med att en konfident ringde på min privata mobil när jag var på väg till dagis med Bamse, antar att hon hittat mig på Eniro eller nåt. Sen ringde min arbetsmobil så många gånger från samma nummer att jag slog upp det på Eniro och ringde upp. Det var Omsorgfamiljen som vill ha ett evenemang tillsammans med oss. De vill bjuda in en föreläsare i mars och behöver större lokal, så jag kontaktade folk på jobbet om det. Det är ytterst få som har mobilnumret och jag vet inte hur jag ska få in telefonsvararen på det. På mitt fasta nummer går telefonsvararen igång som säger att jag är tillbaka den 18 feb. Sen ringde det i omgångar i alla telefoner så jag hann bara äta två bananer innan det var dax att åka för att inkassera min julklapp från Janne - Kinaterapi.
 
 
Jag parkerade bilen i Högdalen och tog T-banan till Gullmars. Den timmas sköna massage jag förväntat mig blev lite annorlunda. Det var inte det där mjuka välbehagliga knådandet jag är van vid från klassisk massage, inte heller det intensiva masserandet vid idrottsmassage, det var långt ifrån den ajurvediska massagen med sitt tänjande och sträckande och det liknade definitivt inte taktil massage. Den här massagen var ganska... kantig... jag antar att den var med medicinsk än melodisk... eller hur jag ska uttrycka det. Dessutom var jag snabb att nappa på erbjudandet om akupunktur för 100 kronor extra. Så efter att han blivit masserad över hela kroppen, från skalpen till fötterna utom brösten, daskad under fotsulorna och klöst i hårbotten så fick jag 13 nålar instuckna i kroppen. 8 runt naveln, en i vardera knät, en i vardera foten och en rätt in i högerarmen och den träffade nån nerv så långfingret ryckte nästan hela halvtimmen som jag låg där och försökte slappna av med en värmelampa över magen.
 
Nålarna går in ca 5 cm i kroppen... och det känns inte!
 
Det hela var en ganska skum upplevelse. Ännu skummare att "doktorn" inte kunde nån svenska alls så tjejen i receptionen fick tolka allt. När jag skulle vända mig från mage till rygg så klappade "doktorn" mig på huvudet och gjorde en rörelse med båda händerna så jag förstod att jag skulle vända mig. Nå av nån outgrundlig anledning så blev jag övertalad att köpa ett paket på 10 gånger. Jag får dela ut dessa tillfällen till vem som helst i familjen, men det var ju ingen "skön" upplevelse så jag vet inte det ... Vad "doktorn" sa är att min kropp är i stor obalans vilket orsakar stor trötthet, pulsen är oregelbunden i styrka och jag lider av stress. Rätt allmängiltigt kanske? Men jag är desperat! Sköldkörtelproverna som jag fick svar på igår var rätt bra, nedgången har vänt uppåt ... så varför är jag då så trött? Antagligen för jag har dragit på detta sen i senhöstas och det mattar ut kroppen och det tar tid att återhämta. Nu har jag stort förtroende för kinesisk hälsovård, men när jag gick därifrån några tusen fattigare funderade jag på om dessa är seriösa eller kvacksalvare. Det kommer jag få veta under våren, antar jag. Minst 4-5 gånger ska jag gå dit de närmaste veckorna och få massage och akupunktur, sen räcker det med bara massage... eller om jag vill prova på koppning. Vad fasiken är det jag köpt egentligen? Det var tillräckligt vansinnigt för att jag skulle bli attraherad iaf. Nu är det bara att tuta och köra så jag får nån valuta för pengarna. Och hoppas att de finns kvar nästa vecka ... Med denna inställning kan det väl bara bli positivt, eller?
 
Hämtade Bamse och väl hemma värmde jag på rester från igår. Jens kom förbi så vi åt upp resten av ostkakan som oxå var kvar från igår. Sen har jag suttit vid TVn och tittat på Turtle-man på Animal Planet och nån rymning på Discovery Channel. Kollade en kort stund på Aktuellt oxå och funderar över vargjakten. Tänk så många perspektiv det finns på allt.
 
 
Bamse har varit ute, Janne och jag har pratat framtid i telefon (han är på landet) nu ska jag nanna, det gör redan alla djuren i huset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0