Tisdag och onsdag med klös!

Sov urilla igår natt. Har haft några jobbiga mardrömmar på sistone.
 
I en fanns inte Bamse längre och jag satte ifrån mig Ragnar på ett inhägnat område... och en stund senare var han borta, jag letade som galen men han var helt borta. Jag vaknade med tårar i ögonen... mina pojkar! Och vad glad jag var att det bara var en dröm, en ovanligt verklig dröm.
 
                                  
 
Några nätter senare drömde jag att Janne lämnat mig och jag mådde illa när jag vaknade. Jag förstod inte hans ilska, hans hat... och det var så skönt att upptäcka att även detta var en ovanligt verklig dröm. Igårnatt vaknade jag av samma känsla, men jag minns ingen dröm..
 
Igår kom jag lätt ur sängen eftersom jag knappt sovit, bara varit illa till mods. Mässa och möten på jobbet. Företagshälsan var där och presenterade hur personalen mådde statistiskt vilket var intressant. Man får ju verkligen ett riktvärde där... tror jag. Hade hand om lunchmusiken och sopplunchen, vår diakonpraktikant fick ta hand om högläsningen under lunchmusiken under min handledning. Det är verkligen kul att ha praktikanter på jobbet, de livar upp!
 
Handledaren håller till på vackra Riddarholmen!
 
Sen åkte jag på handledning. Det har jag inte haft sen jag blev sjukskriven 2008, och inte behövt det eftersom jag gick kvar i terapin till mars förra året, men nu vill jag verkligen ha det. Kom jättebra överens med handledaren och vi bokade två gånger till på prov, sen blir det mer på riktigt.
 
Tillbaka till jobbet bara för att hämta bilen, sen åkte jag och hämtade Bamse, gick ut en kortis med honom, åt middag med Janne och så stack vi iväg till Scaniarinken på hockey!
 
 
De lottar ut överblivna biljetter på hans jobb och han brukar inte skriva upp sig. Nu gjorde han det och vann. Det var jättekul. Jag missade delar av matchen för jag var så himla fascinerad av Södertäljes hejarklack, vilket ös, vilken känsla. De måste vara hesa idag, vilket o-liv de förde! Minns inte att det var sånt drag i Globen när vi gick mer regelbundet på match där för flera år sen...
 
               
Är det Jihde?
 
ÄSS - äss - kå, ÄSS - äss - kå dånade i arenan .... och DIFs målvakt i skottgluggen ;O)
 
SSK vann efter 5 minuters förlängning samt straffar med 5-3. Janne tog Bamsenaden då vi kom hem efter 22.00.
 
Idag var det desto svårare att komma upp. Men jag är klart bättre, vilket är skönt! Jag hade mottagningen på morgonen och tog emot fyra personer, ovanligt tunga ärenden. Hoppade över föreläsningen om diakonala utmaningar och svenska kyrkan i utlandet som jag tänkt gå på och jobbade administrativt. Listan blir kortare för var dag. Nu är caféprogrammet klart för hela våren, telefonsamtal står ju ständigt på listan, intyg är skrivna och fondblanketter inskickade. På em visade jag oxå för vår praktikant hur man tovar, hon ska vara pysselvärd på StillaQ och då måste hon ju veta hur man gör. Vi tovade varsin figur:
 
 
Jobbade till kvart över fem, då skyndade jag mig att hämta Bamse, sen fixade jag middan på Donken. Janne och Jens mekar och Bekki sover borta så... ja... McFeast är gott ibland.
 
Nu ska jag göra nåt annat en stund. Virka kanske. Lägga mig tidigt, tror jag...

Nästan ledig måndag!

Börjar få kläm på hur jag fungerar just nu... men jag är klart på bättringsvägen redan. Morgnarna är värst, de ska bara plågas igenom... men sen får jag upp styrfart för att till kvällen vara riktigt alert innan jag snabbt somnar när jag kommit i säng. 
 
Segade mig upp imorse. Tog ut Bamse i skogen eftersom jag var sen och skyndade till bilen. Var på dagis prick nio. Åkte hem och gjorde frukost åt mig och de andra djuren. Esmeralda fick bada, Ragnar var inte intresserad av att komma ut och sällskapa...
 

Skuggan av årets första mygga?
 
Esmeralda piggnade till av badet och gick bärsärk...
 
Jag åkte iväg till Lekolar och köpte askar, effektliner, pärlor, band och paljetter till StillaQ. De hade inga "glasögon" så jag for vidare till Panduro där de hade svarta plastögon i rätt storlek till min tovade katt och hund.
 
 
Sist åkte jag till Hornbach och köpte två tavelramar, en till jobbet och en hem, en ställning till min senaste ikon in vardande samt fiskar.
 
Två Octocillus
 
Två grå ancistrus
 
Hem och väcka Janne efter nattpasset, han skulle iväg med en kompis och köpa bil. Själv roade jag mig med Ragnar och att vänja in fiskarna i akvariet mm nån timme framåt.
 
 
Strax före jag skulle åka till skolan kom Jens förbi. Han hade köpte födelsedagspresent till mig plus fått med sig Biker Bibeln från Motormässan och den tyckte han jag skulle ha. Den tar jag med mig till jobbet så jag kan läsa i lugna stunder som förhoppningsvis kommer att inträffa :)
 
 
Klockan fyra var jag på Campus Erstas bibliotek och letade kursböcker, halv fem var det kursstart i "Fornnordisk och keltisk religion!" Den verkar bli hur spännande som helst!!!
 
Lånade böcker utan glasögon så jag fick lubba upp två minuter före kursstart och byta "Forntida religioner" till "Fornskandinavisk religion" med samma författare... tokigt det kan bli...
 
Den första som kom in i lektionssalen var Thage G Peterson! Vi blev lika överraskade bägge två, det är över ett år sen vi sågs. Han hade oxå tagit lite studieledigt men den här kursen verkar ju så spännande, det tyckte han oxå. Han är väldigt ödmjuk och rar och vi satt och pratade hela långrasten om utsatthet, studier och annat. Han bjöd in mig till sin prästvigning i nästa liv och jag lovade komma :O) När jag inte hade kontanter (15kr) med mig till artiklarna som ingick i kursen kom han och tryckte en femma och en tia i handen på mig. Jag tycker fortfarande att det är så märkvärdigt att en man av den digniteten inte bara kommer ihåg mig, utan kommer ihåg vad jag heter och var jag jobbar!
 
Åkte hem och gjorde varma mackor till sen middag. Janne följde med ut med Bamse. Nu sover hela huset utom jag... men det ska jag råda bot på nu!
 
                   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~SOV GOTT~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Party party

Jag trodde inte jag skulle klara hela dagen. Var nära att svimma flera gånger tidig em, men sen blev jag snabbt bättre. Skumt!
 
Min galet söta hund snusar med två av sina råttor, en brun och en vit bakom ryggen
 
Ragnar fick vindruvor till frukost. Mums!
 
Fiskarna fick oxå frukost förstås
 
Gick upp strax före nio, duschade, gjorde varma mackor till frukost och gick ut med Bamse en timme.


En god gammal pinne blev dagens fynd
 
Sen åkte jag till jobbet och satte jag igång med att hacka morötter i ett par timmar. Dessa skulle användas i en rotfruktssallad vi skulle ha till festen för våra ideella medarbetare. Det var efter detta dryga arbete som det snurrade ordentligt i huvudet...
 
 
Sen övergick jag till att duka, det snurrade ff men när detta jobb var över och jag satt ner en stund så gick det faktiskt över. Jag hade tänkt att åka hem efter att ha vilat lite, men jag är så glad att jag kunde vara kvar, det blev en jättelyckad fest!
 

 
Det blev inga bilder på den varmrökta laxen och rotfuktssalladen, inte heller på chokladmoussetårtan för jag var fullt upptagen med att vara bordsvärd till sju frivilliga som satt sig vid mitt bord. Maten var över förväntan god och vi hade bluegrassuppträdande plus alla intressanta samtal som utspinner sig när människor möts, alla ideellt arbetande men med olika saker. Tyvärr missade jag föredraget av biskop emeritius Caroline Krook och minglet där "vår" clown såg till att stämningen var hög, men man kan inte vara med på allt. Jag lärde mig jättemycket om att laga festmiddag för många, för vi räknade med ca 80 pers och det var nog 70 som åt.
 
Bild från caféet
 
Sen hjälpte vi som jobbat i köket oxå till med att diska och få undan. Kom hem halv 8. Bamse var överlycklig. Janne ringde när jag var på hemväg och berättade att Bamse grinat när Janne gick till nattpasset. Bamse brukar inte göra det, men nu har jag lämnat honom i köket både igår (nöjesdag med Monica ) och idag (jobbet) eftersom Janne sovit efter sina nattpass, och Janne har ju oxå fått lämna honom ensam eftersom han åkt till jobbet innan jag kommit hem. Det har inte varit långa stunder men hur ska man kunna berätta det för en hund?
 
Jag har ont i hela kroppen men är inte lika trött som imorse. Tror jag sätter mig vid TVn en halvtimme och kopplar av innan kvällspromenaden... eller så sitter jag kvar här och surfar lite :)
 

Heldag i nöjespalatset!

Låg kvar i sängen till klockan 10.00, sen gick jag upp och gjorde frukost. Bamse kom släntrande efter en stund och vi gick ut en långpromenad på dryga timmen. Strax efter 12.00 hämtade jag upp Monica i Älvsjö för en eftermiddag i Heron City. Först gick vi och köpte biljetter till bion!
 
 
Sen spöade jag Monica i bowling!
 
 
Sen gick vi in en fotoautomat och fick ut en underlig bild...
 

Sen fikade vi på Amazon!
 
 
Så gick vi på bio och skrattade hejdlöst. En så rolig och bra film har jag inte sett på länge!
 
 
Till sist gick vi på Pizza Hut och åt med Bekki!
 
 
Givetvis störde vi henne på jobbet både före och efter maten!
 

 
Klockan hann bli över sju innan jag lämnat Monica i Älvsjö och kommit hem. Bamse var överlycklig. Han har kamperat ihop med Janne hela em men fått varit ensam en stund efter Janne åkt till nattpasset och jag kom hem.
 
Obeskrivligt trött men helnöjd efter en superkul dag. Nu ska jag strax ut med Bamse för imorgon blir det en intensiv dag på jobbet, då är det fest!

Inget Lekolar!

Hela dagen har jag varit inställd på att åka och handla småprylar, men det vart inget! För jag är en slarver och kan inte kolla upp öppettider!
 
 
Det var kallt imorse. Under -20 grader har det varit och ff kl 9.00 låg graderna på strax över...
 
 
Jag började arbetsdagen med ett möte om mn arbetstidsförkortning. Hon menade på att jag kanske först och främst ska gå ner till 40 timmar i veckan... och det vore väl smart. Sen behvöer jag lära mig att inte boka in kvällsbesök om jag börjar tidigt... oxå det smart... Jag är nog inte så smart som jag tror.
 
Rörigt på bordet.. rörigt i huvet?
 
Efter det gick jag igenom hela min lista över sånt som behöver åtgärdas snabbt. Jag hann nästan allt innan jag gick på lunch med Lotta som varit och zonterapiat väldigt i närheten. Det blev sushi idag oxå. Det blev sushi igår  när jag lunchade med nya Hagsätraprästen oxå, men det kan man äta ofta :)
 

 
Sen fortsatte jag med alla småsaker, blev hämtad till 2-fikat av en arbetskamrat, sen åkte jag över till Hagsätra för att lämna handaffischer, en tavla som ska upp på rummet mm...
 
 
...sen kom jag på att Lekolar stängde kl två... och klockan var nu tre... Jag sjönk ner i en stol hos mina två kollegor och det blev istället bra snack om Hagsätra, barn- och ungdom, café mm mm. Gick därifrån kvart i fem, gick upp med en affisch till VC, åkte och hämtade Bamse och affischerade på hemvägen.
 
Janne var hemma och hungrig när jag kom hem. Det blev grekiska kolgrillen i Älvsjö.
 
 
Jag åkte i baksätet för jag orkade inte krångla bort Bamses bälte på passagerarsidan och i baksätet fick jag en aha-upplevelse. Likväl som alla mina tatueringar är djur eller delar av djur (fjädrarna på armen), likväl som mina första tovade alster är djur... husdjur har jag alltid haft och jag har alltså även bil-djur insåg jag.

 
Ödlan har nog funnits där sen jag köpte bilen. Den hittade jag på Värmdö och den luktade gott då, nu luktar den ingenting, den är bara söt.
 
No worry... hundbajspåsen innehåller hundgodis!
 
Gorillan har oxå varit med länge. Det är väl 7-8 år sen jag var gorilla-fadder ett par år och då fick man en "kompis". Min "kompis" har trivts på instrumentbrädan och skickar stygn av dåligt samvete mellan varven att jag avsa mig fadderskapet...
 
 
Kossan har hängt med ett år i vår tror jag. Hon är inte min, hon hör till Sandra, men hon blev kvar efter deras Lisebergsresa och jag tror hon trivs bra därbak i bilen.
 
Janne har sovit en stund, han jobbar natt. Jag har virkat en stund och väckt min make vid 21.00. Sen har jag varit ute med Bamse och haft besök av Jens och Sandra en stund.
 
Jag är trött. Gissa vad jag ska göra nu?!?!?

Alla behöver en morot (eller kul potatis)

Jag kom iväg till jobbet idag oxå. Efter en mail-koll gav sig några av oss iväg för att handla till festen på söndag. Då har vi brak-fest för alla som jobbat ideellt under året, även de som anmält sig som intresserade men ännu inte fått nåt uppdrag. Jag tycker det är urtrist att handla, men i rätt sällskap kan det vara riktigt kul. Idag blev jag skjutsad på vagnen "eftersom jag ser lite sliten ut" och det var ju barnsligt roligt! Det blev två fulla vagnar, men nu finns det allt från snacks via förrätt och varmrätt till efterätt. Jag tror det blir toppen!
 
     
 
Det tog nästan tre timmar att åka till affären, handla och sen packa ur bilen. Jag fortsatte till Hagsätra och hade intro för nya Hagsätra-prästen. Det kan bli ett jätteroligt samarbete! Vi tänker lika och han har inte fastnat i alla strukturer än så ... jag blev så inspirerad att jag hängde upp gardinerna! Arbetsrummet målades om förra vintern och sen skulle det hända så mycket. Jag fick ny taklampa och nytt skrivbord, jag var och köpte besöksfåtöljer på Ikea och släpade upp dem... sen tog det stopp. De gamla gardinerna har hamnat lite här och där: bakom fåtöljen, upp på hyllan, i fåtöljen, bakom skrivbordet... sen igår tog jag dem av gardinstången och tvättade dem tillsammans med gardinen som hänger för dörrglaset. Eftersom rummet målades vitt så "försvinner" de vita gardinerna med svagfärgade pluppar och vi har diskuterat nåt mustigt med färg, men jag vet inte om jag får brassa på hursomhelst (vi har ju ett skönhetsråd) så allt gick i stå. Nu börjar det hända saker och inspirationen räckte till att tvätta gardinerna igår, hänga upp dem idag och konspirera med vaktis huruvida vi vågar hänga upp två privata tavlor jag har ... Mm, nu är jag äventyrlig minsann 
 
 
Jag tog ut min friskvårdstimme på em. Det blev zonterapi hemma hos Lotta idag. Det är så skönt och sen jag började gå regelbundet en gång i veckan så har jag inte känt av nån infektion, har inte ens hostat! Så snart kylan lämnar oss och jag gjort en zon-serie på ca 10 gånger blir det dax för stavgång!
 
                                      
 
Hem och hämta Bamse och ett paket från Åddebo Ull. Det är till StillaQ men jag var så nyfiken att jag tog in det och öppnade det. Har beställt två mixpåsar innehållande 10 färger. Det ska bli kul att tova ihop nåt hjärta och nån blomma som mall, kanske tar jag med hunden och katten oxå för inspirationens skull.
 
 
Gjorde varma mackor idag oxå och nu har jag suttit här en stund. Spanat in Himalayas och hittade Arcticas!!! Hon har faktiskt Himalayakullar ibland och jag är SÅÅÅÅ sugen! Både med och utan crest. Crest är en virvel mitt i pannan, som en liten krona ungefär. Bilderna är från Arcticas hemsida! 
                                                            
 
Det blir nog virknålen och TVn idag oxå. Har fastnat för TurtleMan på AnimalPlanet och hans "liiiive action". Tandlös vildmarksman nånstans i USA och i min ålder ... M-m, det skulle kunna bli en god kompis!
 
Nej, nu lämnar jag datorn för ikväll. Kram på er <3

Ping pong

Ja lite så känns det. Jag gillar orden "Ping... pong"... "Pingngngng - pongngngng"... "pingpong". Jag fick benen över sängkanten efter att ha snoozat två gånger. Att snooza är inte likt mig, men nu förstår jag morgontrötta människor så mycket bättre. Tur att den där snoozen finns. Nu hade jag förberett mig genom att duscha igårkväll och lagt fram kläder så det var bara att gå upp och snabbt slå igång kaffehurran. 
 
 
 
Var på jobbet före nio vilket förvånade mig stort. Gjorde andakt till eftermiddagen och skickade ett stort antal mail hit och dit. Hittade pepparrotskött hos "polacken" till lunch vilket väckte barndomsminnen från mormor.... måste leta reda på receptet och göra det nån gång. Sen var det café. Vi hade gemeskap idag och det blev många goda samtal. Bland annat kom en ung kille med sin spännande historia. Det är så kul när nya människor hittar till oss. För en tid sen provade jag pingisbordet med "sådär"-resultat. Har ju inte spelat pingis sen mellanstadiet när vi körde rundpingis på rasterna. Idag blev jag uppsläpad och spöad av en herre 80+... jag ska nog se till att få revanch innan våren är slut! Det var jättekul och fick mig att glömma värken i kroppen. Tröttheten är så påtaglig att det gör ont i varenda muskel, men rörelsen och bollfokus vid pingisbordet är nog bra. Jag har ju inte värk egentligen utan det är tröttheten som tar sig värksamma uttryck, så att säga. Svårt att förklara. Blev kvar till fem, sprang över torget och köpte råvaror till varma mackor (det är ju bara jag hemma på kvällarna denna vecka), hämtade Bamse och försökte balansera matkasse, handväska, datorväska och hundkoppel... det gick.
 
 
Nu har jag avslutat mina varma mackor och suttit här en stund. Nu ska jag virka lite vid TV-n och lägga mig tidigt... Tre arbetsdagar kvar denna vecka. Har planerat in zonterapi och bio. Ska försöka låtsas som att livet är som vanligt, det kommer blir bra igen med litet tålamod!

Hemmadag...

... det bara gick inte att få fötterna över sängkanten imorse. Jag dividerade med mig själv, vickade på tårna, ställde om klockan, dividerade mer och började sen gråta. Rullade över till Jannes sida och fick en stor kram. Sen skickade jag sms till jobbet och hunddagis att vi stannade hemma. Klockan var kvart över tio när Janne och Bamse gick upp och ut. Jag pallrade mig upp en stund senare. Ragnar badade i sitt badkar i köket medan vi andra åt frukost. Janne jobbar sent och kommer hem vid midnatt så han får vara trött... men jag?

 
Jaja, det är som det är. Har inte gjort något idag. Har avregistrerat mig från gynekologisk cellprovtagning, det känns skönt! Ringt Erstas endokrinologmottagning i hopp om att få hjälp med sköldkörteln men fick veta att det gick snabbare att komma dit med remiss från husläkare. Ringde VC och fick en tid hos min husläkares vikarie nästa fredag. Bara att försöka hänga i ett tag till. Jag lurar nog mig själv om jag tror att någon ska uträtta nåt underverk, jag antar att detta nya skov är det bara att plåga sig igenom. Det känns som jag faller, fattar inte hur jag ska orka. Men det är ju inte i närheten av vad jag gick igenom 2008-2009 med sköldkörteln mm... men skräcken sitter i. En sån resa klarar jag inte igen!
 
Surfat lite på datorn, legat i soffan och tittat när Janne gjorde rent akvariet, gjort enklas tänkbarra lunchmiddag, men två halvlånga och en kort promenad tog jag med Bamse iaf. Ikväll har jag suttit och virkat framför TV:n.
 
Bamse har hjälpt till...

Tidsfråga...

...innan jag måste ge upp, eller kan det bli bättre snabbt? 
 
Idag har vi varit på kontraktsdag. Bra och intressant på alla sätt. Men jag småfryser och kan helt plötsligt vakna till av ingenting bara för att upptäcka att livet omkring mig pågått en stund utan mig. Som att sova vaken. Ska kanske kontakta doktorn iaf, jag måste åtminstone få en ny remiss till provtagning om 3-4 veckor men det måste jag nog tala om för min läkares vikarie, hur ska hon annars veta? Men det är svårt att "ge upp" och stanna hemma...  Men jag vill ju inte heller hamna i den situationen att jag måste ta nödutgången och bli sjukskriven en längre tid!
 
 
Nåväl, kyrkan vi var i idag har en kollektomat! Jag har nämt detta påfund nån gång tidigare och jag tycker det är helt rätt i tiden. Jag har i princip aldrig kontanter på mig. Snart ska man oxå kunna bestämma vart man vill att de egna kollektmedlen ska gå... i kollektomaten alltså!
 
Den här prydnaden blev jag mycket förtjust i!

Efter kontraktsdagen åkte jag till Gullvi´s för att köpa mer gult garn till nya bebbans filt, men fick veta att hon bara hade hyreskontraktet kvar till sommaren så hon ville helst inte beställa hem mer. Efter 27 år vill hyresvärden renovera och sen har hon inte råd att ha det kvar. Dystert! Åkte till Kerstin´s i Huddingen men där fanns inget, däremot ipå Ljungquists i Farsta. Det blir nog den garnaffärer jag kommer välja efter sommaren. 
 
Sen hämta Bamse, svänga förbi Lidl och köpa mjölk.. och glass vilket blev middagen idag. Satt med Ragnar och Bamse framför TV-n nån timme, sen fick Ragnar gå i voljären och Bamse la sig vid dörren. Halvsovit med virknålen i handen. Tvingade mig ut med Bamse alldeles försen och ligger nu i sängen med datorn. Janne vill att jag håller mig hemma ett par dagar och det kanske är klokt ändå. Hellre vara hemma nån vecka nu än mycket längre sen. Jag kommer bli bra så fort nya medicindosen börjar verka! Vi får se hur jag gör imorgon...

Jobb-söndag

Gick upp vid 10 imorse. Janne tog ut Bamse så jag duschade och fixade frukost. Sen blev det till att packa, skrapa bilarna och så for vi hem. Vi kom hem halv 1 så jag hann packa in och byta om innan det var dax att fara upp till kapellet kl 13.00. Gudstjänst kl 15.00 med mottagande av vår nya präst samt middag - gulasch och ananaspaj till efterrätt.
 
           
 
Kom hem halv sju och somnade nästan framför TV-n. Janne har tagit alla Bamsenader idag och han ska ta den sista oxå. Jag går och lägger mig! Sköldkörtelvärdena är inte ok och jag har svårt att förstå hur jag ska orka. Jag är både ledsen och glad över att proverna visade det. Glad för att jag förstår varför jag är så onormalt trött, ledsen över att 2,5 års väl inställd Levaxin nu inte längre funkar. 25 mikrogram extra i veckan... Måtte det vända snart!

Freak!

Har ägnat dagen åt tre saker!
 
1. Tova:
Fixa till Bamse-försöket och tova en katt!
 
2. Gå vackra vinterpromenader:
 
3. Knyppla metallspets:
 
Nu blir det lite virkning och "Stjärnorna på slottet"!

Lite lugn och ro...

Janne och jag letade resor en stund på fm, sen åkte han till jobbet. Jag ägnade resten av fm åt att skriva av mig... sen gick jag ut en sväng med Bamse. Han hade ingen jättelust att gå länge så vi vände tillbaka efter 3/4-delar av den promenad vi brukar ta. Jag såg honom skaka för första gången idag, antagligen är det väldigt kallt om tassarna!  Graderna har pendlat mellan -10 till -15.
 
 
Både Bamse och Ragnar har varit väldigt lugna idag. Ragnar har suttit i sin bur mitt på golvet och kunnat se både ut och in vad jag och Bamse haft för oss. Bamse har mest sovit och jag har knypplat efter bloggskrivandet imorse.

 
Nu är jag klar med fyra av kursens sex metallspetsar. Ska spola på pinnar till den femte spetsen imorgon tänkte jag... eller tova en ny vovve... eller ligga i sängen/ soffan och pilla naveln...
 

Shitty thursday!

Nu är det ganska illa. Funderar på det där med egna val och eget ansvar. Jag har bett om att få gå ner i tid och nu fått ett nytt schema som jag inte ens hunnit titta på. Just det! Inte hunnit. Blir det så att det är lättare att jobba lika mycket fast på kortare tid än att faktiskt jobba den tid som man gått ner till? Isåfall är det bättre att ögonblickligen gå upp i tid igen och få lön för mödan plus slippa stressen att man ändå inte hinner träna och laga hälsosam mat vilket jag tänkt ägna dessa fem bonustimmar i veckan till.
 
         
 
Igår gjorde jag som i förrgår dvs låg kvar i sängen till strax före 8.00! Duschade, gick ut med Bamse och körde honom till dagis, sen åkte jag hem och frukosterade, gav de andra djuren mat och packade innan jag åkte till jobbet. Jag var redan på morgonen så uppstressad över alla detaljer som borde vara gjorda typ igår så jag åkte ifrån den bärbara datorn.. som jag inte vill ha. Skulle jag jobba med den heldag hade det varit värt åka hem och hämta den, men nu hade jag ca 1,5 timme som jag hade tänkt stämma av det nya schemat, läsa och skicka några viktiga mail, ett par viktiga telefonsamtal, diskutera annons och caféprogram. Istället blev det att ta hjälp av Datanisse för att få in möjligheten att läsa mail från en arbetskompis dator och sen var tiden ute. Möte... som tog längre tid än jag blivit förespeglad och som jag omöjligt kunde förberett eftersom jag inte hade en aning om vad det handlade om. Nu har jag fantastiska arbetskamrater så jag tycker vi rodde det hela i land, men nej... det får inte gå till så här! Fortsatte med sånt jag måste till kl 12.30 då jag sprang ut och snurrade på P-skivan, köpte sushi och fixade ett enerverande problem på banken. Tryckte i mig sushin och sen började det snurra i huvudet. Det finns ett syndrom som kallas mashed-potato-brain och som jag led av under min sjukskrivning. Det är ett stress-syndrom där hjärnan fungerar trögt och det känns verkligen som man har potatismos i huvudet. Jag gjorde klart det mest nödvändiga, sen åkte jag på friskvård - idag zonterapi vilket var underbart! Jag fick sitta i en massagestol samtidigt som terapin och sen fick jag fotmassage som avslutning - sen var det bara att stressa hem, hämta hunden, gå ut med honom, slänga i mig rester från i går och åkte tillbaka till jobbet - 30 minuter blankt. Jag hade ombedd att ta syföreningen vilket lät kul när jag tackade ja, det var jättetrevligt att vara där och jag mådde bättre efter zonterapin, men hur klokt är det att tacka ja till annat när man ska gå ner i tid? Och vems är ansvaret? De som erbjuder extrauppgifter eller är det jag som ska tacka nej rakt av? Jag misstänker det sistnämnda. På syföreningen tog jag ett ärende och efter andakten som jag höll i åkte jag hem. Jens ringde och jag lovade göra pannkakssmet till honom så skulle han steka pannkakor så han fick matlåda till idag, sen packade jag ut packning, Ragnar och Bamse i bilen och åkte till landet. I bilen ringde jag ett jobbsamtal på en dryg halvtimme.... Det här är inte bra!
 
När jag kom ner hade Janne maten klar. Klockan var nio. Han tog ut Bamse och vi varvade ner genom att prata semestrar. 
 
Sov till 10.00 imorse, Janne gick ut med Bamse medan jag fixade frukost. Sen ringde jag VC och frågade om mina sköldkörtelprover som jag tog i början av januari, bara en månad försent. Tyckte det var konstigt att inte min läkare ringt/skrivit brev, det gör han alltid snabbt. Men han var sjukskriven... och proverna som skulle tagits i början av december och som jag borde haft svar på nån dag senare...  var inte så bra, värdena har dalat och jag sa direkt att jag ökar dosen nu. Det borde ha gjorts i början av december! Ssk ville rådgöra med vikarierande läkare, men jag tänker inte riskera att hamna i det jag varit i igen. Sjunker värdena ökar jag dosen, punkt slut! Jag har spenderat för många år av mitt liv i avvaktan på att sköldkörteln ska fixa sig själv. Jag förstår inte ens varför jag har den kvar! Två kvinnor jag pratat med som tagit bort den äter halva dosen Levaxin mot vad jag gör... Menar läkarna att min kan piggna till eller vad? 
 
Jag tror att jag närmar mig en punkt i livet där jag verkligen på djupet inser att mitt liv är mitt och det är jag som har ansvar för det. Min kropp fungerar inte till 100% och saker som händer både i mitt privatliv, men i nuläget framförallt på jobbet, gör att jag måste ta ställning. Jag måste våga ifrågasätta och jag måste säga nej. Jag är dum som tror att jag blir mer omtyckt om jag gör mer än jag ska, eller tror jag att jag gör nån form av karriär när jag sliter ut mig? Det finns inte en käft som vare sig ser det eller bryr sig om det. Hur många nära vänner har jag? Inte en handfull ens en gång! Hur ofta har jag med mina kompisar att göra? Nästan aldrig! Hur ofta träffar jag barn och barnbarn? På tok för sällan! Mitt liv kan bli långt, jag har bra gener (mormor och farmor blev närmare 100år) ... men som det är nu tvivlar jag på att jag ens når pensionsåldern. Är livet så roligt just nu att det är värt att slita ut sig för att behålla nuvarande status? Knappast! Vems är ansvaret? MITT! Så, antingen avvaktar jag att någon annan tar ansvar eller så är det dax för mig att agera! Vad är livskvalité för mig? Vad gör livet värt att leva?
 
Min son har mms-at två otäcka men fascinerande bilder. Jag tittar på dem om och om igen... de är talande för var i livet jag står...
 
 
 
PS! Sonen jobbar f.n med att skotta tak vilket förklarar bilderna, hoppas jag :)

Trött onsdag!

Gick upp 8.00, tog ut Bamse och körde honom till dagis, sen åkte jag hem och åt frukost och gav de andra djuren mat. Ringde lite, svarade på ett par mail och åkte upp till kapellet. Tog reda på lite fakta och tips kring ett pyssel vi ska ha på StillaQ, nämligen att dekorera askar, och gick sen och lunchade med en kollega innan Caféet.
 
 
Idag fick vi besök av en clown! Hon berättade om clownens historia och kom in på den kristna clownen innan hon visade oss clownens olika ansikten. Till sist sminkade hon sig framför oss och bjöd in oss till clownandakt. Det  var hur bra som helst och det uttrycktes önskemål bland gästerna om att vi skulle anordna clownkurs/clownskola! Varför inte? 
 
 
Efter caféet hade jag besök och halv sju åkte jag hem. Janne hade förberett maten så jag lagade den medan han letade resor till i vår. Sen har vi letat resor, men inte hittat något, och pratat.
 
Nu ska jag ut med Bamse Bus och Janne kryper i koj. Han har sista fm-passet i skiftgången och går upp tidigt..  Och jag bara önskar att jag kunde sova mig pigg!

Tuff tisdag

Sitter och varvar ner medan jag tittar på en krispig bukett tulpaner som Janne köpte hem.
 
 
Det har verkligen gått i ett idag. 20 minuters lunch enda rasten! Mässa och möte på morgonen, sen försökte jag fixa småluckor i administrationen, gudstjänsplanering som efteråt utmynnade i brainstorming kring vårt sjunkande antal verksamheter för vuxna... och där just tovning kom på tapeten eftersom jag visade min vovve för prästen som introducerade mig i tovning. Han hade egna idéer och jag tror att det kanske faktiskt kan bli nåt. Antingen av tovningen eller av mitt "provapå"-koncept där vi har temakvällar i tex frivoliteter, knyppling, virkning, stickning, tovning, broderi mm mm. Eller varför inte båda två? Slängde i mig lunch och fortsatte med andakt till torsdag, förbön till söndag, renskriva caféprogrammet som nu bara har två luckor, besök och sist möte.
 
 
Janne skulle handla men satt i kö från jobbet, så jag sprang in på Konsum och köpte bakpulver. Jens ringde att han var hemma hos oss och han erbjöd sig att hämta Bamse. Han kom till parkeringen utanför jobbet med hunden för att se att jag kom loss efter dagens ymniga snöfall. Det var inga problem, det var mycket snö men den var lätt.
 
Hem och baka sockerkaka med äpplen, Janne kom hem och lagade mat till oss, Jens och Sandra samt två kompisar till dem som oxå dök upp här så det blev fullt runt matbordet. Jättekul! Sen bröt jag upp och åkte till knyppelkursen med min sockerkaka och knyppeldynan.
 
 
Nu har jag varit ute med Bamse och pratat med mamsen i telefonen. Ska försöka varva ner så jag kan sova lite. Läste hela boken om papegojor i går, somnade gott men låg sen vaken flera timmar framåt morgonen. Mycket i huvudet just nu.
 

Att tova en vovve... mm

Janne stack till jobbet före sex imorse. Bamse sov gott så det gjorde jag oxå, gick upp lite före tio och åt frukost innan han kom släntrande. Småfixade lite inför hemfärden, ringde ett par jobb-samtal och kollade mailrubrikerna på jobbmailen, duschade Bamse och satte mig för att prova torrtovning innan jag skulle ge mig av. Jag fastnade i det, kan vi säga. Beskrivningen är tagen ur:
 
                                 
 
Boken är slutsåld på flera ställen men Åddebo ull har den. Där kan man köpa material oxå! Smidigt och dessutom snabb leverans!
 
Först gör man benen. För bästa resultat ska man visst ha bomullsnoddar eller metalltråd/piprensare, då blir hunden stadig och man kan böja benen till önskad ställning.... men jag hade inget sånt så jag bara tovade.


Lös upp ska lämnas i den del av benet som ska fästas i kroppen. Sen tovas kroppen.

Ett hårt innerhuvud tovas först, sen lägger man på extra ull som man kan forma.
 
Nu börjar det roliga! Att forma den hund man vil ha! Smacka på benen.
 
Extra ull för att få fast huvudet!
 
Åh, det här var så skoj! Att fixa proportioner, detaljer och att färglägga!
 
Jag hann inte klart, så jag har en hel del kul kvar att göra! Jag köpte bara tre färger så det blir ingen riktig Bamse, men det var roligare att ha honom som förlaga en någon av hundarna ur boken.
 
 
Halv tre sprang jag ut med Bamse, slängde i mig lunch och packade ut till bilen.
 
Hejdå landet! Miniatyr-Bamse fick åka med gorillan på instrumentpanelen så jag kunde titta lite på den.
 
Halv fem var jag hemma! Packa in grejorna, sätta på en tvätt, laga middag och matlådor till mig och Janne, ut med Bamse och sen iväg på möte med Rågsveds Samhällsförening där vi pratade Valborg och Rågsvedsdagen i maj. Det blev en kort arbetsdag. Men det kändes som mötet var viktigt och även om jag tog kompledigt under dagen så fick det bli så här. Större delen av dagen fick jag ju ägna åt mig själv och mitt.
 
Tvättmaskinen går. Här tvättas kläder och sängklder som ff luktar rök och cigarettrök. Jag visste inte att jag var så känslig för det, men nu när jag kom hem stank hela väskan efter äventyren i Läppe. Nu ska jag strax ta ut Bamse. Bekki sover borta och Janne ringde hem och sa att han fått ta ett extra pass på em pga sjukdom så han kommer hem till midnatt ungefär. Han jobbar 16 timmar på raken och jag ...2...! Så kan det bli ibland!

Easy Sunday

Bara tagit det lugnt hela dagen. Tittat på skidskytte mm och knypplat lite metallspets. Bamse har sovit större delen av dagen... Skönt med en riktig slappardag.
 
 
Over and out!

Reträtt på Tomtebo

Kort om de senaste dagarna. I torsdags hade vi planeringsdag. På em körde Janne mig till Globen för att hämta ut mitt körkort och vid halv fem gav vi oss av mot Tomtebo i Läppe, Vingåker. Först jag och en kollega, men vi fastnade i över en halvtimme i kö innan vi ens kommit till Botkyrka. Sen lossnade det och vi kom äntligen iväg på riktigt. När vi kom ner bar vi in maten och eldade vi i vedspisen och kakelugnarna för att försöka få upp värmen. Snart kom kollegorna och ja, några av oss fick skura kyl och kasta möglig mat, skura köksutrymmen och nerpissade toaletter medan andra av oss lagade mat och så. Synd och skam att ett så charmigt ställe fått förfalla och att ledning/gäster inte ens försökt hålla en någorlunda hygien. En gång, inte alls långt bak i tiden, fungerade stället väldigt väl! Kvällen avslutades i köket, det enda rum vi fått någorlunda värme i, men förberedande bibelstudium med kyrkoherden och meditation som en av diakonkollegorna höll i. Det var o-mysigt att krypa ner i en kall, rå, cigarettrökstinkande säng, men jag somnade så småningom.
 
 
Började dagen med att duscha varmt. Värmen hade kommit fram på småtimmarna och efter att ha tvättat röklukten av sig kändes livet ändå lite behagligare vid frukosten i det uppvärmda köket. Allrummet var fortfarande kallt så vi hade bibelstudium i köket på fm, lunch och sen vinkade vi av kyrkoherden, hade meditation och gick ut en promenad i omgivningarna under tystnad. Efter det la jag mig på rummet och slappnade av. Innan jag gick ner till fikat där vi bröt tystnaden läste jag igenom boken "Ulliga gulliga hundar" som jag kom i torsdags.
 
                                     
 
Efter fikat blev hälften av oss kvar i köket och hade riktigt goda samtal. Vi vilade en halvtimma innan vi hjälptes åt med middagen och efter det hade vi en kanonmysig kväll. Jättegod gryta med fläskfilé, starka korvar, paprika och oliver, sen chokladpudding och efter disken förflyttade vi oss i det nu varma allrummet och ägnade oss åt "Livsträdet", läsk och ostbricka med nötter och chips. "Livsträdet" har jag aldrig gjort förut, var lite tveksam till att börja med men sen var jag öppen. Jag tror alla av oss började med våra rötter och alla berättade öppenhjärtigt. Några av oss berättade mer om molnen på vår himmel och solen i våra liv, allt utifrån vad vi själva ville berätta. Klockan blev över 23.00 innan de sista av oss bröt upp.
 
 
Imorse började jag på samma sätt som igår, med en varm dusch och mycket tvål och schampoo. Frukosten var återigen dukad när jag kom ner. Vi hade summering och sen städade vi. Nästa vecka kommer "våra" präster och de ska ju inte behöva möta samma misär som vi gjorde. Förstärkt fika, sen åkte vi. En av oss skulle vidare söderut, jag åkte vilse på min väg mot Strängnäs och landet ... och resten av oss hoppas jag hittade raka vägen hem.
 
 
Summan av vistelsen för mig blev ännu en snabb inblick i en annan värld, en värld vars människor vi ofta möter i jobbet. Detta är ju en reträttplats för dem, att mötas av än värre kyla och skit är ju deras vardag men för mig endast en irritation. Den stora skillnaden är ju mina trygga arbetskamrater som jag fått dela liv och berättelser med... nu är jag på landet (läs lyx) där jag har värme, mat, en älskad make och underbara husdjur... när "de" lämnar Tombebo väntar droger, kyla, svek och misär. Att vi skulle mötas av detta var inte meningen eftersom vi hyrt stället, men jag är ändå i efterhand tacksam över erfarenheten. Det är sånt här vi växer av, inte att glida runt på en räkmacka.
 
Gubben, hunden, papegojan och jag har suttit och tittat på skidåkning ett par timmar. Nu ska vi laga middag... dvs jag ska diska och guben ska plocka fram räkor, ost och kex... snacka om liv i lyx!

Från friskvård till hälsovård

Började dagen med en rask promis med Bamse och efter att ha kört honom åkte jag till Itrim. Var nära att vända för det fanns inga parkeringar på hela Stureby sjukhems område, men så blev en plats ledig! Det har aldrig varit så fullt i lokalen som idag. Efter genomfört pass åkte jag hemåt. Det blev lite svettigt när jag kom på Rågsvedsrakan och jag såg att poliserna vinkade in bil efter bil, och mitt körkort har ju gått ut! Men de vinkade in bilen före mig och bilen efter mig, jag fick åka förbi! Men när jag kom hem från jobbet idag så låg äääääntligen lappen om att jag kan hämta mitt nya körkort och det måste jag göra imorgon för sen åker vi på reträtt i Läppe och dit vill jag inte åka utan giltigt körkort!
 
Hem och duscha. Kolla jobbmailen och ringa lite medan jag lagade lunch, middag och matlåda till imorgon - ris, spenat med bacon och kokt ägg. Äta lunch och iväg för att affischera nästa café innan terminens första café.
 
Välkomna! 
 
Det var riktigt trevligt idag. Vi fikade, min andakt om de tre vise männen uppskattades, sen blev det prinsesstårta och efter det blev det full fart vid Fia- och pingisbordet! En ny person hittade till oss och han blev väl omhändertagen av de andra cafégästerna. Det var en uppsluppen stämning!
 
Precis innan caféet stängde kom mitt besök som bara stannade helt kort för att ordna med en grej, det gjorde att jag kunde åka från jobbet redan halv fem, hämta Bamse och äta uppvärmd middag med Janne innan jag for iväg igen, denna gång för att få zonterapi av Lotta. Det kändes riktigt bra! Körde hem henne och har efter det pratat med mamma och Linnéa i telefonen. Nu har jag packat för några dagar - två dagars reträtt med kollegorna och två dagar på landet. Sen är det fullt ös igen!
 
                             

Torrtova eller nålfilta?

Rask promenad med Bamse imorse, sen mässa och personalmöte. Idag hade jag två saker på agendan - att skriva andakt samt möte på em, sen tänkte jag köra hem bilen och gå till hunddagis och hem... men dagen kom att innehålla så mycket mer. Andakten som jag ska hålla imorgon kommer att handla om legender kring de tre vise männen Melkior, Baltasar och Kasper, de är så spännande. De anlände ju krubban i Betlehem på trettondagen som var i söndags.
 
                             
                             Min nunotovade sjal.
 
På eftermiddagen fick jag lära mig att torrtova. Jag har gjort en efterlysning till alla på jobbet efter vuxenpyssel till Stilla Kvinnotimmar och nu har jag fått två heta tips - att dekorera pappaskar och nålfiltning. Efter mässan kom nya prästen och frågade om det var jag som efterlyst pysseltips och så bestämde vi att ses på em. Han visade hur man enkelt kunde tova ihop en tomte och sen var jag såld! Jag fick tips på vart jag kunde köpa material. Denna handarbetsform verkar ha många namn eller så förstår jag ännu inte skillnaden. Men det är enkelt och det verkar vara vanligt att jobba med denna teknik med barn. Själv har jag bara en erfarenhet i nunotovning och det var lite annorlunda mot detta. När man torrtovar eller nålfiltar pickar helt enkelt bara med en hullingförsedd nål och formar en figur - hjärta, luva, blomma, you name it - och bara fantasin kan sätta gränser. Jag letade reda på det företag han rekommenderade, Åddebo ull, och som sålde material. Jag letade runt på sidan en stund och förälskade mig i en bok, letade lite till sen ringde jag! ... och beställde boken och material till att kunna filta/tova en liten vovve. 
 
   
 
När jag provat tekniken ska jag köpa in material till jobbet och Stilla Kvinnotimmar. Det blir nog för avancerat att nålfilta hundar för det krävs både ståltråd, två sorters ull och glas-ögon, men enklare figurer ska man enkelt kunna skapa under den korta tid som vi har på oss under dagen.
 
Sen lyckades jag boka in tre program till vårens café, ett musikprogram - från Beethoven till Beatles, ett föredrag om sekter samt till avslutningen så kommer Blomlotta och visar hur vi kan fixa arrangemang med pappersblommor till sommarens fester. Eftermiddagsmötet hann jag oxå med samt att diskutera med husmor om lunch till Stilla Kvinnotimmar. 
 
                     
 
Vad jag hoppade över till förmån för caféprogrammet var alltså dagispromenaden, men efter snöskottningen efter morgonens snöfall så var gatorna ishala när det frös på frampå eftermiddagen. 
 
Jag hade tänkt att laga middag när jag kom hem, men Janne hade redan börjat. Han har stor-rensat i källaren idag samt gjort rent akvariet. Nu vilar han ett par timmar innan nattpasset. Jag tror jag ska virka lite innan kvällspromenaden och sen läsa lite i boken...
 

En vanlig måndag i januari

Inte så mycket att säga. Gick en rask promenad med Bamse på morgonen, jobbade till halv fyra då jag åkte och tränade på Itrim, hämtade Bamse och åkte hem och duschade.
 
Joförresten, när jag slängde träningskläderna i tvätten och sen gick ner för att hämta rena kläder fick jag spunk på tvätthögen. Janne fick en oförtjänt skopa av mitt dåliga humör men jag fattar inte vem i familjen som tvättar typ 10 tvättar och slänger upp renkläderna i dessa enorma högar. De är ju omöjliga att hantera! Nu har jag gått och glott på den där högen i en månad, dragit ur underkläder och strumpor ur den och gjort allt för att undvika att ta itu med den... t.o.m inbillat mig att jag tycker det är ok att ha kläderna förvarade på det där sättet. Idag blev jag arg! När jag tvättar så ligger det max 2 maskiner där, 2 maskiner är helt ok att hantera på utrymmet, men om någon/några andra tvättar en hel dag och känner sig nöjd med att smutstvättkorgen är tom så tänker inte jag hylla hjältedådet. Hjältedådet ligger i att ta hand om rentvätten, det är där det jobbiga börjar! Att vika, sortera och springa runt i rätt garderober och lådor, DET är trist och tungt! 2 maskiner är helt okej, 10 maskiner är ångest!
 
                                  
 
Annan kuriosa som hänt är att vår församling ser ut att få en vänförsamling i Tanzania! Och stämmer det så är det en församling jag faktiskt besökt! Det vore ju jättekul! Tanzania är ett fantastiskt land!
 
 
Janne lagade middag medan jag slet med tvätthögen. När Janne sen la sig för att vila inför nattpasset satte jag mig och virka på babyfilten som Linnéas nya bebis ska få medan jag tittade på Animal Planet.
 
 
Nej, nu är det dax att promenera igen! Hepp hepp!

Akvariedrama och 6-års kalas

Igårkväll såg jag att vår svarta molly var på Lenore och hackade, han hackade på flera fiskar men Lenore i synnerhet. Jag pratade länge med Monica inatt efter deras Karlstads-resa och blandannat sa hon att hon kunde tänka sig att ta hand om "testpiloten". Imorse var Lenore i uruselt skick och tesptpiloten var på henne hela tiden plus så jag plockade upp honom till mitt femliters-akvarium. Men Lenore dog på förmiddagen. Skit oxå! Jag skulle tagit bort den svarta mollyn redan igår!
 
 
I övrigt fick jag en ordentlig sovmorgon. Låg och tittade på Bamse Slö mellan 10 och 11, sen gick jag upp och gjorde frukost. Han kom släntrande efter en stund och fick sin sista penicillintablett för infektionen i tassarna.
 

Jag måste säga att det är skönt med en morgontrött hund! Visserligen var vi ute vid halv 12 igårkväll, men ändå, en hund som sover till 11 på en söndag kan man inte klaga på :O) Efter frukost gick vi ut i 1,5 timme. Blandannat gick vi till Rågsved för att kolla hur lång tid det tar att gå till dagis, sen gick vi tillbaka och runt lite. Bamse var svart på benen och magen av allt vägskit så jag duschade honom innan jag själv duschade. Sen gav jag mig av på kalas!
 
Imorgon fyller Justin 6 år och det firades idag. Det var jättetrevligt att träffa den sidan av släkten, dvs Rickards släktingar. Justin verkade mycket nöjd med alla sina presenten vilket var nästan utestlutande Skylanders samt en sockevaddsmaskin som vi testade.
 
 
Penny har växt om sin mamma! Tyckte inte det var så länge sen hon var pytteliten!
 
 
Monica följde med hem. Vi handlade på vägen och hemma slängde jag in laxar i ugnen innan hon och jag gick ut en halvtimme med Bamse. Sen blev det lax på spenatbädd innan Monica och "testpiloten" blev upphämtade av Linnéa med familj som fortsatt festa på Mattes brorsas 25-årskalas ute på Ingarö.
 
Nu ska jag ut med Bamse. Nästa vecka börjar lugnt men det kan bli en tuffare avslutning, det visar sig :)

Min andra dag!

I kort sammandrag - promenader, husdjursmässan och bowling!
 
Jens kom hem tidigt i morse och sov några timmar innan han skulle köra Monica och Arto till Karlstad. Bamse visste inte vart han skulle ta vägen... skulle han sova hos matte i stora sängen, hos husse i gästsängen (jag snörvlar och snarkar så illa pga förkylningen så gubben ligger där när han jobbar tidigt) eller hos Jens. Det tog en timme för honom att varva ner. När jag vaknade i morse tänkte jag ta kort på honom när han sussade så gott i min fotända med en leksaksråtta under huvudet... men jag kom av mig när jag såg att det var Jens svettiga socka. Det var väl en bra kompromiss, tyckte Bamse! Lite matte och lite lill-husse... hos husse var det för trångt.
 
Maija fick en babydocka av oss i julklapp
 
Lång promenad imorse, pratade lite med Bekki och Jens innan Jens åkte mot Karlstad och jag till Husdjursmässan i Kista. Monica och Arto skulle träffa lilla Maija och lämna julklapparna och jag skrotade runt på mässan 1,5 timme ungefär innan Linnéa kom med sin familj. Ängla var på hugget och klappade alla djur hon kom åt!
 
Stolt mormor!
 
 
Vi såg hundar, katter, gerbiler, kor, höns, getter, fiskar (blandannat en moräna), marsvin, agility för hundar, kaninhoppning, grisar mm mm, vi klappade kor och jag köpte varsit ballongdjur till flickorna... och så red flickorna ponny. Det var en jättebra mässa, tycker jag!
 
 
Höjdarbilden är nog ändå den här:
 
Sen åkte vi åt varsitt håll, jag åkte hem och kokade lite broccoli till min halva portion yakiniku, tog en långprommis med Bamse och stack iväg till Heron för att möte upp Janne. Jag hade lovat att spöa honom i bowling! Och det gjorde jag beroende på hur man ser det. Jag vann första serien med 145 poäng! De andra båda serierna vann Janne, men han kom inte över 120 så.... vem vann? Inte viktigt alls, men det var väldigt kul! Bio igår och bowling idag... det kan bli en vana att dejta gubben!
 
 
Nu ska jag gå ut med Bamse och nanna kudde. Imorgon blir det kalas!
 
PS: Janne upptäckte Lenore imorse, jag har inte sagt nåt om henne. Han garvade och tyckte det var en riktigt ful fisk och undrade när jag skaffat henne. Skönt att hon inte blev en skilsmässo-orsak :)

Fortsättningen på min dag...

Jag åkte iväg och tränade på Itrim. Jag skrev oxå under att jag säger upp abonnemanget från årsdagen den 28 februari. Jag kan ångra mig fram till 45 dagar efter det datumet och slippa både startavgift och att behöva binda mig ett år till. Det känns bra. Jag gillar ju maskinerna och träningsformen, men att man inte kan frysa kortet vid långvariga infektioner som jag haft. Sjukskrivningen efter operationen var för kort och förkylningarna kan inte härröras till det. Killen tyckte det var synd att det blivit så här och sa att jag skulle kontakta honom om det fortsatte strula med infektioner så kanske han kunde frysa kortet så jag hade dagar tillgodo även efter 28 februari. Det var ju rart, men jag hade hellre velat ha hösten tillgodo! Sen får vi se om jag kan vara flitig de två månader som är kvar. Jag har ju bestämt mig för att leva sunt vilket betyder att äta gott och bra, ta det lugnare, röra mig mer i vardagen, inte prestera i onödan. Det kan bli ett hållbart koncept, kanske. Men jag måste varva ner, sluta prestera ihjäl mig och försöka få lite kul på vägen. Det här håller inte längre!
 
Lite roligt är det att batteriet i vår våg har tagit slut. På VC imorse när jag tog blodprover gick jag förbi en våg och hoppade upp på den... nope... inga batterier där heller. Eller så var den trasig eftersom den stod i korridoren. Itrims våg funkade inte den heller. Jag tror inte jag ska väga mig förrän nästa gång jag blir vägd! När jag var på hälsoprofilen på St. Erikshälsan blev jag vägd... jag ska dit om ca 1,5 -2 år, då kan jag bli vägd igen. Då slipper jag tänka på hur många gram jag gått upp och ner per vecka, det är ju helheten som räknas. Jag kanske väger lika mycket då, men mitt mål är att må bättre!
 
 
Efter träningen åkte jag hem och gjorde lax i ugn medan jag duschade, åt laxen med gula tomater och jordgubbar som blivt kvar efter nyår, sen hämtade jag Bamse och åkte till Heron för att möta upp Janne. Vi gick och såg Bond - Skyfall, men först hälsade vi på Bekki på jobbet och bokade bowlingbana hos henne imorgon.
 

 
När vi kom ut från bion hade jag mess från Bekki att hon blivit sjuk på jobbet och åkt hem. Måtte det inte vara vinterkräksjukan! På hemvägen köpte Janne yakiniku åt oss, men jag åt bara hälften, sparar resten till imorgon. Då blir det nya äventyr och det kan vara skönt med "matlåda".
 
Nu har jag varit ute med Bamse en lite längre promenad än vanligt. Ska nanna kudde och hoppas sova gott.

Fantastiska ungar!

Det har jag och jag är otroligt stolt över dem alla, men idag har Bekki fixat internet! Det var nån knapp som skulle tryckas på och ett lösenord som jag inte har en suck om var hon hittat! Men det är bara att lyckligt utropa "Yabbadabbadoooo..." och hylla dagens internettande ungdom. 
 
              
 
Bamse kom igång med sitt bajsande igårkväll. Sånt kan göra en matte lycklig! Det är ju tudelat bekymmer det där, för funkar inte magen på en hund så blir han nedstämd och han har ont, sen kostar det ju hisnande summor att gå till veterinären. Nu fick han levergodis till lunch på sitt fantastiska dagis, och levergodis till middag samt en morot att gnaga på till efterrätt. På kvällen kom den efterlängtade korven och inatt hade han grinat och skällt, jag sov som en stock, jag som brukar höra minsta ljud, men inatt pallrade sig Janne upp och gick ut med honom, då kom det ännu mer den vägen. Man kan bli lycklig för mindre. Hund glad och plånboken slapp banta.
 
 
Idag är jag kompledig. Började dagen lite såsigt med att gå ut med Bamse en stund efter 8 och sen köra honom till dagis. Fröken donerade en påse Vi-Siblin ifall problem med bakvägen skulle uppstå igen. Mitt på dan kom ett mess att Bamse Hund ätit upp all lunchen vilket han inte gjorde igår. Allt frid och fröjd. Själv åkte jag direkt till VC för sköldörtelproverna jag skulle ha tagit i början av december men glömde/stressade bort. Nu är det gjort iaf! Fortsatte med att rengjöra Blue Moons landet-bur och ställde undan den, åt sedan frukost med Ragnar på axeln medan vi samfällt stirrade in i akvariet.
 
 
Lenore har svårt med balansen och far ibland runt helt okontrollerat i akvariet... eller så är det nån lustig lek i pumpens strömmar. Hon verkar trivas iallafall. Hon betar på botten med de andra fiskarna och leker tittut i borgen. Ibland är jag livrädd att hon ska skrapa i de enorma ögonen, men hittills har det gått bra. Vad som oroar mig är att jag inte sett en enda räka på ett helt dygn. Iof sitter jag inte där dygnet runt, men ändå, nån brukar titta fram.
 
 
Har telefonjour eftersom det inte finns några diakoner på jobbet idag pga semester och sjukdom. Jag fick ta ut kompledigt om jag hade telefonen på och det känns helt ok. Ett samtal hittills, oxå det helt okej. Skurat dass har jag gjort, det känns oxå bra.
 
Men nu ska jag låta dagen fortsätta. Funderar på att åka och träna samt säga upp medlemskapet på Itrim.. men det får jag väl skriva om i nästa blogg isåfall. Detta är MIN dag och jag tänkte göra vad jag vill med den.

Lunchdate med bio!

En blogg klottrad i hast! Internetbekymren hemma har jag redan beklagat mig över så jag skriver en snabb blogg från jobbet. Gott samvete då jag inte tagit nån fikarast :)
 
Idag har jag delat upp arbetsdagen i två delar. Jag åkte hit på morgonen, hämtade Bekki och hade lunchdate med henne på Heron. Vi gick på bio och åt i food-quarten. Hon skulle jobba på em, men hon mådde dåligt när jag hämtade henne, blev sämre och sämre så jag körde hem henne istället. Hoppas hon piggnar till fort nu!
 
 
Själv åkte jag tillbaka till jobbet och fortsatte med mitt. Ska hämta Bamse strax och gå på hembesök sen. Bamse är oxå dålig. Äter inte och har inte gjort no2 på ett dygn. Hm. Hoppas kunna ta ut kompledigt imorgon, då får han vara hemma...
 
Enough for today. Fridens <3

Skit både hit och dit!

Först pajar "pluppen" på landet... sen pajar det trådlösa internet här hemma.... Men än har jag källardatorn som peppar peppar hänger kvar på sina två cylindrar. Det är en tidsfråga inna den oxå dör! Men jag skriver så länge den håller. Först tänkte jag visa bild på krubban på Årsta Torg. Klart värt att gå förbi om man är i krokarna.
 
Josef och Maria saknades...
 
... men Jesus låg där i sin krubba!
 
Vi skulle egentligen handla till landet, men åkte förbi Årsta för att lämna en grej till Jens som jobbade med snöskottning på taken runt torget... sen orkade jag inte springa runt i en stor affär så jag åkte hem och vilade innan jag åkte till landet över nyår. Men jag snodde en bild från Jens. Det är ett tungt jobb, fattar jag, men så läckert med allt han måste få se!
 
 
Nyår tillbringade vi på landet. Det var lugnt. Skrev en mobilblogg därifrån och i övrigt försökte jag komma underfund med Instagram. Det gick väl hyfsat tror jag. Nyårskrönikan hade jag ju skrivit innan så den var bara att publicera... t.o.m det klarade jag från mobilen!
 
På nyårsafton kom Marianne och cockern Tanja. Det blev en lugn tillställning och mycket trevligt. Värre när de skulle åka hem, då tog det nästan fem timmar att åka de dryga 10 milen till Örebro. SJ, SJ...
 
Jag ville verkligen inte åka hem från landet så vi sov där inatt oxå. Fast jag sov just ingenting. Tankarna mal. Just nu är det liv och hälsa som håller synapserna igång, nån sorts kris är det. När hälsan vacklar och man inte orkar som förr... vad kan jag göra åt det? Gick upp 6.00 imorse och åkte via dagis till jobbet. Det var inte många på jobbet idag så jag fick lite gjort. Men som sagt... Jag har nu pratat med chefen om att få gå ner fem timmar i veckan i syfte att hinna ikapp. Jag har ju varit så mycket sjuk under hösten i synnerhet. Skulle behöva koncentrera mig på att leva mer hälsosamt och tappa nåt kilo. Inte klokt att behöva gå ner i tid för det men jag har ju absolut ingen ork till mer än det jag anser att jag måste och sen spär jag på med lite sånt som är kul för att jag ska ha nån mental ork öht. Jag behöver oxå se om huset, det har jag sagt i åratal. Om vi flyttar så småningom så är rens- och kastjobbet oövervinnligt som det ser ut idag. Och ändå vet jag att om jag rensar och bantar så kommer orken... men jag orkar inte! Men först och främst kroppen och med den hälsan! Sen blir det nästa steg.
 
Åkte hem vid halv fem, hämtade Bamse och tog vägen förbi zoo... Nu är hon MIN!
 
 
Linneá har varit på ultraljud idag igen. Lill-pluttan hade gömt huvet i moderkakan sist så de kunde inte kollar  ryggraden ordentligt. Idag kunde de det och den ser bra ut. Ingen gomspalt heller. Och Línneá har i misstag gett henne ett nytt smeknamn... hon skulle skriva "plutt" men det blev "plugg", så för mig kommer hon vara pluggen till dess hon tittar ut!
 
 
Datorn är ångestväckande seg så nu lägger jag ihop för idag och hoppas att pluppen kommer på posten imorgon så jag kan datorisera normalt!

RSS 2.0